Connect with us

technokrata

Itt az új Canon Digital IXUS i – optikai zoommal

Laptop

Itt az új Canon Digital IXUS i – optikai zoommal

A Canon bejelentette a Digital IXUS i zoom digitális fényképezőgépet.

A Digital IXUS i teljesítményét és sikkes külsejét alapul véve a Digital IXUS i zoom 2,4-szeres optikai zoommal bővült, lekerekített formája pedig nagyobbik testvérét, a Digital IXUS 750-öt idézi. A kecses és kompakt Digital IXUS i zoom 5 megapixeles felbontással és DIGIC II processzorral áll a magas képminőség, valamint nagysebességű USB 2.0 kapcsolódással a gyorsabb adatátviteli sebesség szolgálatába. A mellékelt dokkoló állomás segítségével könnyen kapcsolódik a számítógéphez, nyomtatóhoz és televízióhoz – ez utóbbi tökéletes a gép által alkotott, modern effektekkel dúsított diavetítés megtekintésére is. A dokkoló állomás az elektromos hálózatra csatlakoztatva a fényképezőgép akkumulátorát is tölti.

A Digital IXUS i zoom divatos színekben kapható: Jet (fekete), Sahara (arany), Cranberry (piros) és ultra-viola. E nélkülözhetetlen digitális kellék külsejét és tapintását a selymes fényű külső teszi teljessé.

Kecses, stílusos, jobb

A Digital IXUS i fényképezőgépek között elsőként a Digital IXUS i zoom rendelkezik 2,4-szeres (f/3.2 – f/5.4) optikai zoommal, a nagyon magas törésmutatójú aszférikus (Ultra High Refractive Index Aspherical – UA) lencsetag pedig kis mérete mellett pontosabb képeket eredményez. A digitális zoomal kombinálva a Digital IXUS i zoom összesen 10-szeres zoomátfogásra képes. A Digital IXUS i zoom 5 megapixeles szenzora akár A3-as méretű nyomatok készítéséhez is elég. Az új fókuszrendszer gyorsabb és energiatakarékosabb, így az autofókusz érzékenyebb és a fényképezőgéppel is több képet lehet készíteni egy feltöltés után. A Digital IXUS i zoom, miközben megnövelt 1,8 colos LCD kijelzőjével jobb visszajátszási feltételeket biztosít, megőrzi kis méretét. Fejlettebb lettek a beállítási lehetőségek is, többek között nagyobb animált ikonok és világidő funkció is kerültek a gépbe. A gép menüje 22 nyelven jeleníthető meg.

Okos dokkoló állomás
Gyors és kényelmes töltés, nyomtatás, képfeltöltés, valamint tv- és házimozi-kapcsolódás – ezt nyújtja a Digital IXUS i zoom dokkolóegysége, a CS-DC1. A csatlakozó bölcsőként fogja körbe a gépet, biztosítva a gyors és könnyű kapcsolódást, kiküszöbölve a többféle kábel csatlakoztatása okozta nehézségeket. A mellékelt vezeték nélküli távirányító segítségével a dokkolóegységben lévő fényképezőgép visszajátszása irányítható, ez pedig azt jelenti, hogy míg megmutatkoznak a Digital IXUS i zoom visszajátszási és diavetítési képességei, a felhasználó kényelmesen, a fotelben ülve oszthatja meg képeit és videóit a tévéképernyőn. Amikor a gépet egyszerre csatlakoztatja egy közvetlen fotónyomtatóra és egy televízióra, utóbbi képét használhatja a képek ellenőrzésére, és a nyomtatási menü megjelenítésére.

Fejlett technológia
A DIGIC II processzor biztosítja, hogy a rögzített képek felbontása és a színek minősége nagyszerű legyen, a gép átfogó teljesítménye pedig magas szintű maradjon. Az iSAPS érzékelőrendszer elemzi a látott képet és kiválasztja az optimális eredmény eléréséhez szükséges legmegfelelőbb beállításokat. A képek gyors letöltéséhez a Digital IXUS i zoom nagysebességű USB 2.0 kimenettel rendelkezik

Felvételi módok és különleges effektusok
A Digital IXUS i zoom 9 pontos AiAF rendszere még azokat a témákat is élesre tudja állítani, amik nem a kép közepén találhatók. A 16 különböző felvételi mód a lehetséges fotózási szituációk széles körét lefedi. Az automatikus, kézi, makró, portré, tájkép és éjszakai pillanatkép módok mellett még különböző téma módok közül is választani lehet, például az új, vízalatti beállítást. Ezzel a móddal teljes mértékben kihasználható az opcionális vízálló tok (AW-DC40 – 3 méterig vízálló). A kézi színbeállításokal a Digital IXUS i zoom nagymértékű kreativitást enged a digitális fotózás terén. A különleges effektusok, mint például a színcserélés, vagy az egyéni színbeállítás mind elérhetők a gépen, és ellenőrizhetők kép- és videófelvétel közben is. Eddig ezek a funkciók csak a képek számítógépre töltése után, speciális szoftverek használatával voltak elérhetők.

Intelligens orientáció-érzékelő
A Digital IXUS i zoom intelligens orientációs érzékelője a fényképezés közbeni elforgatást felismerve visszajátszáskor automatikusan a megfelelő irányba forgatja a képeket. A szenzor ezen kívül az elforgatás érzékelésekor aktiválja a gép hátulján lévő FUNC/SET gombot, és amíg álló helyzetben van, ez használható exponáló gombként. Ezzel az opcióval könnyebbé válik a portré módban készített állóképek fényképezése, hiszen a fotós egyik kezét exponálásra, a másikat pedig a gép egyensúlyának megőrzésére tudja fordítani.

Több mint fotózás
A videófelvétel az 1 GB-os méret-, vagy a 60 perces időbeli korlát eléréséig folyamatos, felvétel közben a digitális zoom használható. A felhasználók választhatnak a VGA és a QVGA minőség (10 vagy 20 képkocka/másodperc) között, a kompakt videó mód (QQVGA – 15kép/másodperc) pedig ideális arra, hogy a videókat emailben is a lehető legegyszerűbben meg lehessen osztani.

Nyomtatás
A Canon új SELPHY CP710 kompakt fotónyomtatójával és a Canon festékkazetta- és papírkészletével (KP-108IP) használva a nyomatok darabonként mindössze 30 euro centért előállíthatók. A SELPHY CP710 kompakt fotónyomtató a hozzá kapható NB-CP2L akkumulátor-készlettel könnyen hordozhatóvá tehető, hasonlóan, mint a Digital IXUS i zoom, így tehát ideális partnerek lehetnek. A SELPHY CP kompakt fotónyomtatóval praktikus módon akár igazolványképek és videóból kivágott állóképek is nyomtathatók. A legújabb (szintén ma bemutatott) PictBridge-kompatibilis PIXMA nyomtatókra kapcsolva lehetőség nyílik olyan funkciók használatára is, mint például a zajszűrés, a színélénkítés, valamint az új arc-világosító opció. A számítógép nélküli képnyomtatás egyszerűbb lett a Print/Share gomb bevezetésével, amely a feltöltés elindítására is szolgál Windows XP, vagy Mac OS X rendszert használó számítógép esetén.

Kiegészítők
A Digital IXUS i zoom-hoz többfajta kiegészítő is vásárolható. Ezek közé tartozik az AW-DC40 víz- és porálló váz, a nagy fényerejű HF-DC1 vaku, a kompakt CA-DC20E adapter, a CB-2LVE akkumulátor töltő, és a Digital IXUS Metal szíj. A Digital IXUS i zoom SD vagy MMC memóriakártyát használ, és vásárláskor jár hozzá egy 16 MB-os SD kártya.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle