Connect with us

Hirdetés

technokrata

Novell: a Linux Indiában

Laptop

Novell: a Linux Indiában

Indiában a Linux és a nyílt forráskód egyre inkább áthatja az alkalmazásokat, és a személyazonosság- és hozzáférés-kezelési megoldások is egyre nagyobb szerephez jutnak az üzleti folyamatok optimalizálásának területén.

A Novell végleges megállapodást írt alá a cég indiai eladásait és terjesztést felügyelő Onward Novell leányvállalata 50%-os tulajdonrészének felvásárlásáról. A cég 1992 óta az Onward Novell – egy helyi indiai partnerrel 50-50%-os arányban megosztott vegyes vállalat – közvetítésével volt jelen Indiában. A mostani lépése jól tükrözi a Novell erős elkötelezettségét a Linux és személyazonosság-kezelési megoldások bevezetésére a gyorsan növekvő indiai piacon.

„Indiában a Linux és a nyílt forráskód egyre inkább áthatja az olyan alkalmazásokat, mint például a levelezés, a fájl- és nyomtatáskezelés, valamint a weboldalak üzemeltetése. A személyazonosság- és hozzáférés-kezelési megoldások szintén egyre nagyobb szerephez jutnak az indiai informatikai szolgáltatások piacán és az üzleti folyamatok optimalizálásának területén a titoktartási és megfelelőségi problémák miatt” – mondta Praveen Sengar, az IDC India szoftverekkel és szolgáltatásokkal foglalkozó elemzője.

„A nyílt forráskód a számítástechnika jövője az ázsiai és csendes-óceáni térség nagy részében, a Linux pedig egyre inkább de facto szabvány operációs rendszerré válik. Indiai befektetéseink növelésével jó helyzetben vagyunk ahhoz, hogy segítsük a Linux és a nyílt forráskód elterjedését nem csak Indiában, de más fejlődő ázsiai piacokon is” – mondta Rhonda O´Donnell, a Novell ázsiai és csendes-óceáni térségért felelős elnöke.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés