Connect with us

Hirdetés

technokrata

Műholdképek a monitoron – letölthető a legújabb Google Earth

Laptop

Műholdképek a monitoron – letölthető a legújabb Google Earth

Pár napja megújult a térképböngészést valós, műholdról készített felvételekkel élvezetessé tevő Google Earth.

Már többször írtunk a Google Earth-ről, melyet az ismert USA-beli online vállalat azon célból indított, hogy látványosabbá tegye utcakereső szolgáltatását. Használatával valódi műholdfelvételekről böngészhetjük a Föld felszínét. Természetesen mind az aktualitása, mind a részletessége hagy kívánnivalót maga után (habár e sorok írójának nem tartott két percnél tovább megtalálni saját házát a fényképeken), ám míg a felhasználók többsége aktuálisabb és részletesebb látványt szeretne, a kormányzatok itt-ott tovább satíroznának.

Előbb Ausztrália panaszkodott amiatt, hogy a biztonság szempontjából kényes célpontnak számító, Sidney-hez közeli nukleáris reaktorok szintén „felkereshetők” a Google szolgáltatása révén. Nem sokkal ezt követően aztán kiderült, hogy az Egyesült Államok hadereje is aggályosnak tart bizonyos iraki felvételeket. Habár biztonságpolitikai okokból a szolgáltatás már eddig is védettként kezelt egyes területeket – például a Fehér Ház és az azt körülvevő épületek már az indulás óta ki vannak cenzúrázva – ez továbbiakkal bővülhet.

Ennek ellenére a szolgáltatás egyre kedveltebbé válik az internetezők körében – népszerűségét jelzi, hogy számos weboldalon (például a Terminal fórumában is) olyan koordinátákat adnak meg a lelkes keresgélők, amiken egy-egy érdekes természeti jelenség látható. Például egy kitörő vulkán, fraktálszerű ábrák a kazah régióban vagy egy villámcsapás a Balaton partján.

A napokban vált elérhetővé a legújabb, 3.0.0529-es Free változat, melyet bárki szabadon letölthet és kötöttségek nélkül használhat.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés