Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csúcsteljesítmény csendesen

Laptop

Csúcsteljesítmény csendesen

A Fujitsu Siemens Computers bemutatta AMD Opteron processzort és két PCI Express grafikus csatlakozó felületet tartalmazó felső kategóriás munkaállomását.


A Fujitsu Siemens Computers bemutatta új, felső kategóriás CELSIUS V830 munkaállomását. A csúcssebességű, kategóriájában egyedülállóan halk, kétprocesszoros rendszer AMD Opteron processzort és két PCI Express grafikus csatlakozó felületet tartalmaz. Az AMD64 technológiával dolgozó gép két PCI Express x16 csatlakozó felülete a legújabb grafikus alrendszerek teljes palettáját támogatja. A CELSIUS V830 piaci bevezetésével a Fujitsu Siemens Computers alkalmazza a világon elsőként az új és elődeinél jóval nagyobb teljesítményt nyújtó, SLI-interfésszel ellátott, felső kategóriás NVIDIA Quadro FX 4500 grafikus kártyát. Az intelligens kialakítású, új ház – alkalmazási területtől függően – mintegy 50 százalékkal mérsékli a zajkibocsátást.

Ergonómia és környezetvédelem
A Fujitsu Siemens Computers által végzett ügyfélfelmérés eredményei szerint a felhasználók munkaállomásokkal kapcsolatos kívánságlistáján a kisebb zajkibocsátás áll az első helyen. Ezért az új CELSIUS modelleknél a vállalat különös figyelmet fordított a zajszint csökkentésére: e cél érdekében a ház kialakítását és a hőszabályozást is optimalizálta. A végeredmény? A piac legcsendesebb két Opteron processzoros munkaállomása.

A felhasználók a 128-bites, lebegőpontos frame buffer kezelési képességgel és a 12 bites subpixel precíziós tulajdonságokkal rendelkező, professzionális NVIDIA Quadro grafikus kártya rendkívüli képességeinek köszönhetően az új CELSIUS V830-al a teljes szabadság élményét élhetik át, akármilyen grafikus alkalmazásról, játékról, vagy munkáról legyen szó.

A CELSIUS V830 háza, tápegysége és alaplapja máris kielégíti az Európai Unió veszélyes anyagok használatát korlátozó RoHS irányelvének szigorú követelményeit. Moduláris elemei – például a merevlemezek és az optikai meghajtók – 2005 végére válnak RoHS-konformmá. Az RoHS irányelv értelmében 2006. július 1. után tilos lesz forgalmazni az EU tagállamaiban minden olyan elektronikai és elektromos terméket, amelynek károsanyag-tartalma (pl. ólom, higany vagy kadmium) meghalad bizonyos küszöbértékeket.

Tipikus alkalmazási területek:
A CELSIUS V830 munkaállomást a többprocesszoros működésre optimalizált, számításigényes alkalmazások támogatására fejlesztették ki. Tipikus alkalmazás területek:
-tervezés, műszaki tervezés (CAD, CAE, EDA),
-digitális tartalomkészítés, vizualizáció és virtuális valóság
-tudományok (orvosi, gyógyszerészeti, genetikai és geofizikai kutatások)
-szoftverfejlesztés
-pénzügy.

A CELSIUS V830-at az összes elterjedtebb ISV-alkalmazásához tanúsították.

Műszaki jellemzők:
-Az új kialakítású ház mintegy 50 százalékkal csökkenti a zajkibocsátást.
-252-es vagy 254-es (egymagos), 265-ös, 270-es vagy 275-ös (kétmagos) AMD Opteron processzorokkal rendelhető.
-Egy vagy két felső kategóriás, professzionális OpenGL grafikus kártyát tartalmaz.
-NVIDIA Quadro FX4500 grafikus kártya teljes sebességű SLI-interfésszel.
-Windows XP Professional vagy Windows XP Professional x64 Edition operációs rendszer.
-DeskView rendszerfelügyeleti lehetőségek.
-Szerelőcsomagot tartalmaz a rackre történő telepítéshez.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés