Connect with us

technokrata

Canon PowerShot A410: egyszerűen kezelhető digitális fényképezőgép

Laptop

Canon PowerShot A410: egyszerűen kezelhető digitális fényképezőgép

A Canon bejelentette új PowerShot szériás belépőszintű gépét, a 3,2 megapixeles PowerShot A410-et.

A népszerű PowerShot A400 utódjaként a PowerShot A410 tetszetős új külsővel rendelkezik, megnövelt kezelhetőségét és teljesítményét pedig a DIGIC II processzornak, a 3,2-szeres optikai zoomnak és f/2,8 – f/5,1 fényerejének köszönheti. A gép teste kisebb, kompaktabb, és strapabíróbb lett. 5 pontos AiAF autofókusz-rendszer és a felvételi módok széles választéka miatt a könnyen kezelhető A410 ideális azoknak, akik filmesről digitális gépre szeretnének váltani.

A DIGIC II ereje

A PowerShot A400 technológiája után igazi előrelépés a PowerShot A410-ben dolgozó DIGIC II képfeldolgozó rendszer – ugyanaz a neves Canon technológia, ami a Canon EOS-1 professzionális digitális tükörreflexes gépeiben is megtalálható. A DIGIC II egy chipen tartalmazza az összes képfeldolgozó algoritmust annak érdekében, hogy az írási sebesség gyors, az optika késési ideje minimális legyen, miközben a képbeállítások a legmegfelelőbbek, a színek visszaadása pedig tökéletes. A gép bekapcsolási- és megjelenítési reakcióideje jelentősen javult, a DIGIC II bevezetésével pedig az fókuszálási folyamat 40 százalékkal gyorsabbá, a folyamatos, zökkenőmentes sorozatfényképezés pedig lenyűgöző, 2,5 kép/másodperces sebességével zökkenőmentesebbé vált.

Egyszerűen jobb
A kisebb és strapabíróbb váz mellett az A410 megnövelt, 3,2-szeres optikai zoommal rendelkezik (35 mm-es filmes rendszerben számolva ez 41-131 mm-es optikának felel meg), kiszélesítve ezzel a képkészítési lehetőségeket. A megnövelt maximális fényerő alacsony fényviszonyok melletti fényképezésre is alkalmasabbá teszi a gépet. Az 5 pontos AiAF autofókusz elemzi a kép kompozícióját és ehhez mérten fókuszál, kiélesítve a témát még akkor is, amikor az nincs a kép középpontjában. A szupermakró móddal akár az objektívtől 1,5 centiméteres távolságra lévő téma is tökéletesen fotózható. A készülő képek a 1,5 colos LCD kijelzőn ellenőrizhetők. Ennek fényereje 15 lépésben állítható, a gép használatát pedig egyszerűbbé teszi a fejlettebb kezelési felület. A menü 22 nyelven jeleníthető meg. A gép zoomtartományában rejlő lehetőségek teljes kihasználásához az A410 vakuja megfelelőbb helyre került, kiküszöbölve a sötét árnyékokat az olyan képek esetében, amik teljesen kitolt objektívvel készülnek. A vaku 3 méteres távolságig biztosít lefedést.

Felvételi módok
Az A410 14 felvételi módja – köztük a 8 előre beállított speciális témamód – még bonyolult fényviszonyok esetén is nagyszerű felvételeket eredményez. A választható módok a portré, éjszakai pillanatfelvétel, gyerekek és állatok, beltéri, lomb, strand, hó és tűzijáték. A kompozíció megalkotásában a fotóst a bekapcsolható segédvonalak segítik, pontosabb vízszintezést és képkivágást lehetővé téve. Az egyéni színbeállítások segítségével felvétel közben is használhatóak az olyan gépbe épített digitális effektusok, mint például a színcsere. Ezelőtt ezeket a hatásokat speciális programokkal lehetett elérni, a képek számítógépre másolása után. Az A410 kiemelkedő minőségű videofelvételek készítésére is alkalmas, és támogatja a VGA (640×480 pixel) és a QVGA (320×240 pixel) módokat is, 10 és 20 képkocka/másodperc sebességgel. A kisfilmek maximum 3 percesek lehetnek. A kompakt videó mód kiküszöböli a nagy fájlméret problémáit, így ideális arra, hogy a videókat emailben is egyszerűen el lehessen küldeni.

Azonnali nyomtatás
A 3,2 megapixeles felbontással az A410-ről A4-es méretig lehet fotóminőségű nyomatokat készíteni. A Canon új SELPHY CP710 kompakt fotónyomtatójával és a Canon festékkazetta- és papírkészletével (KP-108IP) használva a nyomatok darabonként mindössze 30 eurócentért előállíthatóak. A SELPHY CP kompakt fotónyomtatóval praktikus módon akár igazolványképek és videóból kivágott állóképek is nyomtathatók. A legújabb (szintén most bemutatott) PictBridge-kompatibilis PIXMA nyomtatókra kapcsolva lehetőség nyílik olyan funkciók használatára is, mint például a zajszűrés, a színélénkítés, valamint az új arc-világosító opció. A számítógép nélküli képnyomtatás egyszerűbb lett a Print/Share gomb bevezetésével.

Kiegészítők
Az A410-hez megvételkor egy 16 MB-os MultiMediaCard tartozik, de a masina képes SD kártyák fogadására is. A géphez tartozik még 2 AA méretű alkáli elem is, de használható az opcionális Canon NiMH ceruzaakkumulátor is, valamint megvásárolható hozzá a CBK4-200 töltőkészlet is, amely 4 AA méretű NiMH akkumulátorból és egy töltőből áll. A további tartozékok között található még AC adapterkészlet (ACK800), nagy fényerejű vaku (HF-DC1), valamint a DCC-400-es puha tok.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle