Connect with us

Hirdetés

technokrata

PanTel-Hungarotel: hatékony működés, kitűnő minőségű szolgáltatások

Laptop

PanTel-Hungarotel: hatékony működés, kitűnő minőségű szolgáltatások

A Hungarotel Rt. és a PanTel Távközlési Kft. (a HTCC Csoport két vezető cége) közleménye a csoport létrejötte óta elért eredményekről, valamint jövőbeli terveiről.

A nyár elején bejelentett cégegyesítés óta a PanTel Kft. és a Hungarotel Rt. összehangolta üzleti folyamatait és közös székhelyre költözött. Az együttműködésnek köszönhetően a csoport működése hatékonyabbá vált és kitűnő minőségű és előnyös árú szolgáltatásokat nyújtva még erősebb pozícióra tud szert tenni a vezetékes piacon.

Mivel az elmúlt évek során a PanTel márkanév tett szert jelentősebb ismertségre, a vállalatcsoport a PanTel név alatt nyújtja a jövőben országos szolgáltatásait. A koncessziós területeken továbbra is a már bevált Hungarotel márkanevet használja a cég. A Hungarotel meglévő üzleti és intézményi ügyfeleit a PanTel veszi át, ez a több lépcsőben megvalósuló folyamat várhatóan 2006 végére zárul le.

A vezetékes távközlési piacon fokozódó verseny minden piaci szereplőt hatékonyabb működésre kényszerít. A szükséges racionalizálás előkészítése során a vállalat vezetése megállapodott a szakszervezetekkel és az üzemi tanáccsal a szervezet karcsúsításának főbb elemeiről. Ennek értelmében a vállalat új kollektív szerződést dolgoz ki és átalakul a cég szervezeti felépítése is. A mintegy 200 munkavállalót (a Csoport dolgozóinak 20%-át) érintő racionalizálási programnak két lépcsője van. Az első lépcsőben a dolgozóknak módjukban áll, hogy saját maguk kezdeményezzék munkaviszonyuk felbontását. A második lépcsőben a cég csak a legszükségesebb mértékben hajt végre leépítést. A vállalat kiemelt hangsúlyt helyez arra, hogy speciális tanácsadással segítse azon dolgozó elhelyezkedését és átképzését, akiktől megválni kényszerül. A cég ezenkívül az elbocsátandó dolgozók sok éves munkájának elismeréseként a törvényben előírt végkielégítésnek a kétszeresét fizeti ki a hosszú, 5-10-15-25 éves munkaviszonnyal rendelkező munkavállalói részére.

A versenyképesség fokozását segíti továbbá a tervezett hosszútávú költséghatékony működés és a standardizált folyamatok megvalósítása. Ez a munka várhatóan az év végére zárul le. „Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a szakszervezetek és az Üzemi Tanács képviselőinek az átszervezés során tanúsított együttműködésükért és erőfeszítésükért. Meggyőződésem, hogy a végrehajtandó leépítés során sikerül a lehető legkevesebb fájdalmat okoznunk azoknak, akiktől meg kell válnunk.” – jelentette ki Torben V. Holm, a cégcsoport elnök-vezérigazgatója. „Ennek elvégzése után újult erővel folytathatjuk a versenyt konkurenseinkkel.” – tette hozzá.

A modernizálás további lépéseként a cégcsoport a közeljövőben új termékekkel és igen kedvező árú díjcsomagokkal fog előrukkolni mind a telefonszolgáltatás, mind az Internet-szolgáltatások területén.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés