Connect with us

technokrata

7 megapixeles Casio fényképezőgép – antracit szürke változatban

Laptop

7 megapixeles Casio fényképezőgép – antracit szürke változatban

Megjelent a Casio Exilim EX-Z750 elegáns, antracit szürke burkolattal szerelt új változata.

A matt/fényes kivitelű, elegáns fém burkolat a haladó Exilim technológia legújabb gyöngyszemét foglalja magában. Ennél a modellcsaládnál szinte már elvárás és alapkövetelmény a gyorsaság gyakorlatilag minden tekintetben. Nos a piacon szeptemberben megjelenő Z750-es verzió 0,9 másodperces (kikapcsolt vaku és belső memória használata esetén) bekapcsolási ideje és a már teljességgel elhanyagolható 0,007 másodpercnyi kioldási késedelme (élességállítást követően, vaku kikapcsolva) valóban villámgyorsnak mondható.


Készíthetünk gyors sorozatfelvételeket, fotózhatunk teljesen manuális beállításokkal és mindemellett az élet forgatagának megörökítéséhez rendelkezésünkre áll az MPEG-4 formátumú videózás lehetősége is, melynek hosszát csak az aktuálisan rendelkezésre álló tároló kapacitás nagysága korlátozza. A készülék által kínált felhasználási módok váltását a funkció választó tárcsa teszi egyszerűen és gyorsan elvégezhetővé.

Energiában sincs hiány. A tartozék nagy kapacitású Li-ion Super Life Battery egyszeri feltöltésével akár 325 (CIPA standard szerint) felvétel is készíthető, normál körülmények között. Ugyanakkor, folyamatos fényképezés esetén ez az érték elérheti még a 740 képes határt is. Mozgófelvételi módban sem kell tartanunk attól, hogy az akku idő előtt lemerülne. Egy feltöltéssel ugyanis 2 óra 50 percnyi videó rögzítésére ad módot ez az apró masina.

Az alapvető fotográfiai beállítások gyorsan és könnyen végrehajthatók a külön erre a célra kialakított EX gomb megnyomásával. Persze a manuális beállítások elvégzése nem feltétlenül szükséges, illetve célszerű minden helyzetben. A Casio gépekre jellemzően az antracit Z750-es is széles választékát kínálja az előre rögzített profi beállításoknak. Az úgynevezett BESTSHOT motívumprogramok közül pár mozdulattal előhívható az aktuális szituációhoz leginkább hasonlatos látványminta és a készülék máris az optimális értékekre áll át, biztosítva ezzel a kiváló képminőséget szinte minden helyzetben. Újdonság a Z750-es modell ˝Art Shot˝ elnevezésű látványmintája, mely művészi hatású, festményhez hasonló képek készítésére hivatott. Alapvetően üzleti felhasználásra szánt program a szintén új ˝ID Shot˝ a BESTSHOT minták között. Ezzel a látványmintával hivatalos dokumentumokhoz felhasználható igazolványképek készíthetők, egy mozdulattal. Ha az még nem volna elég, az állóképek esetében használható motívumprogramokhoz hasonlatosan immár a mozgófelvételek készítését is BESTSHOT minták segítik (Movie BESTSHOT).

További újítás a ˝Continuous Zoom Shooting˝ és az ˝Autofocus light assist˝ funkció is. Az előbbi a zoom használata nélkül teszi lehetővé az eltérő ráközelítéssel történő fényképezést egyetlen exponálással. Ebben a módban az elsütő billentyű egyszeri megnyomásával két kép készül a témáról egyidejűleg; egy távoli és egy közeli. Az autofókusz fény asszisztens pedig az élességállítást hivatott még pontosabbá tenni gyenge megvilágítás esetén.

A tervezők több további újítással igyekeztek a videofelvételek készítését tökéletesíteni. Ezek közé tartozik az úgynevezett ˝Past Movie Function˝ is. Ezt az üzemmódot aktiválva a gép gyakorlatilag folyamatosan rögzíti mindazt, ami az objektív előtt zajlik. Majd a felvétel kioldó gombbal történő elindításától számított 5 másodperc filmanyagát visszamenőlegesen hozzá teszi az elkészülő mozgófelvételhez. Így az esetlegesen későn kezdett filmfelvétel nem fogja nélkülözni a történet szempontjából fontos előzményeket sem. Ugyanez az 5 másodperces felvétel a videó kioldó gombbal történő leállítása után is letárolásra kerülhet, amennyiben szeretnénk. Ha esetleg a felvétel abbahagyása után mégis valami váratlan fordulat következne, jó eséllyel ez az okos kis szerkezet még azt is rögzíti nekünk.

Ezeken az üzemmódokon felül a Z750 rövid, maximum 8 másodperces klippek készítésére is alkalmas. Az így készült rövid filmek például egy városi barangolás során jó összegzést nyújtanak majd a látottakról. Közvetlenül a fényképezőgépről, igény szerint kinyomtathatók a mozgófelvételek egyes képkockái illetve lehetőség van egy véletlenszerű, 8 képből álló képsorozat kiválasztására és nyomtatására is bármely letárolt videofájlból.

A tartozék dokkoló egység segítségével gyorsan (USB 2.0) és könnyedén letölthetők a gépen tárolt felvételek, valamint mind a fényképek, mind a mozgófelvételek levetíthetők TV készüléken a dokkoló AV csatlakozási lehetőségének köszönhetően. Igény szerint – számos további kiegészítő mellett -, opcionálisan megvásárolható a készülékhez közvetlen videokábel is, így lehetővé válik a képek megtekintése TV-n is a dokkoló egység közbeiktatása nélkül is.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle