Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nikon Coolpix P1/P2: forradalmian új, vezeték nélküli kamerák

Laptop

Nikon Coolpix P1/P2: forradalmian új, vezeték nélküli kamerák

Két új kompakt Nikon digitális fényképezőgép, mely a jobb képminőséget és pontosabb vezérlést forradalmi Wi-Fi funkciókkal ötvözi.

A két kompakt digitális fényképezőgép új alapokra helyezi a kompakt gépes digitális fényképezést. A sokoldalú Wi-Fi funkciót kitűnő képalkotási teljesítmény és egy sor automatikus képjavító szolgáltatás egészíti ki.


A beépített Wi-Fi helyi hálózati támogatás (IEEE802.11b/g) jóvoltából a Coolpix P1 és a Coolpix P2 minden előző kompakt digitális fényképezőgépnél sokoldalúbb. Az új képkészítési lehetőség nem igényli a kényelmetlen drótok és kábelek használatát. Az USB-kapcsolaton keresztül a fényképezőgépek könnyen számítógéphez vagy más eszközhöz csatlakoztathatók; a vezeték nélküli átvitel használatával pedig a memóriakártyán vagy a belső memóriában (32 MB a Coolpix P1, 16 MB a Coolpix P2 esetén) levő képek igény szerint a kiválasztott számítógépre küldhetők. Vezeték nélküli fényképezéskor a fényképezőgép minden képet azonnal a kiválasztott számítógépre visz át, ahol az a Nikon sokoldalú, mégis egyszerűen használható PictureProject szoftverével megtekinthető. A vezeték nélküli nyomtatás révén pedig kábelek nélkül lehet nyomtatni a PictBridge-kompatibilis nyomtatókkal. Ezek a funkciók egyszerűen használhatók: csak telepíteni kell őket egy Varázsló segédprogrammal, és az általuk nyújtott szolgáltatások jóvoltából máris kitágulnak a digitális fényképezés lehetőségei.

A Coolpix P1 és Coolpix P2 a képminőség terén is kiemelkedő teljesítményt nyújt. A 8,0 és 5,1 tényleges megapixeles képalkotási teljesítmény révén a képekből készített nagyítások és kreatív kivágások is tetszetősek, részletgazdagok lesznek. A Coolpix P1 és Coolpix P2 ezen felül 3,5x-es zoommal is rendelkezik, a nagyszerű 36-126 mm Zoom-Nikkor objektívnek köszönhetően (35 mm-es formátumban), amely közeli portrék és nagyszabású tájképek készítésére egyaránt alkalmas.

A rendelkezésre álló 16 motívumprogram számos fényképezési helyzetben kiváló eredményt biztosít. Egyszerűen ki kell választani az adott körülményekhez legjobban illő motívumprogramot, és a fényképezőgép automatikusan kiválasztja a kiváló eredményhez szükséges beállításokat A Coolpix P1 és Coolpix P2 11 motívumprogramhoz új Speciális motívumprogramot is kínál. A Speciális motívumprogramok 3 különféle hatás (Normál, 1. hatás, 2. hatás) segítségével lehetővé teszik, hogy a fotós még inkább egyéni ízléséhez szabja a képet. A még alaposabb beállítási lehetőségről pedig a mindkét modellben elérhető Rekesz-előválasztásos automata mód gondoskodik, amellyel a rekesz 1/3 Fé lépésekben, 10 lépésben manuálisan állítható.

A Coolpix P1 és Coolpix P2 a Nikon három egyedi funkciója jóvoltából képes arra is, hogy az elkészült képeket még a fényképezőgépben javítsa. A Visszajátszás módban elérhető D-Lighting funkció képes arra, hogy kijavítsa a túl erős ellenfényben vagy elégtelen vakufénnyel készült képeket. Automatikusan másolatot készít róluk, és azon emeli az alulexponált részek megvilágítását és részletgazdagságát.

Portré (Arc AF) módban a fényképezőgép automatikusan felismeri az emberi arcot a képen, és beállítja a megfelelő élességet és expozíciót, ha a portré alanya a szokásos távolságban, arccal a kamera felé helyezkedik el.

A Coolpix P1 és Coolpix P2 rendelkezik a praktikus beépített Vörösszemhatás-korrekció funkcióval is, amely kijavítja a vaku által időnként okozott vörösszem-hatást, így gyenge fényben is jobb portrék készíthetők. A fenti funkciók mellett a Coolpix P1 és Coolpix P2 Elmosódottságra figyelmeztető jelzés funkciója tájékoztatja a felhasználót, ha egy kép a fényképezőgép bemozdulása miatt feltehetően gyengébb minőségű lett; így a felvétel még időben újra elkészíthető.

A 30 kép/másodperc sebességű, kiváló minőségű videofelvétel készítésének lehetőségével a Coolpix P1 és Coolpix P2 az állóképeken túl is kiterjeszti a fotózás élvezetét. Összesen hét választható videó mód áll rendelkezésre. Ezek közül hat hangot is rögzít, a hetedik pedig időzített felvételkészítésre ad lehetőséget, amely a hosszabb időn át történő események megörökítésére használható.

A formatervezés jóvoltából a Coolpix P1 és Coolpix P2 már első pillantásra a kiváló minőség érzetét kelti. Mindkét modell kis méretű (a mélységük körülbelül 39 milliméter) és tömegű (körülbelül 170 gramm), így kényelmesen használhatók és könnyen hordozhatók. Markolatuk újonnan tervezett, és fényképezés közben kényelmes, stabil fogást biztosít. A nagy méretű, fényes, 6,35 centiméteres LCD könnyebbé teszi a fényképezőgép működtetését, egyszerűbbé a képek komponálását, használatával a képek elkészítés után azonnal megtekinthetők és megoszthatók.

A Coolpix P1 és Coolpix P2 sebessége figyelemre méltó: indításuk gyors, és 2,5 illetve 2,3 kép/másodperc sebességű sorozatfelvételre képesek. Ezen felül az elkészített képek közötti keresés is felgyorsult az új Dátumkereső funkció jóvoltából, amellyel a felhasználó leellenőrizheti, hogy adott napon milyen képeket készített, továbbá képeket jelölhet ki vezeték nélküli átvitelre és csoportos nyomtatási beállításokat is megadhat.

A fényképezőgépek nagyszerű teljesítményét az ingyen mellékelt PictureProject szoftver egészíti ki. Az új verzióval tetszés szerint választható vezetékes és vezeték nélküli képátvitel. A program lehetőséget ad a képek rendszerezésére, szerkesztésére és megosztására, diavetítés összeállítására, zenével és különleges effektusokkal gazdagított videobemutatók elkészítésére, illetve további funkciókat is kínál. A PictureProject a felhasználó keze alá dolgozva hatékonyabbá és élvezetesebbé teszi a fényképezést és képfeldolgozást.

A fényképezőgépek 2005. szeptemberében kerülnek forgalomba.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés