Connect with us

technokrata

Hitelkártya méretű 5 megapixeles fényképezőgép újdonság

Laptop

Hitelkártya méretű 5 megapixeles fényképezőgép újdonság

Az ultra-kompakt kategóriában versenyző Casio Exilim EX-S500-as fényképezőgép fotózáshoz és videózáshoz egyaránt kiváló társat jelent.

Ez az ultra vékony sokoldalú kis készülék méreténél fogva mindig nálunk lehet, így bárhol, bármikor videózhatunk MPEG-4-es formátumban vagy fényképezhetünk 5 megapixeles felbontásban. A gép 2,2 colos TFT színes kijelzőjével és hagyományos, teleszkópos rendszerű 3x-os optikai zoomjával tényleg nem hagy kívánnivalót maga után.


Az EX-S500 letisztult formavilága mintegy a könnyű kezelhetőség szimbóluma. A gép minden funkciója, beállítása egy kézzel is könnyen elérhető, a kezelőszervek kialakítása tökéletesen ergonómikus. A mozgófelvételi üzemmódba lépéshez – a menüben történő átállítások helyett -, elegendő a külön erre a célra kialakított gombot (Direct Movie Button) megnyomni és a felvétel már el is kezdődött. A kiváló felvételek MPEG-4-es videó formátumban és VGA méretben kerülnek eltárolásra, 30 kép/másodperc sebességgel.

A klasszikusnak mondható, teleszkópos 3x-os optikai zoom ellenére a Casio mérnökeinek ismét sikerült egy meghökkentően lapos (16,1 milliméteres a legszélesebb, illetve 13,7 milliméteres a legkeskenyebb ponton), ugyanakkor roppant gyors működésű Exilim-et alkotnia. Az S500-as gépnek kevesebb mint egy másodpercre (belső memória használata és kikapcsolt vaku mellett) van szüksége mindössze az üzemkész állapot eléréséhez (éledési idő), mérete és 115 grammos tömege pedig lehetővé teszi, hogy bármely zsebben vagy táskában ténylegesen hordható legyen.

A gyártó történetében a most megjelenő EX-S500-as modell az első, mely elektronikus képstabilizáló rendszerrel rendelkezik. A Casio által speciálisan kifejlesztett, úgynevezett Anti-Shake DSP (Digital Signal Processor) a hagyományos optikai képstabilizáló megoldásokkal szemben nemcsak a kéz remegéséből adódó kisebb mozdulatokat kompenzálja, hanem megakadályozza az elmosódott képek készítését még abban az esetben is, ha az a téma bemozdulásából adódna. A elkészült képek még abban az esetben is élesek lesznek, ha a készülék és a téma is bemozdult a kép készítésének pillanatában. Igény szerint az Anti-Shake DSP kikapcsolható, illetve automatikus működésre is állítható.

A gép beépített vakuja, illetve az új Autofókusz segédfény alkalmazása szavatolja a jó minőségű képeket még kedvezőtlen megvilágítási viszonyok között is. A készülékben megtalálható nagy számú motívumprogram nyújt segítséget a bonyolultabb fotográfiai helyzetekben, mint például a sport vagy a makró felvételek készítése. Most először a gép motívumprogramjai egyaránt alkalmazhatók fénykép illetve videó felvételek készítésekor egyaránt, gyors elérésüket pedig az erre a célra kialakított, az LCD mellett elhelyezkedő BS (BESTSHOT) gomb használata teszi lehetővé.

Külön említést érdemel egy további újítás. Az S500 sok más innovatív megoldás között módot ad arra is, hogy mozgófelvétel rögzítés közben a kioldó gomb megnyomásával fényképeket készítsen a teljes, 5 megapixeles felbontásban. Hasonlóképpen kiemelendő funkció még a ˝MOVIE EDIT˝ (videó editálási lehetőség) és a ˝MOVIE enlargement playback˝ (lejátszott videó nagyítása) is melyek együttesen valóba különlegessé teszik ezt a szuper-kompakt digitális fényképezőgépet.

A legújabb fejlesztésű ˝Exilim Engine˝ képalkotó egység biztosítja a villámgyors működést, ugyanakkor alacsony energia felvételével lehetővé teszi, hogy az NP-20-as lítium ion akkumulátor (tartozék) egyszeri feltöltésével mintegy 200 kép elkészíthető legyen.

A szintén tartozék USB 2.0 dokkoló egység a képek gyors és egyszerű továbbítását hivatott elősegíteni, mialatt az akkumulátor töltéséről is gondoskodik. Az Exilim Card sorozatban most először kapott helyet a TV csatlakozás is. Alaphelyzetben a dokkoló egység közbeiktatásával továbbíthatók a képek illetve videók TV készülékre, de opcionálisan közvetlen AV kábel is elérhető az S500-as modellhez.

A gép felszereltségét végül a különböző opcionálisan megvásárolható Exilim fényképezőgép tokok, memóriakártyák, tartalék akkumulátor és mobiltöltő teszik teljessé.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle