Connect with us

technokrata

Itt a 8 megapixeles Canon PowerShot S80 digitális fényképezőgép

Laptop

Itt a 8 megapixeles Canon PowerShot S80 digitális fényképezőgép

A Canon bemutatta a 8 megapixeles PowerShot S80-at – az S-sorozatú PowerShot fényképezőgépek új zászlóshajóját.

A fényképezőgép gazdag felszereltsége 28-100 mm-es f/2,8-5,3 (3,6-szoros) nagylátószögű UA technológiás optikai zoom objektívet, valamint ugyanazt a DIGIC II processzort tartalmazza, amely a Canon professzionális digitális tükörreflexes fényképezőgépeiben is megtalálható. Emellett egy 2,5 colos LCD monitor egészíti ki a gép felszereltségét. A feltűnő, modern váz teszi teljessé a fényképezőgép kompakt megjelenését, amely lényegesen kisebb, mint elődje, a PowerShot S70.


Digitális kompakt fényképezőgépben először található meg az EOS-gépeknél már megismert multifunkciós vezérlőtárcsa, a menük és felvételi funkciók gyors beállítására, valamint a megjelenített képek közötti lépkedésre. A fejlett funkciók közé tartozik a valós idejű hisztogram kijelzés, a FlexiZone AF/AE a szabadon mozgatható fókuszponttal valamint manuális élességállítás felülírással, a 21 felvételi mód, a XGA videó minőség, és az akár 1 GB-os videofelvételek. A jobb kezelhetőséget pedig az újratervezett és új helyre épített módválasztó tárcsa szolgálja.

Minőségi felépítés, minőségi optika
A karcsú S80-at újraterveztük, hogy masszív, kiváló minőségű vázat és ergonomikusabb, kompakt vázat kaphasson – az új váz 8 százalékkal keskenyebb elődjénél, a fényképezőgép teljesítményének növekedése ellenére. Az S80 28-100 mm-es f/2,8-5,3 (3,6-szoros) optikai zoom objektívje a Canon fejlett UA (Ultra High Refractive Index Aspherical – ultra magas törési mutatójú aszférikus) objektív technológiájával készült, amely igazi nagylátószöget tesz lehetővé, a fényképezőgép méretének növelése nélkül. A fókusztávolság körülbelül 22,4-200 mm az új opcionális nagylátószögű és tele konverter előtétlencsékkel.

A 8 megapixel ereje, és a DIGIC II
A 8 megapixeles szenzornak köszönhetően a fényképezőgéppel készített képek A3+ méretben nyomtathatók ki, így a fotósoknak is nagyobb szabadságot nyújt a képkivágásokhoz. A Canon fejlett DIGIC II képfeldolgozó processzora a fényképezőgép sebességének és reakcióidejének emelésére, valamint a képminőség javítására került az S80-ba. Az automatikus élességállítás így most akár 20 százalékkal gyorsabb, az alacsony megvilágítású helyeken való fényképezés fényereje pedig közel egy lépéssel javult, jobb felvételi lehetőségeket nyújtva még gyenge megvilágítás mellett is. A DIGIC II-nek köszönhetően a sorozatfelvétel készítésének sebessége 1,8 kép/másodpercre javult, a 9 pontos AiAF pedig a gyors, pontos élességállítást garantálja – még olyan esetekben is, amikor a téma nem a kép közepére esik. A FlexiZone AF/AE segítségével szabadon lehet görgetni a kereten belül, így az élességállító keretet könnyen a kívánt témára lehet mozgatni, ezáltal pedig a fénymérés is pontos lesz. A manuális élességállítás is lehetséges. A nagysebességű USB 2.0 kompatibilitás a számítógépekkel való kapcsolatot gyorsítja, így az adatátvitel is rövidebb ideig tart.

Magas szintű vezérelhetőség, könnyű használat
A fényképezőgép kisebb mérete nem érinti hátrányosan a kezelhetőséget. Az új, nagy méretű, 2,5 colos LCD monitor fényereje 15 lépésben állítható, és egy Gyors világosítás gombbal is rendelkezik, amely az erős napsütésben való felvételkészítést könnyíti meg. Az LCD monitoron látható valós idejű hisztogram segítségével a fotós már a kép komponálásakor kiértékelheti az expozíciót. A megjeleníthető segédvonalak a kép komponálásban és a vízszint beállításában segítenek.

Az újonnan tervezett felhasználói interfész gyorsabb és intuitívebb kezelést tesz lehetővé. A multifunkciós vezérlőtárcsával a menük és felvételi funkciók pillanatok alatt beállíthatók, valamint megjelenítéskor a képek között is lehet vele görgetni. A módválasztó tárcsa új elhelyezése lehetővé teszi, hogy a tárcsát a kép komponálása közben is kényelmesen lehessen használni. A fényképezőgép gyorsbillentyű funkciójával a rengeteg állókép és videó felvételi funkció közül lehet egyet a Nyomtatás/Megosztás gombhoz hozzárendelni.

A képmegjelenítés javítása érdekében az ˝ugrás mappához˝ gombbal most már megadott mappák első képeihez is lehet ugrani. A mappák automatikusan a felhasználó által beállított rendszer szerint keletkeznek például hetente, és a képmappák most már akár 2.000 kép tárolására is képesek.

Módok, saját színek és videók
Az S80 összesen 21 felvételi móddal rendelkezik: a teljesen manuális mód és az egyéb kreatív zóna módok mellett, amelyeket a vásárlók elvárnak egy S-sorozatú fényképezőgéptől, 9 új speciális téma mód is megtalálható a fényképezőgépben. Ezek a módok – a hó, portré, vízalatti, digitális makró, és egyéb téma módok – segítenek a fotósnak a legspeciálisabb körülmények közötti felvételkészítéskor is. A Felhasználói módban a fotós saját kedvelt felvételi beállításait adhatja meg.

A módválasztó tárcsán található Saját színekkel tovább növelhető a fotós kreativitása. Az olyan speciális effektusok, mint a Színcsere vagy a Felhasználói színek – amely segítségével a fotós saját ízlésének megfelelően választhatja ki a felvétel színegyensúlyát – a fényképezőgéppel is végrehajthatók, és az állóképek vagy videofelvételek készítése közben az LCD monitoron ellenőrizhetők. Ezek az effektusok eddig csak speciális szoftverekkel, számítógépen voltak alkalmazhatók. A kiterjesztett videofelvételi módok között az S80-ban először található meg egy nagyfelbontású (1.024×768, 15 kép/másodperc) XGA videó mód, amely a DIGIC II processzor feldolgozási sebességének köszönhetően kerülhetett bele ebbe a modellbe. Az XGA módban készített videofelvételek akár 1GB méretűek is lehetnek, és ideálisak a számítógép monitorán, vagy a televízión való lejátszásra. A fényképezőgéppel emellett kiváló minőségű QVGA (30/15 kép/másodperc) vagy VGA (30/15 kép/másodperc) felvételek készíthetők, hanggal együtt. Emellett kompakt móddal is rendelkezik az S80: ezek a 160×120 képpont méretű felvételek ideálisak az e-mailben való továbbításra.

Fejlett nyomtatás
A fényképezőgépet a Canon új SELPHY CP710 kompakt fotónyomtatójával és KP-108IP papír-készletével együtt használva a nyomatok mindössze 30 eurocent költséggel nyomtathatók ki. A SELPHY CP sorozatú nyomtatókkal a felhasználók hasznos igazolványképeket és videókból kivágott felvételeket is kinyomtathatnak. A legújabb PictBridge kompatibilis PIXMA nyomtatókhoz csatlakoztatva a felhasználók olyan képjavító funkciókat is használhatnak, mint a zajcsökkentés, az élénk fotó, az arcvilágosító funkció vagy a fotó információ nyomtatás, amellyel a felvételi adatok, így a zársebesség, blende és felvételi mód információk a kép keretére nyomtathatók. A számítógép nélküli nyomtatást többek között a Nyomtatás/Megosztás gomb szolgálja, amely Windows XP és Mac OS X rendszereken feltöltés gombként is szolgál.

Szoftver
Az S80-hoz egy széles körűen használható szoftvercsomagot mellékelnek, amely tartalmazza a Canon böngésző- és képrendező szoftverét, a ZoomBrowser EX 5.5-öt (Windows) és az ImageBrowser 5.5-öt (Mac) is, valamint a PhotoRecord 2.2 nyomtatószoftvert, és a PhotoStitch 3.1 panorámakép készítő programot. A csomag emellett az ArcSoft PhotoStudio képszerkesztő programot is tartalmazza. A fényképezőgép megvásárlói a CANON iMAGE GATEWAY tagságra is jogosultak4, ahová 100MB-nyi képet tölthetnek fel és oszthatnak meg. Támogatott operációs rendszerek: Windows 98 (SE), Me, 2000 (SP4), XP (SP1/2) és Mac OS X v10.2-v10.3. A fényképezőgép támogatja a PTP meghajtó nélküli átvitelt is Windows XP és Mac OS X rendszeren.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek