Connect with us

technokrata

A legolcsóbb Logitech lézeres egér és billentyűzet egyben

Laptop

A legolcsóbb Logitech lézeres egér és billentyűzet egyben

A Logitech ma bemutatta Logitech Cordless Desktop MX 3000 Laser elnevezésű termékcsomagját, ami egy precíziós lézer-optikai egér, és egy kifejezetten kényelmes, alacsony építésű, zéró dőlésszögű billentyűzet kombinációja, rendkívül kedvező áron.

A hazánkban mindössze 27.000 forintos javasolt fogyasztói áron bevezetett Logitech Cordless Desktop MX 3000 Laser garantálja felhasználóinak a vezeték nélküli megoldások minden előnyét. A készlet az új Logitech SecureConnect vezeték nélküli technológiával kapcsolódik a számítógéphez, mely egyszerű, plug-and-play beállítást és fokozott biztonságot ad. A Logitech intelligens energiagazdálkodási rendszerének köszönhetően az egér akár 6 hónapig is bírja egy elemkészlettel, míg a billentyűzet akár 18 hónapig is működik két darab ceruzaelemről. Az egéren és a billentyűzeten is van elemcsere-jelző fény, ami körülbelül 10 nappal az elemek végleges kimerülése előtt világítani kezd. Az egéren még egy ki-be kapcsoló is segíti az elem-élettartam további növelését.

Lézeres mozgáskövetés, kiemelkedő teljesítmény

A lézerfény szinte egyedülálló hullámhosszának köszönhetően sokkal nagyobb felületi részletességet lát, mint a manapság használatos optikai egerek piros LED fényei. Emiatt a lézer megbízhatóan tapogatja le még az egyébként nehezen kezelhető, sima vagy famintázatú felületeket is. Az egér lézerfénye az emberi szemnek majdhogynem láthatatlan, és rendkívül biztonságos. Miközben a lézer-egér elmozdul, az érzékelő a legapróbb felületi változásokat is felismeri, és azokat mozgássá alakítja a képernyőn. A lézeres egér pixel pontosságú navigációt tesz lehetővé, ami különösen fontos olyan alkalmazásokban, mint a fotóretusálás vagy a játékok.

Ergonómiai megoldásokkal növelt kényelem
A Logitech Cordless Desktop MX 3000 Laser billentyűzet ergonómikus kialakításával teszi még kényelmesebbé mindennapi digitális teendőinket, miközben munkaszokásainkon egyáltalán nem kell változtatnunk. A billentyűzet alacsony építésű, sík felületre helyezve mindössze 22,3 milliméter magas. A billentyűzet tervezésénél a Logitech zéró dőlésszögű (Logitech Zero Degree Tilt) megoldását alkalmazták, ami azt jelenti, hogy a gombok minden sora ugyanolyan magasan helyezkedik el. Független kutatások szerint a lejtés nélküli alacsony billentyűzet ergonómiai előnye, hogy minimálisra csökkenti a csukló nyújtogatását. A csukló ismételt kinyújtása és elengedése ugyanis kényelmetlen érzést kelthet a kézfejben és az alkarban.

Míg maga a billentyűzet vékonyabb, a gombok lenyomásának mélysége ugyanakkora, mint más billentyűzeteknél, így a gépelés érzete ugyanolyan marad. A Logitech nagy hangsúlyt fektetett a rugóerő – vagyis a gombok leütéséhez szükséges erőfeszítés – pontos beállítására is, hogy a gépelés minél gördülékenyebb és kényelmesebb legyen, és kevesebb befektetett energiát igényeljen a felhasználó részéről.

Mint a Logitech legtöbb billentyűzetéhez, a Logitech Cordless Desktop MX 3000 Laser billentyűzethez is lecsatolható tenyértámasz tartozik, ami igény szerint további csukló-alátámasztást biztosít.
Logitech SecureConnect vezeték nélküli technológia

A Logitech új SecureConnect megoldása révén a vezeték nélküli billentyűzet, egér és vevőkészülék már a gyártás során egymásra vannak hangolva. Az adattitkosítás ugyancsak gyárilag fel van paraméterezve a kellő értékekkel. Mindhárom eszköz a dobozukból kivéve azonnal üzemkész, automatikusan és biztonságosan összekapcsolódnak, és nem igényelnek semmiféle manuális beállítást. Még egy elemcserét követően sincs szükség újbóli csatlakoztatásra.

Optimális navigáció és multimédia-vezérlés
A Logitech Cordless Desktop MX 3000 Laser egér és billentyűzet kétkezes navigációra lett kifejlesztve. A billentyűzeten és az egéren is hasznos vezérlőelemek teszik a számítógép használatát még gyorsabbá, hatékonyabbá és kényelmesebbé. A billentyűzeten helyet kapott egy teljes értékű multimédia irányítópult, amivel a legtöbb népszerű médialejátszó minden lényeges mozzanata vezérelhető, valamint néhány csatornaváltó gomb, amiket kedvenc internetes rádióállomásainkra hangolhatunk. Az egér és a billentyűzet is lehetővé teszi dokumentumaink vízszintes és függőleges görgetését. Segítenek még belenagyítani is a megnyitott dokumentumokba, így könnyedén retusálhatunk egy digitális fényképet, megigazíthatjuk egy prezentáció apró részletét, vagy eltávolodhatunk, hogy egyszerre átlássuk az egész dokumentumot.

A billentyűzet mind a 12 darab F-gombjának van egy másodlagos üzemmódja, melyben beprogramozhatjuk őket gyakran használt tevékenységekre, mint például egy alkalmazás megnyitása, dokumentumok mentése vagy éppen kedvenc internetes oldalaink betöltése. Az F9- F12 gombok olyan ˝okos gombok˝, amiket nagyon egyszerűen beprogramozhatunk, ha lenyomva tartjuk őket egy nyitott alkalmazásban, mappában, weboldalon, internetes rádióállomáson vagy zenelistán. Az összes F-gomb működése átprogramozható a tartozék Logitech SetPoint szoftver segítségével.

Ár és elérhetőség
A Logitech Cordless Desktop MX 3000 Laser ettől a hónaptól kezdve lesz kapható az Egyesült Államokban és Európában. Javasolt fogyasztói ára 27.000 forint.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd