Connect with us

technokrata

Olympus FE-120: 6 megapixeles digitkamera újdonság

Laptop

Olympus FE-120: 6 megapixeles digitkamera újdonság

Az Olympus egyik legújabb kompakt digitális fényképezőgépe 6 megapixeles felbontással rendelkezik.

Az Olympus FE-120-as készülékkel mindenki számára lehetőség nyílik arra, hogy feltűnést keltsenek gyönyörű, részletekben gazdag képeikkel. A kiemelkedő felbontás eléréséhez a készüléket 3x-os precíziós zoomos objektívvel, és a jó minőségű képek előállításáért, valamint a gyors reakcióidőért felelős TruePic TURBO processzorral szerelték fel. A külsejét tekintve is szemrevaló modell kezelése már nem is lehetne egyszerűbb. Az olyan beállítási lehetőségek teszik sokoldalúvá, mint például az expozíció vezérlési üzemmódok, a szuper makro üzemmód, mozgókép felvétel stb.


Az egyszerű, szinte ösztönös használatra tervezett FE-120-as modellel csupa öröm a fényképezés. Egy 6 millió pixeles lenyűgöző kép elkészítéséhez csak annyi időre van szükségünk, amíg elővesszük a készüléket a tokjából. A kiemelkedően nagy felbontásnak és a TruePic TURBO processzornak köszönhetően az elkészült képeink még akkor is ámulatba ejtően részletesek, feltűnően élesek és tiszták lesznek, ha azok nagy méretben kerülnek nyomtatásra.

A 3x-os zoom a távoli tárgyakra történő ráközelítéssel nagy fényképezési szabadságot biztosít. A 4x-es digitális zoommal kombinálva már 12x-es nagyításra nyílik lehetőség, amely azonban még a legelterjedtebb 10×15 centiméteres fényképméretben való nyomtatás esetén sem okoz látható minőségbeli veszteséget.

A kamera automatikusan megtalálja a legjobb expozíciós és fókusz beállításokat, de ha szükséges, a felhasználó szabadon választhat a 16 expozíció vezérlési üzemmód, mint például a portré, gyertyafény stb., valamelyikét. A speciális segítség (help) funkció minták megjelenítésével könnyíti meg a legmegfelelőbb üzemmód kiválasztását. A készülék sokoldalúságához már csak ráadás a mozgókép készítés, és a szuper makro használatának lehetősége. Ez utóbbi akár 2 centiméteres távolságból is lehetővé teszi a fotózást.

A képeket a készülék 14 MB-os belső memóriájában, vagy xD-Picture Card kártyán tárolja – amelyből egy 32 MB-os található az alaptartozékok között. Az eredmény a 4,6 centiméteres LCD-n a fényképezést követően azonnal megtekinthető. Mivel a készülék PictBridge kompatibilis, lehetőség van a szabványt támogató nyomtatótípusokkal közvetlenül a fényképezőgépről nyomtatni. Ilyen printer például az új, kiemelkedő minőségű, szupergyors Olympus P-11, amelynek csak 33 másodpercre van szüksége egy papírkép előállításához. Így az FE-120-as készülék tulajdonosának nem kell számítógéppel rendelkeznie ahhoz, hogy élvezze a digitális fotózás előnyeit és az otthoni ˝előhívás és nagyítás˝ kényelmét.

Az FE-120 lekerekített, vonzó formájával, számos könnyen használható funkciójával, ˝izmos˝, 6.0 millió pixeles felbontásával, szinte magával ragad minket. A készülék kivételes ár-érték arányt képvisel, amely ideálissá teszi mind a kezdők, mind a digitális minőségre igényt tartó fotós számára. Az ˝Olympus Master˝ szoftvercsomagot is tartalmazó fényképezőgép 2005 őszétől érhető el.

Olympus FE-120 legfőbb jellemzői:
-6 megapixeles felbontás
-3x-os optikai zoom (38-114mm 35 mm-es fényképezőgépre vonatkoztatva), 1:2,8-4,9
-4,6 cm / 1,8 colos LCD
-16 expozíció vezérlési üzemmód (például gyertyafény, portré, tájkép)
-Szuper makró üzemmód akár 2 centiméteres távolságtól
-TruePic TURBO processzor
-Szerkesztési funkció (beleértve: átméretezés képillusztrációval)
-Mozgókép felvételi lehetőség
-PictBridge kompatibilitás
-14MB belső memória, és cserélhető xD-Picture Card memóriakártya (a fényképező alaptartozéka egy 32 MB-os xD-Picture Card memóriakártya)
-Hagyományos vagy újratölthető AA méretű elemmel működik
-Olympus Master szoftver tartozék.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák