Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ legkisebb következő generációs 3CCD-s videokamerája

Laptop

A világ legkisebb következő generációs 3CCD-s videokamerája

A Panasonic új ˝SD Videokamera˝ termékcsaláddal bővíti meglévő digitális videokamera kínálatát, elkötelezve magát a magas képminőséget biztosító technológiák mellett, amelyeket a professzionális videokamerák gyártása során már hosszú ideje alkalmaz.

A termékkínálat immár négy fő kategóriából áll, a közismert 3CCD-s miniDV, a nagy zoom-teljesítményű miniDV, a DVD videokamera, és az új, rendkívül kompakt, adatrögzítésre SD-memóriakártyát használó termékcsaládból.


Azért az SD memóriakártyát választottuk a számos, felvételek tárolására alkalmas adathordozó közül, mert széles körben elterjedt és a további bővítés lehetőségeit hordozza. Az SD memóriakártya mára a félvezető alapú memóriakártya- piac egyik de facto szabványává vált – a termelési adatok alapján 40 százalékot is meghaladó piaci részesedéssel – és 800 gyártó 31 termékkategóriájának több mint 4.066 modelljével kompatibilis (2005. június 30.-i adatok szerint). A memória bővítése és a költségek csökkentése mellett az SD memóriakártya a különféle formátumok alkalmazási lehetőségét is magában hordozza. Ezek egyike a professzionális adathordozóként alkalmazott P2 Kártya, amely az adatok tömegtárolására és nagy sebességű adatátvitelre szolgál a professzionális műsorszórásban. Minősége alapján ezt a médiát választották az SD memóriakártya technológiáján alapuló következő generációs adathordozóként, amelyet a közelgő 2006-os Torinói Olimpiai Játékok egyik hivatalos felvételi adathordozójaként kerül alkalmazásra.

Az SD memóriakártya a mechanikailag leegyszerűsített szerkezetnek köszönhetően parányi, pehelykönnyű és strapabíró félvezető-alapú memóriakártya, mely – a Panasonic véleménye szerint – ideális felvételi adathordozója lehet a videokameráknak. A kicsiny érintkező rész lehetővé teszi az adatolvasó rész miniatürizálását, ebből eredően az S100 készülék teljes mérete alapján a világ legkisebb és legkönnyebb MPEG2 felvétel készítésére alkalmas videokamerája. Másrészről az adatolvasási folyamat leegyszerűsítése csökkentette az indításhoz szükséges időt, 1,5 másodperces gyors indulást téve lehetővé.

Az SD memóriakártya rendelkezik az iparág legszélesebb üzemi hőmérsékleti tartományával is, amellett, hogy mozgó alkatrész nélküli készülékek gyártására is lehetőséget nyújt. Így a legkülönfélébb körülmények között történő használatot teszi lehetővé, például autóban, a sípályán vagy bárhol, ahol várhatóan rázkódásnak van kitéve a készülék, vagy szélsőséges hőmérsékleti és légnedvességi viszonyok között. Ezért az SD memóriakártya nagymértékben kiszélesíti a videokamera felhasználási lehetőségét.

Meg fog lepődni, hogy az új S100-as SD kamkorder milyen magas komfortfokozatot nyújt még felvételkészítés után is. A nemlineáris szerkesztés nem igényel kábeles összeköttetést, így széleskörű hálózati lehetőségeket és kényelmes PC-s adattovábbítást és szerkesztést nyújt. Továbbá, a mellékelt nagy adatátviteli sebességet biztosító USB 2.0 kábel használata esetén az adatok PC-re történő másolása lényegesen gyorsabb, mint más technológiát használó modelleknél. Az S100-zal az adatátvitel PC-re mindössze negyedannyi idő alatt megy végbe, mint amennyi szükséges egy miniDV-szalagra rögzítő modell számára, és harmadannyi idő alatt, mint amennyit egy DVD-s videokamera igényel. A DVD-s videokamerával ellentétben az SD memóriakártyát természetesen nem kell lezárni, ezért könnyebben léphet tovább a szerkesztési lépésre. Ezt követően ˝remekműve˝ természetesen DVD-re írható, és családjával, barátaival együtt újra és újra megnézheti a felvételt DVD-lejátszóján.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés