Connect with us

technokrata

Olympus FE-100 és 110: minőségi fényképezés egy kattintásra

Laptop

Olympus FE-100 és 110: minőségi fényképezés egy kattintásra

Nincs szükség többé kompromisszumra a jó képminőséget illetően, ha egy elérhető árú, könnyen kezelhető kompakt digitális fényképezőt keresünk.

Az 5 és a 4 millió pixeles felbontással rendelkező Olympus FE-110-es, illetve az FE-100-as modelleket kiváló tulajdonságaik mellett a 2,8x-os zoomos objektív teszi sokoldalúvá. Kezelésük még kezdőknek is gyerekjáték köszönhetően kezelőszerveik könnyedén hozzáférhető elrendezésének, és annak, hogy a nyomógombok a páratlanul egyszerű használat érdekében csak egy-egy funkciót működtetnek. Ez a két Olympus modell ergonomikus kialakításával, kis súlyával arra készült, hogy pusztán a fotózás öröméért is készítsünk képeket, bárhová is megyünk.


Nagy felbontásukkal, az 5 millió pixeles FE-110 és a 4 millió pixeles FE-100 biztosítják, hogy minden egyes részlet pontosan megörökíthessünk, és még nagy méretben is kinyomtathassunk. A 2,8x-os zoomos objektív lehetővé teszi a távoli tárgyakra való ráközelítést. A 4x-es digitális zoommal együtt a teljes nagyítás meghaladhatja a 11x-es értéket. Az ellentétes végletet is megvalósítva mindkét fényképezőgép képes nagyon közeli tárgyakról is képet készíteni – a szuper makró mód lehetővé teszi a fotózást akár mindössze 2 centiméteres távolságról.

A fényképezőgépek kezelése egyszerű és szórakoztató. Az ˝egy gomb, egy funkció˝ tervezési elvnek köszönhetően a fényképezés, a kép visszanézése és törlése egy-egy gombnyomásra történik. Ráadásul, a menüben található segítség funkció bemutatja a kijelzőn mind a négy – beleértve a portré és az éjszakai – expozíció vezérlési üzemmódot is.

A modellek mozgókép felvételére is alkalmasak, amelyek időtartamát csak a memória kapacitása határolhatja be. A PictBridge szabvány támogatásának köszönhetően az olyan kompatibilis nyomtatókhoz való csatlakoztatáshoz, mint az Olympus P-11, nincs szükség számítógépre és a nyomtatás mindössze 33 másodpercet vesz igénybe,.

A többfunkciós, beépített vakuval rendelkező, Olympus FE-110 és FE-100 2005 őszétől kapható.

Olympus FE-110 és FE-100 – főbb jellemzők:
-FE-110: 5 millió pixeles, FE-100: 4 millió pixeles felbontás
-2,8x-os optikai zoom (38-106 mm 35 mm-es fényképezőgépre vonatkoztatva) 1:3,0-5,0, plusz 4x-es digitális zoom
-3,8 cm/1,5 colos LCD 130.000 képponttal
-Egy gomb, egy funkció koncepció, az alapértelmezett funkciók mindenkori visszaállításának lehetőségével (reset gomb)
-Felhasználóbarát kezelőszervek, hasznos információk az expozíció-vezérlési üzemmódokról
-Négy expozíció-vezérlési üzemmód (portré, önarckép, éjszakai felvétel, tájkép)
-Szuper Makró üzemmód: fotózási lehetőség akár 2 centiméteres távolságról
-Mozgókép felvételi lehetőség (a felvételi időt csak a memória kapacitása korlátozza)
-PictBridge támogatás
-28 MB belső memória, xD-Picture Card memóriakártya aljzattal kiegészítve (FE-110: 16MB xD-Picture Card memóriakártya mellékelve)
-Ceruza (újratölthető) elemmel működnek (AA).Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle