Connect with us

technokrata

Műholdképek a monitoron – letölthető a legújabb Google Earth

Laptop

Műholdképek a monitoron – letölthető a legújabb Google Earth

Pár napja megújult a térképböngészést valós, műholdról készített felvételekkel élvezetessé tevő Google Earth.

Már többször írtunk a Google Earth-ről, melyet az ismert USA-beli online vállalat azon célból indított, hogy látványosabbá tegye utcakereső szolgáltatását. Használatával valódi műholdfelvételekről böngészhetjük a Föld felszínét. Természetesen mind az aktualitása, mind a részletessége hagy kívánnivalót maga után (habár e sorok írójának nem tartott két percnél tovább megtalálni saját házát a fényképeken), ám míg a felhasználók többsége aktuálisabb és részletesebb látványt szeretne, a kormányzatok itt-ott tovább satíroznának.

Előbb Ausztrália panaszkodott amiatt, hogy a biztonság szempontjából kényes célpontnak számító, Sidney-hez közeli nukleáris reaktorok szintén „felkereshetők” a Google szolgáltatása révén. Nem sokkal ezt követően aztán kiderült, hogy az Egyesült Államok hadereje is aggályosnak tart bizonyos iraki felvételeket. Habár biztonságpolitikai okokból a szolgáltatás már eddig is védettként kezelt egyes területeket – például a Fehér Ház és az azt körülvevő épületek már az indulás óta ki vannak cenzúrázva – ez továbbiakkal bővülhet.

Ennek ellenére a szolgáltatás egyre kedveltebbé válik az internetezők körében – népszerűségét jelzi, hogy számos weboldalon (például a Terminal fórumában is) olyan koordinátákat adnak meg a lelkes keresgélők, amiken egy-egy érdekes természeti jelenség látható. Például egy kitörő vulkán, fraktálszerű ábrák a kazah régióban vagy egy villámcsapás a Balaton partján.

A napokban vált elérhetővé a legújabb, 3.0.0529-es Free változat, melyet bárki szabadon letölthet és kötöttségek nélkül használhat.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd