Connect with us

technokrata

Magyarság az Információs Társadalomért Testület 2. konferenciája

Laptop

Magyarság az Információs Társadalomért Testület 2. konferenciája

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium 2005. szeptember 19-én Budapesten a határon túli magyarok részvételével a BNV ideje alatt rendezi meg a Magyarság az Információs Társadalomért Testület 2. konferenciáját.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium és a határon túli magyar szervezetek 2003. novemberi nagyváradi tanácskozásukon közös programot fogadtak el annak elősegítésére, hogy a határon túli magyarság aktívan bekapcsolódhasson az információs társdalomba. A program nemzeti fejlődéshez, európai integrációhoz és az infokommunikációs szektor fejlődéséhez illeszkedő stratégiai elemeit a Magyarság az Információs Társadalomért Testület (MA-ITT) határozza meg.

A MA-ITT alakuló ülésén elfogadta a Nagyváradi Célok dokumentumot, amely – közös munkák I. fázisaként – a program alappilléreit és a fő irányokat rögzítette.

Ezek mentén az IHM kiépítette és fejlesztette az IT infrastruktúrát a magyar iskolák, önkormányzatok és szervezetek számára, s ez évben létrehozta a közösségi hozzáférést lehetővé tevő eMagyar pontok tervek szerint hálózattá bővülő rendszerét. A közös munkákról a visszajelzések pozitívak és biztatók, ezért is indul el a létrejött infrastruktúra bázisán a program II. fázisa, amely a tudásra összpontosít.

A program pontos időpontja és helyszíne: 2005. szeptember 19. 9:00 – 17:00 BNV. 25. pavilonSzólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek