Connect with us

technokrata

Mobilitás – de minek?

Laptop

Mobilitás – de minek?

Egy nemrég elkészült tanulmány szerint a felhasználók meglepően nagy része nem él a notebookja révén elérhető vezetékmentes hálózati csatlakozás lehetőségével.

A Strategy Analytics még augusztusban jelentette meg azon tanulmányát, amely a nyugat-európai vezetékmentes elérésekhez kapcsolódó szokásokat vizsgálta. David Kerr, a cég alelnöke szerint az üzleti felhasználók sokkal inkább előnyben részesítik a mobiltelefont, mint a notebookot. A megkérdezettek inkább hajlottak a pár dekagrammos készülékek asztaltól távol való használatára, mint a pár kilogrammos (ám kétségtelenül szélesebb körűen használható) hordozható számítógépek vezetékmentes környezetben való alkalmazására.

Ennek tükrében talán már nem is olyan meglepő, hogy a Wi-Fi funkcióval felvértezett noteszgép-tulajdonosoknak mintegy harmada csak nagyon ritkán vagy egyáltalán nem használja a hálózati csatlakozásnak ezen módját. Legalábbis ez derült ki a felmérés kiértékeléséből, ami azért is meglepő, mert egyre inkább általánossá válik a wireless-képes notebookok használata, ahogyan a hotspotok is mindinkább gyarapodnak szerte a világon (például hazánkban is). A Centrino platform (mely többek között kötelezően tartalmaz egy vezetékmentes hálózati kapcsolódásra alkalmas modult is) sokat segített a Wi-Fi elterjesztésében, ám úgy tűnik, a felhasználók egy részét még mindig nem sikerült meggyőzni a technika használatának előnyeiről.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle