Connect with us

technokrata

Milyen az élet az Intel digitális nappalijában?

Laptop

Milyen az élet az Intel digitális nappalijában?

Az idei IFA szakkiállítás fókuszában a digitális otthon áll – köszönhetően az Intel részvételének.

Az idelátogatók a több mint 900 négyzetméteres területen a 7.2a pavilonban elmerülhetnek egy új, érdekes digitális világban és belekóstolhatnak a PC központú otthoni szórakoztatás örömeibe. A ˝Transforming Technology, Transforming Your Life˝ (Átformáljuk a technológiát, átformáljuk az életed) jelmondat kifejezi azt a rengeteg lehetőséget, amit a digitális szórakoztatás nyújt. A pavilon legfőbb látványosságai az úgynevezett ˝Magic Room˝, amely egy, a megszokottól igen csak eltérő ˝játékbarlang˝, továbbá egy multimédiás Mini Cooper és egy interaktív Intel ˝asztal˝. Az Intel itt ad számot az otthoni szórakoztatás területén más cégekkel, mint például a Philipssel, Medionnal és arvato mobile-lal közösen végzett tevékenységeinek eredményeiről. Ezek az együttműködések a digitális otthon elképzeléseit jelentősen közelebb hozták a valósághoz.

Az új platform rendszerek segítik az Intel digitális otthon kialakítását. AZ IFA 2005-re látogatók első kézből tapasztalhatják meg milyen az, amikor az Intel technológia egyesül a televíziókkal, hi-fi rendszerekkel és PC-kel létrehozva láthatatlanul egy digitális otthont. Az Intel otthoni szórakoztatás szakértőinek bármilyen kérdést fel lehet tenni személyesen, és információt adnak a szórakoztató PC-k lehetőségeiről. Fellebbentik a fátylat egy igazán lenyűgöző jövőről.

Virtuális túra Aiman Abdallah-val
A PRO7 műsorvezetője fogja az érdeklődőket az Intel pavilonjához kalauzolni egy virtuális felfedezőúton átlépve időn, teren és eddig még feltérképezetlen dimenziókon át. Elképesztő multimédiás vetítések az örökmozgás világába repítik a látogatókat. Az otthoni szórakoztató PC az egyszerű nappaliból először koncerttermet, mozit, majd múzeumot, sőt futball stadiont varázsol. A látogatók a múltat, jelent és jövőt egyaránt átélhetik. Bár kissé futurisztikusnak hangzik, a vezeték nélküli otthoni hálózat és a PC-k új generációja ezt a jövőképet a jelenbe, illetve a megfizethető valóságba helyezik. Az Intel sajtótájékoztatón Don MacDonald az Intel Digital Home Group alelnöke és vezérigazgatója ismerteti az otthoni szórakoztatás PC-jét. Szintén itt, az Intel bemutatja Intel Viiv technology-t (IVT), az első olyan platformot, amit kifejezetten a digitális otthonokat szolgálja. Az IVT-t, 2006 első negyedévében dobják piacra.

Úton a digitális szórakozás
Bizonyítandó, hogy a PC akár egy járművekbe szerelhető digitális szórakoztató egység irányító központja is lehet, az Intel bemutatja azt a tuningolt, vászontetős Mini Cooper-t, amely már az idei CeBIT-en is érdeklődők nagy tömegét vonzotta. A PC egy sor olyan funkciót kezel az autóban, amit idáig több különböző berendezés tudott ellátni. Míg az utasok filmeket néznek, játszanak, vagy olvasgatják az e-mailjeiket, addig a vezető tájékozódhat a navigációs rendszer segítségével, zenét hallgathat, vagy telefonálhat.

Játék a legmagasabb fokon
A játéknak természetesen megvan a maga helye az otthoni szórakoztatásban, ennek megfelelően az IFÁ-n az Intel egy látványos ˝játékbarlangot˝ is bemutat, ahol a látogatóknak valóban vérpezsdítő élményben lehet részük. A hyper-threading technológiával ellátott Intel Pentium 4 processzorok, és az ikermagos processzorok új sorozata egy teljesen új dimenzióban mutatja be az olyan kifinomult játékokat, mint a ˝Juiced˝ és a Tony Hawk´s ˝Underground˝. A játékosok egy nagyméretű képernyőn mérhetik össze a tudásukat, így a akik épp nem játszanak azok is részesülhetnek a játékélményben.

Információ varázsütésre
Egy képeket, filmeket, fényt és hangot kombináló, Intel technológiára épülő, interaktív Intel asztal kíséri végig a látogatókat, hogy megismerjék a cég jövőképét a digitális szórakoztatásáról. A látogatóknak csak inteniük kell az Intel multimédiás eszköze felé, hogy a kívánt témát kiválasszák, éppúgy mintha varázsolnának.

Közös elképzelések az otthoni szórakoztatásról
Az IFÁ-n szintén bemutatásra kerül a Philips és az Intel közös elképzelése alapján készült, hordozható platformja, a Philips Showtime Media Center MCP9350i, amely kategóriájában úttörő. Minden elképzelhető multimédiás formátumot támogat, fejlett vezeték nélküli kapcsolatainak segítségével a felhasználóknak lehetőségük van az összes személyes média tartalmukat menteni, küldeni a digitális otthon bármely pontján, amikor csak akarják.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle