Connect with us

technokrata

Idén is nagy érdeklődés kísérte a Microsoft Nyári Tanártovábbképzését

Laptop

Idén is nagy érdeklődés kísérte a Microsoft Nyári Tanártovábbképzését

A Microsoft Magyarország ingyenes, informatikatanároknak és rendszergazdáknak szóló tanártovábbképzése idén, immár kilencedik alkalommal került megrendezésre – augusztus 22-26. között.

A Microsoft Magyarország és annak referenciaiskolája, a Budapesti Jedlik Ányos Gimnázium, közös nyári tanártovábbképzése hagyományosan a Microsoft oktatásban is hasznosítható újdonságait, az IT szektor és az informatika-oktatás jelenlegi helyzetére vonatkozó előrejelzéseit mutatja be. Az idei, kilencedik alkalommal megrendezett oktatáson, a Microsoft Magyarország meghívására, több mint 400 középiskolai tanár és rendszergazda vett részt, és több határon túli magyar iskola pedagógusai is képviseltették magukat.

A nagy érdeklődésre való tekintettel, a szervezők a hagyományosan három napos rendezvényt idén öt naposra tervezték, hogy azok, akik a rendszergazdai, és tanári szekció iránt egyaránt érdeklődtek, mindkét szekció előadásain részt vehessenek. A két-két napon megrendezésre kerülő szekciók előadásai között, augusztus 24-én (szerdán), nagyszabású plenáris napra került sor, amelyen a résztvevők Kovács Kálmán, informatikai és hírközlési miniszter, valamint Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatójának előadásait is meghallgathatták.

A hétfőn, kedden megrendezett tanári szekció során az érdeklődők többek között a kétszintű érettségi tapasztalatairól, a programozás és a piacképes ismeretek oktatásának jelenlegi és jövőbeli trendjeiről, változásairól, valamint a multimédiás és a legújabb Windows alkalmazásokról hallgathattak meg előadásokat, a referencia-iskola oktatóinak, a Microsoft Magyarország szakembereinek, valamint más független szakemberek tolmácsolásában.

A rendszergazda konferencia napok előadásai a Tisztaszoftver Programban biztosított munkaállomások és szerverek menedzselésének témája köré épültek. A résztvevők megismerkedhettek a Microsoft Windows Server 2003, Exchange Server 2003, SQL Server 2000/2005, SharePoint Portal Server 2003, ISA Server 2000/2004, Class Server 3.0 újdonságaival, és működésével.

A résztvevők a programsorozat időtartama alatt mindösszesen 68 előadást hallgathattak meg, amelyek közül a legnépszerűbbnek a konkrét gyakorlati ismereteket nyújtó prezentációk – így a Tisztaszoftver szerverek telepítése és testreszabása – valamint a meghívott előadók által tartott, az iskolák mindennapjait érintő előadások – például az informatikai érettségi, vagy az informatikai normatíva – bizonyultak.

A továbbképzés az előadások mellett számos kiegészítő programot is kínált: a keddi és a csütörtöki estén – az Electronic Arts jóvoltából – PC-s és Xbox-os játékokon próbálhatták ki magukat az érdeklődők, emellett lehetőségük nyílt az előadókkal való kötetlen beszélgetésre, a szerdai estén pedig a Kawatta Taiko együttes adott koncertet.

Merényi Ádám, a Microsoft Magyarország oktatási programmenedzsere, igen elégedetten nyilatkozott az idei eseménnyel kapcsolatban: „Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján elmondhatjuk, hogy a Microsoft Nyári Tanártovábbképzés programja évek óta tartó töretlen népszerűségnek örvend. A résztvevőktől folyamatosan érkező pozitív visszajelzések és az idei kurzus tapasztalatai egyaránt azt mutatják, hogy Magyarországon nagy igény mutatkozik az ilyen jellegű szakmai rendezvényekre. Várakozásokkal tekintünk a jövő évi jubileumi rendezvény elébe!”Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd