Connect with us

technokrata

Szélesképernyős Sharp notebook – óriás a kicsik között

Laptop

Szélesképernyős Sharp notebook – óriás a kicsik között

A Sharp M4000 Widenote noteszgépe az ultrahordozható kategóriában olyan jellemzőkkel büszkélkedik, amellyel a legtöbb konkurense nem.


A kicsivel több mint másfél kilogrammos tömeggel bíró eszköz az ultraportable kategória királya: szélesképernyős (13,3 colos képátló) kialakítása az egyik legnagyobb az ilyen típusú notebookok között, mivel a „hagyományos” típusok általában 12 colos képátlóval bírnak. A Sharp mérnökei szerint ráadásul fényesebb és kontrasztosabb képek megjelenítésére képes a kis készülék, vetélytársaival összehasonlítva. A kialakításnak köszönhetően jóval kényelmesebben használható billentyűzete is.

Másik fontos tulajdonsága, hogy beépített optikai (CD-RW kombó) meghajtóval rendelkezik, ami szintén ritkaság ebben a szegmensben. A hordozhatóság mindenek felett elvet betartandó a tömeg és méret csökkentése miatt többnyire az ultraportable noteszgépekben nincsen (beépített) optikai drive, azt külső kapcsolódással (például USB-n keresztül) lehet csatlakoztatni. Akkumulátoráról 6 óráig üzemképes, amelyhez a vállalat saját, Advanced Power Management névre keresztelt szoftvere is hozzájárul.

A Centrino alapokra épülő – Pentium M 740 (1,73 GHz-es órajel) vagy Celeron M 370 processzort magába foglaló – M4000 80 GB-os winchesterrel rendelkezik, és képes SD kártyákat is olvasni a kifejezetten erre a célra kialakított slotja révén. 2 USB porttal, egy 10/100 Mbps-os Ethernet csatolóval és 56 Kbps-os modemmel is ellátták. Az októbertől kapható készülék 1800 dolláros indulóáron kerül forgalomba.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek