Connect with us

technokrata

Olympus SP-310 és 350: kreatív új digitális fényképezőgépek

Laptop

Olympus SP-310 és 350: kreatív új digitális fényképezőgépek

Az ambiciózus fotósok most szabadjára engedhetik fantáziájukat: az Olympus 8 megapixeles SP-350 és a 7,1 megapixeles SP-310 modellje lehetővé teszi a kísérletezést, és segíti a kreatív ötletek megvalósítását.

Már az ergonómikusan kialakított váz első érintése is a professzionális minőség érzetét nyújtja. Széles körű fotózási lehetőségek állnak rendelkezésünkre, fényképezhetünk már 2 centiméterről, a szuper makró üzemmóddal, vagy a távoli tárgyakat közel hozhatjuk a precíziós 3x-os zoomos optikával. Az automatikus beállítás és a 24 expozíció vezérlési üzemmód mellett, választhatunk a rekesz- és a záridő előválasztási lehetőségek közül, vagy a maximális rugalmasság érdekében a teljesen kézi beállítást is alkalmazhatjuk. Kompakt méretük ellenére, mindkét modell nagy, 6,4 centiméteres kijelzővel rendelkezik. Ez teszi lehetővé az elkészült képek egyszerű megtekintését, és a kényelmes beállítást, melynek segítségével a fotós jobban tud koncentrálni arra, hogy elképzeléseit csodálatos kompozícióban valósítsa meg.


8 és a 7,1 millió pixeles felbontásával az SP-350 és az SP-310 modellek teljesítménye bőségesen elegendő a legnagyobb képfelbontások eléréséhez. Annak érdekében, hogy minden részletet tökéletesen megörökíthessünk, a modellek precíziós 3x-os zoomos objektívvel rendelkeznek (1:2,8-4,.9), lefedve a 38-144 mm fókusztartományt (35 mm-es fényképezőgépre átszámítva).

Akár egy romantikus, gyertyafényes vacsorát, egy lélegzetelállító naplementét a tó fölött, vagy egy sportjelenetet fényképezünk, a 24 expozíció vezérlési üzemmód van segítségünkre az ilyen általános élethelyzetekben. De minden komoly fotós tudja, a különbség egy szimpla felvétel és az egyénileg kialakított kompozíció között azon múlik, hogy mennyire tudunk élni a fényképezőgép egyedi beállítási lehetőségeivel. Ezért rendelkezik az SP-350 és az SP-310 zár- és rekeszidő előválasztási üzemmódokkal, valamint az expozíciós paraméterek teljesen kézi vezérlésének lehetőségével.

Egy egész sor opcionális kiegészítő fokozza a modellek sokoldalúságát, tovább bővítve a rendelkezésünkre álló lehetőségeket, többek között különböző konverterek és egy búvártok, amely egészen 40 méteres mélységig megvédi a fényképezőgépet. Ráadásként külső vakut is csatlakoztathatunk az SP-350 vakupapucsára.

Mindkét modellel lehetőségünk van mozgókép rögzítésére is, hanggal együtt. A felvétel másodpercenként 30 képkockával, VGA felbontásban kerül megörökítésre, az időtartamot pedig, csak a memória kapacitása határolja be. Ugyanúgy, mint a fotóknál, az eredmény kényelmesen visszanézhető a nagy, 6,4 centiméteres kijelzőn.

Mivel különösen energiatakarékosak, ezért mindkét modell lehetővé teszi, hogy a fényképezőgép kikapcsolása nélkül folyamatosan fotózzunk. Több mint 500 felvétel készülhet a mellékelt CR-V3 akkumulátorral. Továbbá, mivel kompatíbilis a bárhol elérhető AA méretű ceruzaelemmel, az energiahiány soha nem okozhat gondot.

A kompakt, sokoldalú és a professzionális háttérrel rendelkező 8 millió pixeles Olympus SP-350 és a 7,1 millió pixeles SP-310 megkülönbözteti azoktól, akik pusztán turistaként vagy egy családi album kedvéért kattingatnak. Az Olympus Master szoftvercsomagot is tartalmazó fényképezőgépek 2005 őszétől érhetők el.

Olympus SP-350 és SP-310 – legfőbb jellemzők:
-8 millió pixel (SP-350) / 7,1 millió pixel (SP-310)
-Nagy fényerejű 3x-os zoomos objektív (35 mm-es fényképezőgépre átszámítva 38-114 mm-nek felel meg), 1:2,8-4,9. 15x-ös teljes nagyítás digitális zoommal együtt
-Nagyméretű, 6,4 cm-es/2,5 colos LCD
-Automata, programozott, rekeszidő prioritás, záridő prioritás és kézi expozíció, 24 expozíció vezérlési üzemmód (például portré, tájkép, sport, tűzijáték, víz alatti felvétel)
-Fókuszálási lehetőségek: egypontos AF 143 mérési hely kiválasztásának lehetőségével; iESP autofókusz és manuális élességállítás
-Szuper makró üzemmód akár 2 centiméteres távolságról
-Hisztogram funkció a felvételi és visszanézési módokban
-Mentés JPEG vagy RAW formátumokban
-Rendkívül hosszú akkumulátor élettartam (akár 510 felvételig), és ceruzaelemes működtetés lehetősége
-TruePic TURBO processzor
-Mozgókép felvétel lehetőség hanggal (VGA felbontás 30 kép/másodpercnél), felvételi időt csak a memóriakártya kapacitása korlátozza
-25 MB belső memória, xD-Picture Card memóriakártya aljzattal kiegészítve
-Nagy sebességű USB csatlakozó automatikus felismeréssel
-PictBridge kompatibilitás
-Opcionális WCON-07F, TCON-17F konverterek és a PT-030 búvártok bővítik a fotózási lehetőségeket
-TTL vakupapucs csatlakozó (csak az SP-350-nél) külső vaku felszereléséhez (például Olympus FL-20).Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle