Connect with us

technokrata

Iskolakezdés Novell Linux Desktoppal

Laptop

Iskolakezdés Novell Linux Desktoppal

A Megfizethető Számítógépek Minden Középiskolásnak program lehetővé teszi az online dolgozatírást, az információk könnyebb elérhetőségét, elősegíti a diákok eredményesebb tanulását és gyors hozzáférést biztosít a tanulást segítő modern eszközökhöz.

A Novell az őszi tanévkezdéskor több ezer indianai középiskolás számára biztosít új tanulási lehetőséget a Novell Linux Desktop operációs rendszerrel. A Novell segítségével idén ősszel 1600 Intel platformra épülő iskolapadba épített számítógépet telepítenek, a későbbiekben pedig Indiana állam összes középiskolájában minden tanulónak egy Linux számítógépet biztosítanak. A Novell kezdeményezésének jóvoltából több mint 300.000 indianai középiskolásnak lesz lehetősége gyorsabban elérni az oktatási anyagokat, és felgyorsítani a tanulás folyamatát.

„Habár az Indiana ACCESS (Affordable Computers for Every Secondary Student – Megfizethető Számítógépek Minden Középiskolásnak) programot kezdetben az állam finanszírozta, manapság egyre több iskola dönt úgy, hogy saját költségvetésből támogatja ezt a remek kezdeményezést, felgyorsítva ezzel a számítógépes rendszerek bevezetését az iskolákban.” – nyilatkozta Mike Huffman, az Indianai Oktatási Minisztérium munkatársa. „Indiana állam elkötelezett híve az oktatás haladásának és fejlődésének. Ez a program lehetővé teszi az online dolgozatírást, az információk könnyebb elérhetőségét, elősegíti a diákok eredményesebb tanulását, valamint a tanároknak és a diákoknak egyaránt gyors hozzáférést biztosít a tanulást segítő modern eszközökhöz. A nyílt rendszerek számos előnye közül, számunkra, mint az iskolák számára általában, a legfontosabb a költségmegtakarítás.” – tette hozzá Huffman.

A Novell széles körű Linux kínálata az asztali operációs rendszerektől kezdve az adatközpontokon és munkacsoportokon át az erőforrás- és személyazonosság-kezelő platformokig, teljes Linux felületet biztosít a világon bárhol, bármilyen típusú szervezet számára. A Novell – hozzáértő és megbízható partnerhez méltóan – biztosítja a különböző méretű szervezetek szolgáltatásigényeinek megvalósítását. A Novell Linux Desktop operációs rendszer kiváló platformnak bizonyul az Intel architektúrájú Dell asztali számítógépeken futtatva az indianai diákok, és a világ többi tanulójának egyaránt.

„A diákoktól indult el ez a kezdeményezés, hogy az eredményesebb tanulás érdekében az indianai középiskolákban 1:1 diák-számítógép arányt érjünk el. A magas költségek azonban eddig komoly problémát jelentettek. A Linux felületek azonban minden olyan funkciót biztosítanak, amire a tanulóknak szükségük lehet, mindezt nyílt környezetben és rendkívül alacsony áron. Így a középiskoláknak még több lehetőségük lesz a diákok eredményes oktatására és az életre való felkészítésére.” – tette hozzá Huffman.

„A holnap nagy megoldásai a ma diákjaitól származnak” – nyilatkozta Frank Ehrig, az Intel Channel Software Operation marketingigazgatója. „Az iparágnak biztosítania kell azokat a platformokat, amelyek kibővítik az együttműködés- és innováció-alapú tanulást. Az Intel-alapú rendszereket azért választották ki, hogy elősegítsék az oktatás fejlesztését, és megkönnyítsék a tanulásra való koncentrálást a gyermekek és a tanárok számára is.” – tette hozzá Ehrig.

Susan Heystee, a Novell North America elnöke szerint az utóbbi hat hónap során világszerte több mint 130 oktatási intézmény szerződött a Novell Linux Desktop használatára. „Az oktatásban és az üzleti világban is egyre jobben elterjed a Linux felületek használata, mivel nagyobb biztonságot, egyszerűbb felügyeletet és kevesebb ráfordítást eredményez a teljesítmény és a funkcionalitás feláldozása nélkül. A Novell a Linux használatával rendkívül alacsony költségű alternatívát kínál a kereskedelmi és közigazgatási szektor számára egyaránt.” – tette hozzá Heystee.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle