Connect with us

technokrata

Nikon Coolpix L1: 6 megapixeles fényképezőgép – kezdőknek

Laptop

Nikon Coolpix L1: 6 megapixeles fényképezőgép – kezdőknek

A Nikon bemutatta a Coolpix digitális fényképezőgép termékcsalád legújabb tagjait: a nagy teljesítményű, sokoldalú L1-et (ezüst) és L101-et (fekete).

A Coolpix L1 könnyű váza meggyőző, kitűnő minőségű szolgáltatásokat rejt. Az 5x-ös optikai zoom fantasztikus eredményekre képes, az elkészült felvételek pedig még a fényképezőgépben javíthatók. Ahogy minden Nikon kompakt gép, a Coolpix L1 is nagyszerű objektívvel rendelkezik. A kiváló 38-190 mm Zoom-Nikkor objektív (35 mm-es formátumban) még több szabadságot biztosít a képek megkomponálásához, legyen szó közeli portréról vagy átfogó tájképről.

Nagyszerű teljesítmény…

A fényképezőgép CCD-jét kifejezetten úgy tervezték, hogy kisebb méretben is jobb teljesítményt nyújtson. Ennek jóvoltából a könnyen használható és hordozható gép meggyőző, 6,2 megapixeles felbontásra képes, amely kitűnő képélességet biztosít. A Coolpix L1 nagyméretű, fényes, jól átlátható, 6,35 centiméteres LCD-monitorán a felvételek könnyedén megkomponálhatók, és elkészítésük után azonnal, jó minőségben megtekinthetők.

… és fantasztikus megjelenés
A Coolpix L1 formatervezése egyszerű, áramvonalas és vonzó. A domborított markolat stílusos, tetszetős, és kényelmes, stabil fogást biztosít fényképezés közben. Az L1 kis mérete és súlya révén ideális hordozható fényképezőgép.

Kényelmi szolgáltatások
A Coolpix L1 AA-méretű elemekkel és újratölthető akkumulátorokkal használható, amelyek mindenütt kaphatók; így bárhol legyen is a világon, mindig fényképezhet. A készülék könnyű kezelhetőségének alapját az egyszerűen használható választógomb és a grafikus felhasználói felület adja, amelyen az egyes funkciók név vagy ikon alapján választhatók ki. A praktikus HELP (Súgó) gomb pedig érthető magyarázatot fűz a főbb menüfunkciókhoz – a 12 választható nyelv bármelyikén.

Sok hasznos funkció
Egyedi Nikon-funkciók gondoskodnak az elkészült felvételek automatikus javításáról. A Visszajátszás módban elérhető D-Lighting funkcióval a felhasználó kiválaszthatja a túl erős ellenfényben vagy elégtelen vakufénnyel készült képeket. A Coolpix L1 ezután automatikusan másolatot készít a kiválasztott képről, és azon szükség szerint javítja az alulexponált részek megvilágítását és részletgazdagságát.

Az Arc-prioritásos AF funkció automatikusan felismeri az emberi arcot a képen, és beállítja a megfelelő élességet és expozíciót; ezáltal a portrék élesek és tetszetősek lesznek akkor is, ha a portré alanya nem a kép közepén helyezkedik el. A beépített Vörösszemhatás-korrekció automatikusan felismeri és még a fényképezőgépben kijavítja a vaku által időnként okozott vörösszem-hatást, így gyenge fényben is jobb portrék készíthetők.

A Coolpix L1 Elmosódottságra figyelmeztető jelzés funkciója tájékoztatja a felhasználót, ha egy kép a fényképezőgép bemozdulása miatt feltehetően gyengébb minőségű lett; így a felvétel még időben újra elkészíthető.

A helyzethez illő beállítások
A Coolpix L1 15 motívumprogramja a legtöbb fényképezési helyzetben kiváló eredményt biztosít. Egyszerűen ki kell választani az adott körülményekhez legjobban illő motívumprogramot, és a Coolpix L1 automatikusan kiválasztja az optimális eredményhez szükséges beállításokat. Négy motívumprogramhoz kompozíciós segédlet is tartozik, amely a képek megkomponálásához nyújt segítséget.

A Coolpix a széles körben elérhető SD memóriakártyával használható. Ezen kívül 10 MB belső memóriája is van, amely akkor is lehetővé teszi a fényképezést, amikor nincs kéznél külön adathordozó, valamint megkönnyíti a képek átmásolását egyik SD kártyáról a másikra. A Coolpix L1 30 kép/másodperc sebességű videofelvételre képes hangrögzítéssel együtt. A videó méretét TV-méret és két kisebb méret közül lehet kiválasztani.

A megfelelő kapcsolatok
A Coolpix L1 élvezete és könnyű használhatósága a fényképezésen túl kiterjed a képek megosztására és nyomtatására is. A PictBridge technológia használatával a fényképezőgép bármely kompatibilis nyomtatóhoz számítógép közbeiktatása nélkül is csatlakoztatható; az USB-kapcsolat segítségével pedig a képek könnyen átvihetők számítógépre vagy más eszközökre. A Coolpix L1 mellékelt tartozéka a Nikon PictureProject szoftver, amelynek könnyen kezelhető funkciói egyszerűvé teszik a képek szerkesztését, rendszerezését és megosztását.

A fényképezőgép 2005 szeptemberében kerül forgalomba.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom