Connect with us

technokrata

PanTel-Hungarotel: hatékony működés, kitűnő minőségű szolgáltatások

Laptop

PanTel-Hungarotel: hatékony működés, kitűnő minőségű szolgáltatások

A Hungarotel Rt. és a PanTel Távközlési Kft. (a HTCC Csoport két vezető cége) közleménye a csoport létrejötte óta elért eredményekről, valamint jövőbeli terveiről.

A nyár elején bejelentett cégegyesítés óta a PanTel Kft. és a Hungarotel Rt. összehangolta üzleti folyamatait és közös székhelyre költözött. Az együttműködésnek köszönhetően a csoport működése hatékonyabbá vált és kitűnő minőségű és előnyös árú szolgáltatásokat nyújtva még erősebb pozícióra tud szert tenni a vezetékes piacon.

Mivel az elmúlt évek során a PanTel márkanév tett szert jelentősebb ismertségre, a vállalatcsoport a PanTel név alatt nyújtja a jövőben országos szolgáltatásait. A koncessziós területeken továbbra is a már bevált Hungarotel márkanevet használja a cég. A Hungarotel meglévő üzleti és intézményi ügyfeleit a PanTel veszi át, ez a több lépcsőben megvalósuló folyamat várhatóan 2006 végére zárul le.

A vezetékes távközlési piacon fokozódó verseny minden piaci szereplőt hatékonyabb működésre kényszerít. A szükséges racionalizálás előkészítése során a vállalat vezetése megállapodott a szakszervezetekkel és az üzemi tanáccsal a szervezet karcsúsításának főbb elemeiről. Ennek értelmében a vállalat új kollektív szerződést dolgoz ki és átalakul a cég szervezeti felépítése is. A mintegy 200 munkavállalót (a Csoport dolgozóinak 20%-át) érintő racionalizálási programnak két lépcsője van. Az első lépcsőben a dolgozóknak módjukban áll, hogy saját maguk kezdeményezzék munkaviszonyuk felbontását. A második lépcsőben a cég csak a legszükségesebb mértékben hajt végre leépítést. A vállalat kiemelt hangsúlyt helyez arra, hogy speciális tanácsadással segítse azon dolgozó elhelyezkedését és átképzését, akiktől megválni kényszerül. A cég ezenkívül az elbocsátandó dolgozók sok éves munkájának elismeréseként a törvényben előírt végkielégítésnek a kétszeresét fizeti ki a hosszú, 5-10-15-25 éves munkaviszonnyal rendelkező munkavállalói részére.

A versenyképesség fokozását segíti továbbá a tervezett hosszútávú költséghatékony működés és a standardizált folyamatok megvalósítása. Ez a munka várhatóan az év végére zárul le. „Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a szakszervezetek és az Üzemi Tanács képviselőinek az átszervezés során tanúsított együttműködésükért és erőfeszítésükért. Meggyőződésem, hogy a végrehajtandó leépítés során sikerül a lehető legkevesebb fájdalmat okoznunk azoknak, akiktől meg kell válnunk.” – jelentette ki Torben V. Holm, a cégcsoport elnök-vezérigazgatója. „Ennek elvégzése után újult erővel folytathatjuk a versenyt konkurenseinkkel.” – tette hozzá.

A modernizálás további lépéseként a cégcsoport a közeljövőben új termékekkel és igen kedvező árú díjcsomagokkal fog előrukkolni mind a telefonszolgáltatás, mind az Internet-szolgáltatások területén.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle