Connect with us

Olympus SP-500UZ: 10x-es zoom, 6 megapixeles felbontás

Laptop

Olympus SP-500UZ: 10x-es zoom, 6 megapixeles felbontás

Az Olympus SP-500UZ akkor is közel hozza a távoli tárgyakat, ha messze állunk a témától.

A 10x-es zoomos objektív (38-380 mm-nek felel meg 35 mm-es fényképezőgépre átszámítva) hatalmas lehetőségeket és rugalmasságot biztosít a fotós számára, amely az 1:2,8-3,7 értékekkel csodálatosan élénk képeket eredményez a teljes fókusztartományban. 6 millió képpontjával nagy felbontású képek elkészítését teszi lehetővé, amelyek maradandó élményt nyújtanak. Ráadásul a 21 expozíció-vezérlési üzemmód, automata expozíció és teljesen manuális beállítás, zár- és rekeszidő előválasztási lehetőségek szintén rendelkezésünkre állnak, hogy teret adjanak a fotós kreativitásának és kísérletező kedvének. A hisztogram funkciónak köszönhetően az expozíció vezérlési beállításokat ellenőrizhetjük a rendkívül nagy méretű, 6,4 centiméteres kijelzőn, akár a kész képek megtekintésekor, akár a kompozíció beállításakor. Annak érdekében, hogy bármilyen szituációban éles képet garantáljon, az SP-500 UZ precíziós autofókusz rendszert alkalmaz, úgymint az egy- és többpontos autófókusz – 143 mérési hely kiválasztásának lehetőségével – valamint követő autófókusz a közeledő vagy távolodó tárgyak pontos beméréséhez. Kiváló minőségű mozgóképeket is rögzíthetünk hanggal együtt – egészen VGA felbontásig, másodpercenként 30 képkockával. Ergonómikus, professzionális kialakításával, rengeteg különleges tulajdonságával, ez a modell ideális választás sporteseményekhez, természetjáráshoz és utazásokhoz is.

Kerüljünk közel a tárgyhoz

A nagy fényerejű (1:2,8-3,7) 10x-es optikai zoomos objektívvel rendelkező SP-500UZ, lefedi a 38-380 mm-ig terjedő fókusztartományt (35 mm-es fényképezőgépre vonatkoztatva), így rendkívül rugalmas fényképezési lehetőségeket biztosít. Ezzel a modellel könnyedén választhatunk távoli témát is – például egy játékost a futballpálya túlsó végéről -, és még így is lehetőség marad a kompozíció megválasztására. Még ennél nagyobb zoom-tartomány is elérhető az opcionális TCON-17 konverter használatával, amely 1,7x-esére növeli az eredeti nagyítást, egészen a hihetetlen 646 mm-es (35 mm-es fényképezőgépre vonatkoztatott) gyújtótávolságig. A fényképező nagylátószögű tartománya tovább növelhető a WCON-07 konverter segítségével, elérve a kiemelkedő 27 mm-es értéket (35 mm-es filmre vonatkoztatva). Rendkívül közelről, akár már 3 centiméter távolságból is készíthetünk fényképeket a szuper makró üzemmód alkalmazásával. A fentieken túl a TruePic TURBO processzor biztosítja a gyors és optimális adatfeldolgozást, hogy mindig kiemelkedően jó képet kapjunk.

Annak érdekében, hogy a helyszín és a fényképezés paramétereit teljes egészében szemmel tarthassuk, ez a modell különösen nagy, 6,4 centiméteres LCD-vel rendelkezik, ezzel is segítve a képbeállítást, és természetesen az elkészült fényképek kényelmes megtekintését. A fényképezőgépen egy elektronikus kereső is található 201.600 pixeles felbontással.

A kreativitás szabadsága
Az SP-500UZ egyfelől megfelel mindazok igényeinek, akik egyszerűen, kényelmesen, minimális erőfeszítéssel szeretnek fényképezni: a 21 választható expozíció vezérlési üzemmód lefedi szinte az összes felvételi körülményt, mint például a portré, a sportjelenetek és a naplemente. Másfelől az ambiciózus felhasználók számára rugalmasságot biztosít kreativitásuk kibontakoztatása érdekében. Pontosan ezért a készülék nem csak a zár- és rekeszidő előválasztás lehetőségét kínálja, hanem a teljesen manuális expozíciós beállítások lehetőségét is. A fényviszonyok a hisztogram funkcióval – mind felvételkor, mind visszanézéskor – ellenőrizhetőek. A fénykép optimális expozíciós paramétereinek automatikus beállítása érdekében, az Auto Bracketing funkció maximum öt felvételből álló sorozatot készít +-1/3EV értékű eltérésekkel, amelyek közül kiválasztható az igényeknek legjobban megfelelő kép.

A modell több fókusz-beállítási lehetőséggel is rendelkezik: az iESP autofókusztól ez egy- és többpontos autófókusz üzemmódig, ez utóbbi esetén 143 mérési pont kiválasztásának lehetőségével. Természetesen rendelkezésre áll a manuális élességállítás lehetősége is – amelynél a fotós maga állítja be a megkívánt szintet. Sőt mi több, az EISA díjas Olympus C-7070 Wide Zoom modellhez hasonlóan, az SP-500UZ is rendelkezik követő AF rendszerrel. Ez érzékeli a távolodó vagy közeledő tárgyak távolságát, és kiszámítja a várható elhelyezkedésüket a zár kioldásának pillanatára. Ez különösen játszó gyermekek, állatok fényképezésekor lehet hasznos.

A sorozatfelvétel funkcióval, 2,5 kép/perc sebességgel örökíthetünk meg egy mozdulatsort. Ha a mozgást még folyamatosabban szeretnénk ábrázolni, a készülékkel lehetőség van mozgókép felvételére hanggal együtt. A film VGA felbontásig, másodpercenként 30 képkockával kerül rögzítésre, amelynek időtartamát csak a memória a kapacitása határolja be.

A fényképek vagy mozgóképfelvételek továbbítása a fényképezőgépről PC-re vagy nyomtatóra gyors és egyszerű. Az USB AutoConnect funkciónak és a PictBridge támogatásnak köszönhetően az SP-500UZ közvetlenül csatlakoztatható bármely, a fenti szabványt támogató olyan nyomtatóhoz – mint például az Olympus P-11, amely egy 10×15 centiméteres szegély nélküli képet már 33 másodperc alatt kinyomtat.

Nem csak JPEG formátumban van lehetőségünk a képek rögzítésére, hanem RAW formátumban is, amely a képadatokat további feldolgozás nélkül, pontosan ugyanúgy őrzi meg, ahogy megörökítésre kerültek, így teljes kontrollt biztosít a felhasználó számára a későbbi szerkesztésekhez. A képeket a készülék a belső memórián (10 MB) vagy a cserélhető xD-Picture Cards memóriakártyán tárolja.

Számos fejlett fényképezési tulajdonságot egyesítve, a 10x-es zoomos sokoldalúságával, 6 megapixeles felbontásával, kompakt és ergonómikus kialakításával az Olympus SP-500UZ olyan hatásos eszközt nyújt az ambiciózus felhasználók részére, amellyel megvalósíthatják kreatív indíttatásaikat. Olympus Master szoftvercsomaggal ez év őszén kerül a boltok polcaira.

Olympus SP-500UZ – főbb jellemzők:
-6 megapixel
-Nagy fényerejű 10x-es zoomos objektív (38-380 mm 35 mm-es fényképezőgépre vonatkoztatva) 1:2,8-3,7; 5x digitális zoom
-Elektronikus kereső 201.600 képponttal
-6,4 cm/2,5 colos LCD
-Automata, programozott, rekeszidő előválasztási lehetőség, záridő előválasztási lehetőség és manuális expozíció, 21 expozíció vezérlési üzemmód (pl. portré, tájkép, sport, naplemente)
-Fókuszálási lehetőségek: iESP autofókusz és egypontos autofókusz, AF 143 mérési pont kiválasztásának lehetőségével, továbbá követő AF a közeledő és távolodó tárgyak fényképezéséhez
-Szuper makró üzemmód akár 3 centiméteres távolságról
-Hisztogram funkció felvételi és visszanézési üzemmódban
-Auto Bracketing funkció 5 felvételig
-Sorozatfelvétel 2,5 kép/mp sebességgel, 3 képig
-Rögzítés JPEG és RAW formátumban
-Mozgókép felvételi lehetőség hanggal együtt, VGA felbontásban másodpercenkénti 30 képkockával (a felvételi időt csak a memória kapacitása korlátozza)
-10 MB belső memória, XD-Picture memóriakártya aljzattal kiegészítve
-TruePic TURBO kép processzor
-USB AutoConnect
-PictBridge kompatibilitás
-SDK támogatás
-Opcionálisan makró-, tele- és nagylátószögű konverter csatlakoztatható.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom