Connect with us

technokrata

Nikon Coolpix S4: 10x-es zoom és elforgatható optika

Laptop

Nikon Coolpix S4: 10x-es zoom és elforgatható optika

Kompakt digitális fényképezőgép 10x-es zoommal és elfordítható objektívvel – stílusos fotózás bármilyen helyzetben.

A Coolpix S4 stílusos megoldás az aktív fotós számára. Nagy felbontása, LCD monitora és zoomja egy elfordítható kialakítású vázban kapott helyet, így az objektív és a monitor külön is mozgathatók.


A Coolpix S4 10x-es zoommal rendelkező Zoom-Nikkor objektívje túlszárnyalja a versenytársak teljesítményét. Kiemelkedő, 38-380 mm-es tartománya (35 mm-es formátumban) páratlan kreatív szabadságot biztosít: a szupermakrótól az épületrészleteken át a nagyszabású tájképekig minden képtípushoz használható, az elfordítható kialakítás pedig izgalmas képszögeket és egyedi megközelítést tesz lehetővé.

Az elfordított objektívvel csípőből vagy a fej fölül is lehet fényképezni, továbbá kiváló önarcképek készíthetők vele. A Coolpix S4 tényleges 6 megapixeles felbontása révén a készített képek még jelentős nagyítás után is szépek maradnak.

A nagyszerű teljesítmény ellenére a Coolpix S4 kényelmesen elfér a kézben: az elfordítható rész védi az objektívet, amelynek zoomja a váz tetején elhelyezett kezelőgombbal működtethető.

A Coolpix S4 új tervezésű markolata szilárd fogást biztosít. A nagy, fényes, 6,35 centiméteres LCD-n a képek könnyen megkomponálhatók, illetve fényképezés után egyszerűen megtekinthetők. Az S4-et kiválóan hordozhatónak tervezték, ezért váza mindössze 37 milliméter mély, tömege pedig 205 gramm.

A Coolpix S4 egyedi Nikon-funkciói még a fényképezőgépben javítják az elkészült felvételeket. A Visszajátszás módban elérhető D-Lighting funkcióval a felhasználó ˝megmentheti˝ a túl erős ellenfényben vagy elégtelen vakufénnyel készült felvételeket. Csak ki kell választani a javítani kívánt képet: a D-Lighting automatikusan másolatot készít róla, és azon szükség szerint javítja az alulexponált részek megvilágítását és részletgazdagságát.

Portré módban a praktikus Arc-prioritásos AF funkció automatikusan felismeri az emberi arcot a képen, és beállítja a megfelelő élességet és expozíciót. Ezáltal szép portrék készíthetők függetlenül attól, hogy az alany hol helyezkedik el a képen.

A beépített Vörösszemhatás-korrekció funkció automatikusan érzékeli és kijavítja a vaku által időnként okozott vörösszem-hatást, így bátrabban használhatja a vakut és jobb portrékat készíthet. A Coolpix S4 Elmosódottságra figyelmeztető jelzés funkciója pedig tájékoztatja a felhasználót, ha egy kép a fényképezőgép bemozdulása miatt feltehetően gyengébb minőségű lett; így a felvétel még időben újra elkészíthető.

A kényelmet és a fotózás élményét fokozza, hogy a Coolpix S4 két AA-méretű elemmel működtethető, amelyek alkáli, lítium és egyéb változatokban mindenhol beszerezhetők; így a fényképezőgép ideális útitárs. A négy választható videó mód legfeljebb 15 kép/másodperc sebességű felvételre képes. Ezek közül három hangot is rögzít, a negyedik pedig időzített felvételkészítésre ad lehetőséget, amely a hosszabb időn át történő események megörökítésére használható.

16 motívumprogram gondoskodik arról, hogy a legtöbb helyzetben a fényképezés még egyszerűbb legyen. A felhasználónak csak a körülményeknek legjobban megfelelő mód ikonját kell kiválasztani, és a Coolpix S4 automatikusan kiválasztja az optimális eredményhez szükséges beállításokat. Négy motívumprogramhoz kompozíciós segédlet is tartozik, amely a képek megkomponálásához nyújt segítséget. A Hangfelvétel mód pedig különösen előadások és megbeszélések során lehet hasznos, továbbá sok más esetben is, hiszen akár öt órányi hangot képes rögzíteni egy 256 MB-os SD memóriakártyára.

A Coolpix S4-gyel a nyomtatás is egyszerű. A PictBridge technológiának köszönhetően a fényképezőgép bármely kompatibilis nyomtatóra közvetlenül, számítógép közbeiktatása nélkül ki tudja nyomtatni a képeket. Az USB-kapcsolaton keresztül a képek könnyen és gyorsan átvihetők számítógépre vagy más eszközre. A Coolpix L1 mellékelt tartozéka a Nikon PictureProject szoftver, amelynek könnyen kezelhető funkciói egyszerűvé teszik a képek szerkesztését, rendszerezését és megosztását.

A Nikon Coolpix S4 2005 szeptemberében kerül forgalomba.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle