Connect with us

technokrata

Novell: a Linux Indiában

Laptop

Novell: a Linux Indiában

Indiában a Linux és a nyílt forráskód egyre inkább áthatja az alkalmazásokat, és a személyazonosság- és hozzáférés-kezelési megoldások is egyre nagyobb szerephez jutnak az üzleti folyamatok optimalizálásának területén.

A Novell végleges megállapodást írt alá a cég indiai eladásait és terjesztést felügyelő Onward Novell leányvállalata 50%-os tulajdonrészének felvásárlásáról. A cég 1992 óta az Onward Novell – egy helyi indiai partnerrel 50-50%-os arányban megosztott vegyes vállalat – közvetítésével volt jelen Indiában. A mostani lépése jól tükrözi a Novell erős elkötelezettségét a Linux és személyazonosság-kezelési megoldások bevezetésére a gyorsan növekvő indiai piacon.

„Indiában a Linux és a nyílt forráskód egyre inkább áthatja az olyan alkalmazásokat, mint például a levelezés, a fájl- és nyomtatáskezelés, valamint a weboldalak üzemeltetése. A személyazonosság- és hozzáférés-kezelési megoldások szintén egyre nagyobb szerephez jutnak az indiai informatikai szolgáltatások piacán és az üzleti folyamatok optimalizálásának területén a titoktartási és megfelelőségi problémák miatt” – mondta Praveen Sengar, az IDC India szoftverekkel és szolgáltatásokkal foglalkozó elemzője.

„A nyílt forráskód a számítástechnika jövője az ázsiai és csendes-óceáni térség nagy részében, a Linux pedig egyre inkább de facto szabvány operációs rendszerré válik. Indiai befektetéseink növelésével jó helyzetben vagyunk ahhoz, hogy segítsük a Linux és a nyílt forráskód elterjedését nem csak Indiában, de más fejlődő ázsiai piacokon is” – mondta Rhonda O´Donnell, a Novell ázsiai és csendes-óceáni térségért felelős elnöke.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle