Connect with us

Felhasználóbarát új Casio fényképezőgépek

Laptop

Felhasználóbarát új Casio fényképezőgépek

A Casio bejelentette az EX-Z10, EX-Z110 és EX-Z120 típusjelű digitális fényképezőgépeket, melyek ez év őszétől tovább bővítik a nagy sikert aratott Exilim Zoom termékcsaládba tartozó modellek körét.

Mindhárom gép tervezésekor fontos szerepet játszott a könnyű kezelhetőség, kényelem, megtartva az Exilim sorozattól már megszokott magas színvonalú technikai megoldásokat. A hamarosan megjelenő új Exilim-ek mindegyike magában hordozza a Casio által kifejlesztett technológiai alapokat, ötvözve a modern miniatürizálás adta lehetőségekkel és a napjainkban elérhető legfejlettebb digitális fotográfiai képességekkel.


Az Exilim széria minden más modelljéhez hasonlóan, az új készülékek alapját is az ˝Exilim Engine˝-nek nevezett képfeldolgozó modul jelenti, mely biztosítja a kiváló képminőséget, gyors működést és egyben az alacsony energiafelhasználást. Ezen tulajdonságok összessége tette az Exilim kamerákat elismertté és népszerűvé világszerte.

Az új Z modellek mindegyike rendelkezik a nemrég kifejlesztett Anti Shake DSP funkcióval, mely csökkenti a bemozdulások következtében jelentkező elmosódottságot a képen. Az optikai képstabilizálással ellentétben, ez az elektronikai újítás nemcsak akkor korrigálja a hibát, ha a készülék mozdult be (például a kéz remegéséből adódóan), hanem akkor is ha éppen a téma elmozdulása okozná a problémát. Mindezeken felül az Auto Makro és a Quick Shutter (gyorskioldó) funkció is megtalálható az új gépek eszköztárában. Előbbi a tárgyfotók és normál felvételek közötti átállást teszi automatikussá, utóbbi a kioldó gomb egy mozdulattal történő megnyomásakor avatkozik be, biztosítva ezzel a megfelelő élességállítást a felvételhez.

A ˝High Sensitivity Mode˝ nevezetű újítás a gyengén megvilágított helyszíneken segíthet a jó minőségű képek elkészítésében, mivel a fotók háttere még vaku használata nélkül is kellőképpen világos lesz.

A Z120-as verzió 7,2 megapixeles effektív felbontásra képes és 32 előre rögzített motívumprogram közül lehet választani a funkció választó tárcsa BS (BEST SHOT) módra állítását követően. A kisebb felbontású ˝testvér˝ modell 6 megapixeles CCD-vel rendelkezik, míg az EX-Z10 névre keresztelt készülék 5 millió képpont segítségével adja vissza a látottakat. A két utóbbi modell esetében 28 különféle látványminta varázsolja szinte gyerekjátékká a fotózást még a kevésbé hozzáértők számára is.

A felhasználóbarát működés különösen hangsúlyozottan jelenik meg mindhárom gépnél. Az elforgatható funkció választó tárcsa és az úgynevezett ˝Easy Mode˝ használatakor a gép könnyen értelmezhető ikonokkal jelzi a kezdő fotósok számára a különféle alapvető beállításokat.

Az Exilim-ek jellemzőjévé vált rendkívül rövid bekapcsolási idő a külön erre a célra kialakított közvetlen funkció választó gombok alkalmazásával még elhanyagolhatóbbá vált. Mindössze egyetlen gomb megnyomása szükséges a készülék felvétel, illetve lejátszás módban történő bekapcsolásához (DIRECT ON).

Mindegyik új készülék áramforrása két darab, AA méretű ceruza elem vagy akkumulátor, melyeket szinte bárhol megvásárolhat az ember, ha szükséges. A képek gyors és kényelmes, például televízión történő megtekintését a közvetlen AV (video) csatlakozás teszi lehetővé.

Mindhárom újdonság 2 colos LCD-vel, átnézeti keresővel és 3x-os nagyításra képes optikai Zoommal is rendelkezik. Mozgófelvételi üzemmódban pedig VGA méretű (640×480 pixel felbontású) videók készíthetők. Ezenkívül az ambiciózus fotósokra is gondoltak a tervezők. Az Exilim Zoom család új tagjai manuális beállítási lehetőségeket is nyújtanak, így megválasztható az alkalmazni kívánt záridő, illetve a rekeszméret is, a számos alapvető beállítás mellett.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom