Connect with us

technokrata

Új Canon A-szériás PowerShot fényképezőgépek

Laptop

Új Canon A-szériás PowerShot fényképezőgépek

A Canon bemutatta legújabb nagy teljesítményű digitális fényképezőgépeit, a PowerShot A620-at és a PowerShot A610-et.

A 7,1 illetve 5 megapixeles gépek egy sor, eddig csak a G-szériás PowerShot gépekben látott csúcstechnológiás tulajdonsággal bírnak. A DIGIC II processzor gyors teljesítménye és rugalmassága 4-szeres optikai zoommal kiegészítve magasabb képminőséget biztosít. A kézi, automatikus és speciális felvételi módok változatos, kreatív, de szükség esetén egyszerű képkészítést tesznek lehetővé.


A gépek kihajtható kijelzője 2 colos méretű, lehetőség nyílik egyéni színbeállításokra, a makró mód segítségével pedig akár 1 centiméterről is lehet fényképezni. A VGA felbontású filmek mindkét modell esetében 30 képkocka/másodperc sebességgel készülhetnek. Az opcionális tartozékok választéka a széles látószögű- és telekonverterektől a vízálló tokig terjed, elősegítve a rugalmasabb képkészítést. Az átfogó szoftverkínálat az alapfelszerelés része. Az A620 és az A610 is rendelkezik Print/Share gombbal a gyors megosztás és nyomtatás érdekében, segítségével PictBridge, igazolványkép, valamint filmkép-nyomtatás is lehetséges. A nagysebességű USB 2.0 csatlakozás lehetővé teszi a gyors képfeltöltési adatátvitelt.

Nagyobb felbontás és zoom, jobb képminőség
A népszerű PowerShot A95 helyébe lépő új fényképezőgépek teljesítménye drasztikusan megnőtt. Míg az A610 CCD szenzora 5, az A620 érzékelője 7,1 megapixeles – mindkettő elegendő képminőséget nyújt akár A3-as nyomatok készítéséhez, így még megvágott képek nyomtatásánál sem kell félni a minőségromlástól.

A gépekben található precíziós Canon zoomoptika a G-széria dizájnját és felépítését követi, hét csoportban nyolc lencsetaggal, amik között két aszferikus lencsetag is található. A négyszeresre növelt optikai zoom 35-140 mm-es fókusztávolságot jelent (35 mm-es filmes rendszerben számolva). A f/2,8 (nagylátószögű) és f/4,1 (tele) objektívek fényereje lenyűgöző tele állásban. Ráadásul a javított fókuszálási teljesítménynek köszönhetően alacsony fényviszonyok mellett akár két rekeszt lefelé állítva is szabadon lehet fényképezni.

Az objektívek színkép-tulajdonságai a lencsék és a szenzorok alapján kerültek beállításra, így biztosítva a pontos színeket és jelentősen lecsökkentve a kromatikus aberráció (például a lilás beszűrődés) jelenségét, ami az alacsonyabb minőségű optikákban gyakori jelenség.

Hatékonyabb feldolgozás és fókuszálás
A Canon fejlett DIGIC II képfeldolgozó processzorának bevezetése gyorsabb és rugalmasabb gépeket eredményezett, magasabb képminőséggel. A fókuszálási idő körülbelül 60 százalékra csökkent, az optika késése elhanyagolható, 0,1 másodperc nagyságú. A könnyed sorozatfényképezés az A620 esetében 1,9, az A610-zel pedig 2,4 kép/másodperc sebességgel lehetéséges. A DIGIC II fejlett fehéregyensúly-kiértékelési képességeinek köszönhetően a színátadás pontossága is megőtt. Az új PowerShot gépekben még mindig a Canon 9 pontos AiAF biztosítja a gyors és pontos fókuszálást akkor is, amikor a téma nincs a kép középpontjában. A FlexiZone AF/AE rendszerrel a felhasználó az autofókusz-kereten belül szabadon kijelölheti a kívánt témát, amihez a gép a megfelelő expozíciót rendeli. Lehetőség nyílik a fókusz manuális beállítására is.

Megnövelt sokoldalúság
A nagyobb, 2 colos képátlójú kihajtható LCD kijelzővel akár a földről, derékmagasságból, vagy a gépet saját maga felé fordítva is készíthet képet a fotós. A kompozíció megalkotásában és a vízszintezésben a fotóst a bekapcsolható segédvonalak segítik.

Az A620 és az A610 összesen 20 felvételi móddal rendelkezik, beleértve a teljesen manuális, az eltárolt kézi beállítás, valamint a záridő-előválasztási módokat, ez utóbbi esetén 15 és 1/2.500 másodperc között állítható a záridő. A nyolc témamód – például az éjszakai, a hó és a vízalatti beállítás – minden körülmények között maximális eredményt biztosít. A Stitch Assist módban a panorámaképek egyes részeit készíti el a gép, ezek később könnyen egymás mellé illeszthetőek a mellékelt PhotoStitch program segítségével. A kézi színbeállítás – ami a programválasztó tárcsával elérhető – kreatív beállítások egész sorát kínálja. A különleges effektusok, mint például a színcserélés vagy az egyéni színbeállítás, amivel a felhasználó a készítéskor maga szabhatja meg bármelyik kép színegyensúlyát, mind elérhetők a gépen, és felvétel közben is ellenőrizhetők. Eddig ezeket a hatásokat csak a fényképezés után, számítógép segítségével lehetett elérni. A videó módok között található VGA, QVGA (30 illetve 15 kép/másodperc), gyors frissítési (a gépen belüli lassított felvételes visszajátszáshoz), valamint kompakt mód (ideális az emailben elküldhető videók készítéséhez).

Kiegészítő tartozékok
A fényképezőgépekhez, képességeik még jobb kihasználására kiegészítők teljes sora választható. Az új LA-DC58F lencseadapter tervezésekor figyeltek arra, hogy ezekhez a modellekhez is használható legyen. A nagylátószögű WC-DC58N (0,7-szeres) és a tele TC-DC58N (1,75-szörös) konverterek javítják a képkészítés hatékonyságát és megnövelik a fényképezőgépek effektív fókusztávolságát. A 40 méteres merülési mélységig hatékony WP-DC90 vízálló tok párásodáscsökkentő dupla üveggel és vakufény-diffúziós lemezzel rendelkezik. A felhajtóerő kordában tartásához különálló toksúlyok (WW-DC1) kaphatók. A gépekhez opcionálisan beszerezhető még többek között az ACK600 AC adapterkészlet, a CBK4-200 akkutöltő készlet négy NiMH ceruzaakkuval, valamint a DCC-300-as puha tok.

Fejlettebb nyomtatás
A Canon új SELPHY CP710 kompakt fotónyomtatójával és a Canon festékkazetta- és papírkészletével (KP-108IP) használva a nyomatok darabonként mindössze 30 eurócentért előállíthatóak. A SELPHY CP kompakt fotónyomtatóval praktikus módon akár igazolványképek és videóból kivágott állóképek is nyomtathatók. A legújabb (szintén ma bemutatott) PictBridge-kompatibilis PIXMA nyomtatókra kapcsolva lehetőség nyílik olyan funkciók használatára is, mint például a zajszűrés, a színélénkítés, valamint az új arc-világosító opció. Szintén új a Captured Info adatkijelzési funkció, amivel az olyan adatok, mint a záridő, a blendeméret és a felvételi mód, kinyomtathatók a fotó szélére. A számítógép nélküli képnyomtatás egyszerűbb lett a Print/Share gomb bevezetésével, amely a feltöltés elindítására is szolgál Windows XP vagy Mac OS X rendszert használó számítógép esetén.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd