Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csatlakozott a BSA-hoz a Graphisoft

Laptop

Csatlakozott a BSA-hoz a Graphisoft

Magyar taggal bővült a Business Software Alliance (BSA). A mai napon a 3D és 5D építészeti szoftverek fejlesztésével foglalkozó Graphisoft csatlakozott az Üzleti Szoftver Szövetséghez, ezzel tízre nőtt a szervezet magyarországi tagjainak száma.

A Graphisoft a BSA tagsággal nemcsak szoftvermegoldásai szerzői jogvédelmét szeretné biztosítani, hanem társadalmi szerepvállalása részeként támogatni kívánja a szervezet szerzői jogvédelemmel és a szoftvergazdálkodással kapcsolatos oktató és felvilágosító munkáját.

„Nagyon örülünk annak, hogy a Graphisoft csatlakozik a BSA-hoz. Fontosnak érezzük kiemelni, hogy a BSA sokféle szoftvercég képviselője Európában és a világon – a világpiacot vezető óriáscégektől egészen a gyorsan növekvő, helyi piacokról induló vállalatokig” – mondta Sebők Erzsébet, a BSA szóvivője. „A szoftverek illegális használata mérettől függetlenül, globális és lokális szinten egyaránt minden szoftvercéget érint. A BSA ezen a területen akar a vállalatoknak segíteni az oktatás, tájékoztatás és a szerzői jogvédelem és –érvényesítés eszközeivel ” – tette hozzá a szervezet szóvivője.

„A Graphisoft a vállalati és felhasználói érdekeket is képviseli a BSA-hoz történt csatlakozással. A Graphisoft és ügyfelei is intellektuális javak előállításával foglalkoznak, erre az alkotótevékenységre építettük vállalkozásainkat. Közös kötelességünk tehát a szellemi termékek védelme, továbbá az is, hogy védjük azon felhasználóinkat, akikkel szemben az illegális szoftvereket használók inkorrekt versenyhelyzetet teremtenek” – mondta Giovanna Mandato, a Graphisoft nemzetközi marketing igazgatója. „Ezt az érdekképviseletet BSA tagként kívánjuk kialakítani itthon és a nagyvilágban” – tette hozzá Kovács Kornél, a Graphisoft nemzetközi értékesítési menedzsere.

A Business Software Alliance (BSA – Üzleti Szoftver Szövetség) célja, hogy a kormányzati és gazdasági szféra összes szereplőjével elfogadtassa a jogtiszta szoftverek használatának fontosságát, és jogvédő tevékenységével támogassa az informatikai iparág fejlődését. Ezen célok elérése és a szerzői jogok védelmének érvényesítése érdekében csatlakozott a Graphisoft a BSA-hoz.

A BSA széleskörű nemzetközi hálózattal rendelkezik, ez a világ 83 országában jelenlevő Graphisoft számára is jelentős előnyöket biztosít. A Graphisoft és a BSA jelenleg Magyarországon és Csehországban érvényes együttműködésének kiterjesztése után, a szervezet akár az egész világon képviselheti a magyar szoftvercég érdekeit.

A BSA az elmúlt időszakban stratégiai változáson ment keresztül. A negatív hangvételű kampányok és akciók helyett a szervezet a széleskörű oktató és tájékoztató tevékenységre helyezi a hangsúlyt, ezzel kívánja elérni, hogy a vállalkozások szoftverhasználata jogszerű legyen, és elterjedjen a szoftvergazdálkodás nemzetközileg már elfogadott gyakorlata. Ez a stratégiai váltás egybeesik a Graphisoft elképzeléseivel és érdekeivel is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés