Connect with us

technokrata

RatDVD – menüvel, extrákkal együtt betömörített DVD-filmek

Laptop

RatDVD – menüvel, extrákkal együtt betömörített DVD-filmek

A DVD-filmeket minden extrájukkal archiválni vágyók számára készült szoftver a napokban újult meg.

RatDVD néven került ki az Internetre az a szoftver, amely valószínűleg minden jogvédő rémálmát testesíti meg, írtuk még június elején. Az azóta már többször megújult alkalmazás azt ígéri, hogy a komplett DVD-t eltárolhatjuk tömörített formátumban, az összes kiegészítő szolgáltatással (extrával) együtt. A fejlesztőcsapat vezetője, aki névtelenségben szeretett volna maradni, akkor úgy nyilatkozott, hogy nem a file-cserélők kedvében akartak járni, egyszerűen szerették volna az emberek számára felkínálni a kompakt DVD-archiválás lehetőségét. Azt azonban a kóder is elismerte, hogy bizonyára fogják illegális célokra használni a RatDVD-t, éppen ezért döntöttek úgy, hogy anonimek maradnak.

A szoftver maga nem tudja feltörni az eredeti korongok másolásvédelmét (ehhez egy kiegészítő programra van szükség), de ezen kívül mindenre képes, amire a videotömörítéssel foglalkozók vágyhatnak. A tucatnyi fejlesztő közreműködésével létrehozott alkalmazás például lehetővé teszi, hogy közvetlenül a merevlemezre másolja a felhasználó a boltban megvásárolt lemezéről a tartalmakat (menüvel, extrákkal együtt!), majd ezeket az anyagokat egy új audio- és videoformátumba lehet tömöríteni. Ez utóbbiról azt lehet tudni, hogy az alapoktól kezdve írták meg alkotói, habár az Xvid és az MPEG 4 szabványokat áttanulmányozták, mielőtt belevágtak volna a programozásba.

A RatDVD-vel tömörített anyagok az eredetinek a felét, harmadát foglalják, és például a 10-es Windows Media Playerrel megtekinthetők. Szerverünkről letölthető a legújabb, 0.76.1408-as változat, amely többek közt a következő újdonságokkal bővült:
– a DVD folyam részletes elemzése előnézettel
– végső állományméret-szabályozás (meghatározható, hogy például pont egy vagy két CD-s legyen a tömörített állomány)
– elemzéseredmények megosztása Interneten a többi rajongóval
– parancssoros üzemmód batch feladatvégzéshez
– hibajavításokSzólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek