Connect with us

technokrata

Műholdképek a monitoron – letölthető a legújabb Google Earth

Laptop

Műholdképek a monitoron – letölthető a legújabb Google Earth

Pár napja megújult a térképböngészést valós, műholdról készített felvételekkel élvezetessé tevő Google Earth.

Már többször írtunk a Google Earth-ről, melyet az ismert USA-beli online vállalat azon célból indított, hogy látványosabbá tegye utcakereső szolgáltatását. Használatával valódi műholdfelvételekről böngészhetjük a Föld felszínét. Természetesen mind az aktualitása, mind a részletessége hagy kívánnivalót maga után (habár e sorok írójának nem tartott két percnél tovább megtalálni saját házát a fényképeken), ám míg a felhasználók többsége aktuálisabb és részletesebb látványt szeretne, a kormányzatok itt-ott tovább satíroznának.

Előbb Ausztrália panaszkodott amiatt, hogy a biztonság szempontjából kényes célpontnak számító, Sidney-hez közeli nukleáris reaktorok szintén „felkereshetők” a Google szolgáltatása révén. Nem sokkal ezt követően aztán kiderült, hogy az Egyesült Államok hadereje is aggályosnak tart bizonyos iraki felvételeket. Habár biztonságpolitikai okokból a szolgáltatás már eddig is védettként kezelt egyes területeket – például a Fehér Ház és az azt körülvevő épületek már az indulás óta ki vannak cenzúrázva – ez továbbiakkal bővülhet.

Ennek ellenére a szolgáltatás egyre kedveltebbé válik az internetezők körében – népszerűségét jelzi, hogy számos weboldalon (például a Terminal fórumában is) olyan koordinátákat adnak meg a lelkes keresgélők, amiken egy-egy érdekes természeti jelenség látható. Például egy kitörő vulkán, fraktálszerű ábrák a kazah régióban vagy egy villámcsapás a Balaton partján.

A napokban vált elérhetővé a legújabb, 3.0.0529-es Free változat, melyet bárki szabadon letölthet és kötöttségek nélkül használhat.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle