Connect with us

technokrata

Segítség a gyermekek szívműtéteihez

Laptop

Segítség a gyermekek szívműtéteihez

A Magyar Telekom 1,5 millió forinttal támogatta a Szívhang Gyermekalapítványt, mellyel gyermeksebészeti műszerek vásárlásához járult hozzá.

A Szívhang Gyermekalapítvány 2002-ben alakult. Az Alapítvány célja a szív és érrendszeri betegségek gyógyítása, kezelése és megelőzése. Az Alapítvány a Magyar Telekom Hozzáad program keretében másfél millió forint támogatást kapott. Az adományból a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központja részére, a csecsemők és gyermekek szívműtéteit könnyítő minimál-invazív és endoszkópos sebészeti műszereket kívánnak beszerezni.

A Gottsegen György Kardiológiai Intézet csecsemő-gyermek osztálya az egyetlen szívsebészeti főprofillal rendelkező intézmény Magyarországon. Évente közel hatszáz szívműtétet végeznek itt, eredményei az európai szintnek megfelelőek. Az Európai Szívakadémia felmérése szerint ez a centrum egyike a tíz legnagyobb és legjobb európai szívsebészeti programnak.

A csecsemő-gyermek osztály munkacsoportja – egyedi jellegéből fakadóan – nagy hangsúlyt fektet a továbbképzésre és az új sebészeti technikák meghonosítására. Az utóbbi években rohamosan terjed az endoszkópos technikák alkalmazása, az úgynevezett kulcslyuk-sebészet. A kulcslyuk-sebészet célja, hogy a betegeknek a legkevesebb sérülést és fájdalmat okozza. Szerencsére ma már a szívsebészetben is egyre több műtéttípus esetén van arra lehetőség, hogy a mellkas felnyitása nélkül meglehessen valósítani egy ilyen műtétet. A nagy seb és heg nélküli műtéti megoldással nem sérül a mellkas, mindez kisebb műtét utáni fájdalommal, és sokkal gyorsabb gyógyulással jár, amelyek a beteg számára igen nagy előnyök.

A kulcslyuk-sebészethez szükséges technikai háttér fő komponense egy endoszkóp, ami a vezetve az operatőr szeme. Ezt egy kamerához és képrögzítő rendszerhez kapcsolva a műtétet végzők monitoron tájékozódnak a műtéti területen. A beavatkozást speciális csatornákon (úgynevezett portokon) át bevezetett speciális műszerekkel végzik el. Az eszközök különleges kiképzésüknél fogva alkalmasak a hagyományos sebészeti eszközökhöz hasonló manipulációra.

Az endoszkópos technika alkalmazásával az egész műtői team monitoron követheti a műtét menetét, illetve a műtétet rögzítve az bármikor visszanézhető, elemezhető. A felvett „filmekből” számos irányában lehet előre lépni. Dokumentálhatják az eseményt, készülhet referencia anyag, oktató videó, CD-ROM készíthető, interaktív továbbképzési anyagok készíthetőek, és még számos lehetőséggel lehet élni.

A kórház osztálya már rendelkezik olyan endovíziós és képrögzítő rendszerrel, illetve megfelelő monitorral, amelyeket már használhatnak az endoszkópos beavatkozás során.

A Kórház orvosai számára azért is nagyon fontos a Szívhang Gyermekalapítvány által felajánlott segítség, mert az új műszerek beszerzése nélkül nem tudnak mellkas megnyitása nélküli műtétet végezni, a szokványos sebészeti eszközök pedig nem alkalmasak a kulcslyukon át való manipulációra. „Bízunk benne, hogy az új speciális műszerek beszerzését követően, sikerül a csecsemők és gyermekek műtéteit könnyebbé tenni és hozzájárulni a gyors és minél kevesebb fájdalommal járó gyógyulásukhoz.”Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd