Connect with us

technokrata

Kutatás-fejlesztési konzorcium tagjaként nyert állami támogatást a BalaBit IT Security

Laptop

Kutatás-fejlesztési konzorcium tagjaként nyert állami támogatást a BalaBit IT Security

A BalaBit által fejlesztett syslog-ng immár hét éve a UNIX világ legnépszerűbb alternatív naplófájl menedzsment szoftvere.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vezette konzorcium 1,2 milliárd forint állami támogatásban részesült az Információtechnológiai Innovációs és Tudásközpont létrehozására.

„A BalaBitet – mint a Zorp hálózati tűzfal gyártóját – jelenleg egytermékes cégként kezeli a piac, pedig számos olyan open source projekten dolgozunk, amelyekkel komoly sikereket értünk el. Mivel ezeket a szoftvereket GPL licence alatt terjesztjük, közvetlen bevételeket nem hoznak a BalaBit számára, a klasszikus értelemben nem kerülnek kereskedelmi forgalomba. A BME által vezetett konzorcium tagjaként arra számítunk, hogy a létrehozandó tudásközpont bevonásával költség hatékonyan, a piaci igényekre rugalmasan reagálva tudunk nyílt forrású szoftvereinkhez kereskedelmi funkciókat fejleszteni. Az első ilyen projekt a syslog-ng lesz, ami már eddig is komoly hírnevet és jó kapcsolatokat hozott a BalaBitnek.” – nyilatkozta Györkő Zoltán a BalaBit üzletfejlesztési igazgatója.

syslog-ng
A BalaBit által fejlesztett syslog-ng immár hét éve a UNIX világ legnépszerűbb alternatív naplófájl menedzsment szoftvere, mely kiterjedt hálózatok felügyeletében nyújt segítséget. Része számos Linux és Unix disztribúciónak, és a Hewlett Packarddal kötött technológiai szövetség alapján HP-UX operációs rendszeren is elérhető. A szoftver felhasználói között olyan világcégek szerepelnek, mint a VISA, a NASA és a HSBC bank. A szabadszoftver üzleti modellnek megfelelően a syslog-ng-hez nyújtott támogatási szolgáltatást pedig többek között a Hydro Québec veszi igénybe.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd