Connect with us

technokrata

eMagyar pont nyílik Göntérházán és Dobronakon

Laptop

eMagyar pont nyílik Göntérházán és Dobronakon

A programnak köszönhetően 180 eMagyar pont nyitja meg kapuit a határon túli magyarok lakta településeken.

Jambrik Mihály, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) közigazgatási államtitkára 2005. szeptember 3-án, szombaton átadja az IHM támogatásával létrejött, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség által üzemeltetett eMagyar pontokat Göntérházán és Dobronakon (Szlovénia). A „Szülőföldön az információs társadalomba 1” pályázatnak köszönhetően a göntérházai faluotthonban és a dobronaki kultúrotthonban nyitja meg kapuit közösségi Internet-hozzáférési pont.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium a határon túli magyarság információs társadalomba való bekapcsolódását kiemelt misszióként kezeli. Célja, hogy a határon túl élő magyarság szülőföldje legdinamikusabban fejlődő közösségévé váljon.

A határon túli magyar szervezetek az IHM-mel együttműködve elkészítették helyi informatikai fejlesztési stratégiájukat, amelyek alapjául szolgáltak az IHM 2004-ben meghirdetett „Szülőföldön az információs társadalomba” címet viselő programjának. A program fő eleme a hazai eMagyarország pontok mintájára kialakított ún. eMagyar pontok határon túli magyarlakta településeken kialakítandó hálózata, amelynek célja, hogy a lakosság a közösségi Internet-hozzáférési helyeken ingyen vagy kedvezményes áron használhassa az Internetet.

A programra rendelkezésre álló 228 millió forintból mintegy 140 millió forint az infrastruktúra kiépítését és eMagyar pontok létrehozását, több, mint 26 millió forint a tartalomfejlesztést, közel 15 millió forint az informatikai képzést, közel 21 millió forint a magyar kultúra digitális megőrzését és 24 millió forint az infokommunikációs fejlesztéseket szolgálja.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle