Connect with us

technokrata

A legolcsóbb Logitech lézeres egér és billentyűzet egyben

Laptop

A legolcsóbb Logitech lézeres egér és billentyűzet egyben

A Logitech ma bemutatta Logitech Cordless Desktop MX 3000 Laser elnevezésű termékcsomagját, ami egy precíziós lézer-optikai egér, és egy kifejezetten kényelmes, alacsony építésű, zéró dőlésszögű billentyűzet kombinációja, rendkívül kedvező áron.

A hazánkban mindössze 27.000 forintos javasolt fogyasztói áron bevezetett Logitech Cordless Desktop MX 3000 Laser garantálja felhasználóinak a vezeték nélküli megoldások minden előnyét. A készlet az új Logitech SecureConnect vezeték nélküli technológiával kapcsolódik a számítógéphez, mely egyszerű, plug-and-play beállítást és fokozott biztonságot ad. A Logitech intelligens energiagazdálkodási rendszerének köszönhetően az egér akár 6 hónapig is bírja egy elemkészlettel, míg a billentyűzet akár 18 hónapig is működik két darab ceruzaelemről. Az egéren és a billentyűzeten is van elemcsere-jelző fény, ami körülbelül 10 nappal az elemek végleges kimerülése előtt világítani kezd. Az egéren még egy ki-be kapcsoló is segíti az elem-élettartam további növelését.

Lézeres mozgáskövetés, kiemelkedő teljesítmény

A lézerfény szinte egyedülálló hullámhosszának köszönhetően sokkal nagyobb felületi részletességet lát, mint a manapság használatos optikai egerek piros LED fényei. Emiatt a lézer megbízhatóan tapogatja le még az egyébként nehezen kezelhető, sima vagy famintázatú felületeket is. Az egér lézerfénye az emberi szemnek majdhogynem láthatatlan, és rendkívül biztonságos. Miközben a lézer-egér elmozdul, az érzékelő a legapróbb felületi változásokat is felismeri, és azokat mozgássá alakítja a képernyőn. A lézeres egér pixel pontosságú navigációt tesz lehetővé, ami különösen fontos olyan alkalmazásokban, mint a fotóretusálás vagy a játékok.

Ergonómiai megoldásokkal növelt kényelem
A Logitech Cordless Desktop MX 3000 Laser billentyűzet ergonómikus kialakításával teszi még kényelmesebbé mindennapi digitális teendőinket, miközben munkaszokásainkon egyáltalán nem kell változtatnunk. A billentyűzet alacsony építésű, sík felületre helyezve mindössze 22,3 milliméter magas. A billentyűzet tervezésénél a Logitech zéró dőlésszögű (Logitech Zero Degree Tilt) megoldását alkalmazták, ami azt jelenti, hogy a gombok minden sora ugyanolyan magasan helyezkedik el. Független kutatások szerint a lejtés nélküli alacsony billentyűzet ergonómiai előnye, hogy minimálisra csökkenti a csukló nyújtogatását. A csukló ismételt kinyújtása és elengedése ugyanis kényelmetlen érzést kelthet a kézfejben és az alkarban.

Míg maga a billentyűzet vékonyabb, a gombok lenyomásának mélysége ugyanakkora, mint más billentyűzeteknél, így a gépelés érzete ugyanolyan marad. A Logitech nagy hangsúlyt fektetett a rugóerő – vagyis a gombok leütéséhez szükséges erőfeszítés – pontos beállítására is, hogy a gépelés minél gördülékenyebb és kényelmesebb legyen, és kevesebb befektetett energiát igényeljen a felhasználó részéről.

Mint a Logitech legtöbb billentyűzetéhez, a Logitech Cordless Desktop MX 3000 Laser billentyűzethez is lecsatolható tenyértámasz tartozik, ami igény szerint további csukló-alátámasztást biztosít.
Logitech SecureConnect vezeték nélküli technológia

A Logitech új SecureConnect megoldása révén a vezeték nélküli billentyűzet, egér és vevőkészülék már a gyártás során egymásra vannak hangolva. Az adattitkosítás ugyancsak gyárilag fel van paraméterezve a kellő értékekkel. Mindhárom eszköz a dobozukból kivéve azonnal üzemkész, automatikusan és biztonságosan összekapcsolódnak, és nem igényelnek semmiféle manuális beállítást. Még egy elemcserét követően sincs szükség újbóli csatlakoztatásra.

Optimális navigáció és multimédia-vezérlés
A Logitech Cordless Desktop MX 3000 Laser egér és billentyűzet kétkezes navigációra lett kifejlesztve. A billentyűzeten és az egéren is hasznos vezérlőelemek teszik a számítógép használatát még gyorsabbá, hatékonyabbá és kényelmesebbé. A billentyűzeten helyet kapott egy teljes értékű multimédia irányítópult, amivel a legtöbb népszerű médialejátszó minden lényeges mozzanata vezérelhető, valamint néhány csatornaváltó gomb, amiket kedvenc internetes rádióállomásainkra hangolhatunk. Az egér és a billentyűzet is lehetővé teszi dokumentumaink vízszintes és függőleges görgetését. Segítenek még belenagyítani is a megnyitott dokumentumokba, így könnyedén retusálhatunk egy digitális fényképet, megigazíthatjuk egy prezentáció apró részletét, vagy eltávolodhatunk, hogy egyszerre átlássuk az egész dokumentumot.

A billentyűzet mind a 12 darab F-gombjának van egy másodlagos üzemmódja, melyben beprogramozhatjuk őket gyakran használt tevékenységekre, mint például egy alkalmazás megnyitása, dokumentumok mentése vagy éppen kedvenc internetes oldalaink betöltése. Az F9- F12 gombok olyan ˝okos gombok˝, amiket nagyon egyszerűen beprogramozhatunk, ha lenyomva tartjuk őket egy nyitott alkalmazásban, mappában, weboldalon, internetes rádióállomáson vagy zenelistán. Az összes F-gomb működése átprogramozható a tartozék Logitech SetPoint szoftver segítségével.

Ár és elérhetőség
A Logitech Cordless Desktop MX 3000 Laser ettől a hónaptól kezdve lesz kapható az Egyesült Államokban és Európában. Javasolt fogyasztói ára 27.000 forint.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle