Connect with us

technokrata

Az év házimozi rendszere a Samsungtól

Laptop

Az év házimozi rendszere a Samsungtól

A Samsung Electronics új, HT-P1200 készüléke kapta az Európa legjobb házimozi rendszerének járó EISA díjat.

Mint az európai szórakoztató-elektronikai iparág legrangosabb elismerése, az EISA díja csakis ahhoz a gyártóhoz kerülhet, amely a leginnovatívabb, legkiválóbb minőségű készüléket mutatja be az adott kategóriában.


A Samsung díjazott HT-P1200 házimozi rendszere többek között olyan újdonságokkal hívja fel magára a figyelmet, mint a szegmensen belül egyedülálló USB Host Play funkció, amelynek köszönhetően képes bármely USB-tár mozgóképeit megjeleníteni. A Samsung saját fejlesztésű technológiája révén a hordozható készülékek (például MP3 lejátszók) közvetlenül csatlakoztathatóak USB-kapcsolaton keresztül a házimozi-rendszerhez. Így egyszerűen lejátszhatóak a rajtuk tárolt mozgó- vagy állóképek, illetve csúcsminőségben élvezhetőek az MP3 formátumú zenei fájlok is.

A HT-P1200 valóban képes egy mozi hangminőségét a nappaliba varázsolni. A Samsung forradalmi újítása, az sDSM-EX rendszer surround-hangzásával 360 fokban veszi körül a nézőt, illetve hallgatót. A rendszer része az ASC (Auto Sound Calibration) elnevezésű kényelmi funkció, mely a használó pozíciójához igazítja a hangzást. Így többé nincs jelentősége annak, hogy a hallgató a szobában hol foglal helyet, a rendszer a hallgató helyére konfigurálja a csatornákat, hogy tökéletes surround élményben lehessen részünk, függetlenül fotelünk helyétől.

Az LSM (Live Sound Mode) különféle koncerttermek és filmszínházak atmoszféráját, akusztikáját varázsolja a nappaliba. Csak egy gombnyomás, és egy katedrálisban találjuk magunkat, ha pedig meguntuk, egy másik mozdulat révén egy füstös jazz-klubban lazíthatunk. A sDSM-EX technológiának köszönhetően használója hagyományos fejhallgatón keresztül is 5.1-es surround hangzást élvezhet, ami valódi innováció a házimozizás történetében.

A Samsung tudja, hogy az egyedülálló hangzás a prémium házimozi rendszer csupán egyik összetevője. Ezért kifejleszette HDMI-csatlakozással és kristálytiszta video és audio minőséggel rendelkező díjnyertes modelljét. 100 százalékos digitális átalakítási képességének köszönhetően a nézők tisztább, élénkebb képet élvezhetnek.

A moziélményt persze csak egy ahhoz illő ˝vászon˝, a Samsung szintén EISA-díjas LCD televíziója teszi teljessé. A két készülékkel tökéletes mozit alakíthatunk ki, kompromisszumok nélkül. A házimozi rendszer letisztult vonalai bármely otthon díszévé teszik a Samsung HT-P1200 készülékét.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle