Connect with us

technokrata

Jobb minőségű éjszakai fotók a BrightCapture technológiával

Laptop

Jobb minőségű éjszakai fotók a BrightCapture technológiával

Az igazán jó hangulat gyakran csak naplemente után kezdődik – az Olympus új technológiájának köszönhetően azonban a fotózásnak ekkor sincs akadálya.

A társas összejövetelek és zenei rendezvények általában gyenge fényviszonyok között zajlanak, így nem könnyű élethűen reprodukálni a hangulatot a fotókon. Eddig legalábbis így volt. Most azonban az éjszaka eseményei megörökíthetőek az Olympus BrightCapture technológiájának köszönhetően. Ez az újítás radikálisan javítja a gyenge fényviszonyok által teremtett felvételkészítési lehetőségeket. Az LCD monitoron jelentősen világosabb képet biztosít, így egyszerűbbé teszi a képek megkomponálását, és javítja az eredményt. Ez a technológia a számos expozíció-vezérlési program hatását is fokozza, és a lehető legjobban használható ki a környezeti fény, így lenyűgöző éjszakai felvételek készíthetőek.

Talán abszurdul hangzik, de a téma elhelyezése az LCD monitoron jelentős kezdeti kihívás mindazok számára, akik már próbáltak gyenge fényviszonyok között fotózni. A hagyományos LCD technológia használata során nem szokatlan jelenség, hogy a képernyőn alig látszik valami. A BrightCapture technológia azonban drasztikusan világosítja a leképezést az LCD monitoron, így a képek megkomponálásához az általában szükséges megvilágítás mindössze 1/5 része is elegendő.

Ennek a ragyogó elgondolásnak az alapja nem a fényképezőgép CCD szenzorán rendelkezésre álló pixelek egy részének hasznosítása, mint a hagyományos esetben – hanem a maximális kihasználás. Ez annyit jelent, hogy a rendelkezésre álló több adat jelentősen világosabb élőképet juttat vissza LCD képernyőre, jobban reprodukálja a színeket, és csökkenti a képzajt.

A BrightCapture technológia ugyanezen az alapelven fokozza a különböző expozíció-vezérlési üzemmódok teljesítményét. Az érzékenység nagymértékű fokozása, például portré készítése esetén rendelkezésre álló fénynél, vagy gyertyafény üzemmódban hatékony, színekben, kontrasztban és felbontásban kiváló eredményt produkál mindössze a környezeti fény alkalmazásával. Beltéri üzemmódban a vaku is villant, így még a helyiségek egyébként árnyéktól sötét sarkai is exponálhatóak. Míg a képfelbontás összességében ezekben az üzemmódokban csökken, az ennek eredményeképpen emelkedő fényérzékenységnek köszönhetően gyenge fényviszonyok között még gyorsabb az élességállítás, és rövidebb záridők is alkalmazhatóak, ami hatékonyan csökkenti a fényképezőgép bemozdulása és a téma mozgása által okozott életlenséget. Ezeknek a tényezőknek az együttese a várakozási időt is csökkenti, így a jobb teljesítményű sorozatfelvétel üzemmód is több rugalmasságot biztosít a fotósok számára.

Az éjszakai élmények mostantól könnyedén örökíthetőek meg lenyűgöző valóságszerűséggel. BrightCapture technológiát jelenleg a 8 millió pixeles Olympus µ DIGITAL 800 és a hamarosan megjelenő 6 millió pixeles µ DIGITAL 600 digitális fényképezőgépek alkalmaznak, mindkettő extra méretű, 6,4 centiméteres LCD-vel.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle