Connect with us

technokrata

Canon PowerShot A410: egyszerűen kezelhető digitális fényképezőgép

Laptop

Canon PowerShot A410: egyszerűen kezelhető digitális fényképezőgép

A Canon bejelentette új PowerShot szériás belépőszintű gépét, a 3,2 megapixeles PowerShot A410-et.

A népszerű PowerShot A400 utódjaként a PowerShot A410 tetszetős új külsővel rendelkezik, megnövelt kezelhetőségét és teljesítményét pedig a DIGIC II processzornak, a 3,2-szeres optikai zoomnak és f/2,8 – f/5,1 fényerejének köszönheti. A gép teste kisebb, kompaktabb, és strapabíróbb lett. 5 pontos AiAF autofókusz-rendszer és a felvételi módok széles választéka miatt a könnyen kezelhető A410 ideális azoknak, akik filmesről digitális gépre szeretnének váltani.

A DIGIC II ereje

A PowerShot A400 technológiája után igazi előrelépés a PowerShot A410-ben dolgozó DIGIC II képfeldolgozó rendszer – ugyanaz a neves Canon technológia, ami a Canon EOS-1 professzionális digitális tükörreflexes gépeiben is megtalálható. A DIGIC II egy chipen tartalmazza az összes képfeldolgozó algoritmust annak érdekében, hogy az írási sebesség gyors, az optika késési ideje minimális legyen, miközben a képbeállítások a legmegfelelőbbek, a színek visszaadása pedig tökéletes. A gép bekapcsolási- és megjelenítési reakcióideje jelentősen javult, a DIGIC II bevezetésével pedig az fókuszálási folyamat 40 százalékkal gyorsabbá, a folyamatos, zökkenőmentes sorozatfényképezés pedig lenyűgöző, 2,5 kép/másodperces sebességével zökkenőmentesebbé vált.

Egyszerűen jobb
A kisebb és strapabíróbb váz mellett az A410 megnövelt, 3,2-szeres optikai zoommal rendelkezik (35 mm-es filmes rendszerben számolva ez 41-131 mm-es optikának felel meg), kiszélesítve ezzel a képkészítési lehetőségeket. A megnövelt maximális fényerő alacsony fényviszonyok melletti fényképezésre is alkalmasabbá teszi a gépet. Az 5 pontos AiAF autofókusz elemzi a kép kompozícióját és ehhez mérten fókuszál, kiélesítve a témát még akkor is, amikor az nincs a kép középpontjában. A szupermakró móddal akár az objektívtől 1,5 centiméteres távolságra lévő téma is tökéletesen fotózható. A készülő képek a 1,5 colos LCD kijelzőn ellenőrizhetők. Ennek fényereje 15 lépésben állítható, a gép használatát pedig egyszerűbbé teszi a fejlettebb kezelési felület. A menü 22 nyelven jeleníthető meg. A gép zoomtartományában rejlő lehetőségek teljes kihasználásához az A410 vakuja megfelelőbb helyre került, kiküszöbölve a sötét árnyékokat az olyan képek esetében, amik teljesen kitolt objektívvel készülnek. A vaku 3 méteres távolságig biztosít lefedést.

Felvételi módok
Az A410 14 felvételi módja – köztük a 8 előre beállított speciális témamód – még bonyolult fényviszonyok esetén is nagyszerű felvételeket eredményez. A választható módok a portré, éjszakai pillanatfelvétel, gyerekek és állatok, beltéri, lomb, strand, hó és tűzijáték. A kompozíció megalkotásában a fotóst a bekapcsolható segédvonalak segítik, pontosabb vízszintezést és képkivágást lehetővé téve. Az egyéni színbeállítások segítségével felvétel közben is használhatóak az olyan gépbe épített digitális effektusok, mint például a színcsere. Ezelőtt ezeket a hatásokat speciális programokkal lehetett elérni, a képek számítógépre másolása után. Az A410 kiemelkedő minőségű videofelvételek készítésére is alkalmas, és támogatja a VGA (640×480 pixel) és a QVGA (320×240 pixel) módokat is, 10 és 20 képkocka/másodperc sebességgel. A kisfilmek maximum 3 percesek lehetnek. A kompakt videó mód kiküszöböli a nagy fájlméret problémáit, így ideális arra, hogy a videókat emailben is egyszerűen el lehessen küldeni.

Azonnali nyomtatás
A 3,2 megapixeles felbontással az A410-ről A4-es méretig lehet fotóminőségű nyomatokat készíteni. A Canon új SELPHY CP710 kompakt fotónyomtatójával és a Canon festékkazetta- és papírkészletével (KP-108IP) használva a nyomatok darabonként mindössze 30 eurócentért előállíthatóak. A SELPHY CP kompakt fotónyomtatóval praktikus módon akár igazolványképek és videóból kivágott állóképek is nyomtathatók. A legújabb (szintén most bemutatott) PictBridge-kompatibilis PIXMA nyomtatókra kapcsolva lehetőség nyílik olyan funkciók használatára is, mint például a zajszűrés, a színélénkítés, valamint az új arc-világosító opció. A számítógép nélküli képnyomtatás egyszerűbb lett a Print/Share gomb bevezetésével.

Kiegészítők
Az A410-hez megvételkor egy 16 MB-os MultiMediaCard tartozik, de a masina képes SD kártyák fogadására is. A géphez tartozik még 2 AA méretű alkáli elem is, de használható az opcionális Canon NiMH ceruzaakkumulátor is, valamint megvásárolható hozzá a CBK4-200 töltőkészlet is, amely 4 AA méretű NiMH akkumulátorból és egy töltőből áll. A további tartozékok között található még AC adapterkészlet (ACK800), nagy fényerejű vaku (HF-DC1), valamint a DCC-400-es puha tok.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd