Connect with us

technokrata

3 új Canon SELPHY kompakt fotónyomtató

Laptop

3 új Canon SELPHY kompakt fotónyomtató

A Canon három vadonatúj SELPHY kompakt fotónyomtatót mutatott be, melyekkel az otthoni nyomtatást ösztönző nyomtatóinak sorát bővítette.

A hordozható és stílusos SELPHY nyomtatók közvetlen nyomtatást tesznek lehetővé a kompatibilis digitális fényképezőgépekről, digitális videokamerákról, mobiltelefonokról és PDA-król, számítógép csatlakoztatása nélkül. Az új nyomtatók tartós, képminőségüket akár 100 évig megőrző, fotólabor minőségű nyomatokat készítenek, nyomatonként alig 30 eurocentért.

SELPHY CP510 – Nagyszerű értékű, ultra-kompakt, hőszublimációs, közvetlen nyomtatást támogató nyomtató az egyszerű, egy perces fotólabor minőségű nyomatokért. Támogatja a Canon közvetlen nyomtatás és PictBridge funkcióit. Hihetetlenül kis méret, beépített USB kábellel és külön megvásárolható akkumulátor készlettel a mobil nyomtatásért.

SELPHY CP710 – Sokoldalú, ultrakompakt, hőszublimációs, közvetlen nyomtatást támogató nyomtató, amely egy perces fotólabor minőségű nyomatokat készít. A nyomtató memóriakártya nyílással rendelkezik a még nagyobb mobilitás érdekében. Támogatja a teljes PictBridge szabványt, 1,5 colos LCD monitorával kényelmesen megjeleníthetők és kiválaszthatók a képek, valamint nyomon követhető a nyomtatás is. A beépített USB kábel és a külön megvásárolható akkumulátor készlet még hordozhatóbbá teszik a nyomtatót.


SELPHY DS810 – Kompakt, széles körű funkciókkal rendelkező, kreatív, közvetlen nyomtatást lehetővé tevő tintasugaras nyomtató PictBridge támogatással. Csatlakoztatható a legtöbb népszerű memóriakártya, valamint az iRDA és opcionális Bluetooth csatlakozáson keresztül a kompatibilis fényképezőgépes telefonok képei is kinyomtathatók. A FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering – fotolitográfiai eljárást alkalmazó nyomtatófej-gyártási technológia) nyomtatófejek akár 2 pikoliteres tintacseppek előállítására, valamint 4.800×1.200 dpi felbontású, 63 másodperc alatt elkészülő nyomatok előállítására is képesek. A 2,5 colos LCD monitor és a beépített szoftver a szerkesztést, képminőség javítást és a képek nyomtatását is megkönnyíti.

Fotólabor minőség
A SELPHY CP710 és SELPHY CP510 fotónyomtatók hőszublimációs nyomtatási eljárást alkalmaznak. Minden egyes papírra kerülő csepp akár 256 színárnyalatban (intenzitási szintben) jelenhet meg, az alkalmazott hőmennyiség függvényében. Így a Canon hőszublimációs nyomtatói összesen 16,8 millió szín előállítására képesek. A nyomatok legfelső rétegét egy tartós, fényes védőréteg óvja a mindennapok szennyeződéseitől, a vízcseppektől, zsíros ujjlenyomatoktól.

A SELPHY DS810 kompakt fotónyomtató a Canon szabadalmazott FINE technológiáját alkalmazza, amely hosszú nyomtatófejeket, valamint kivételesen magas fúvókaszámot és -sűrűséget állít a tökéletes nyomtatás szolgálatába. Ezek a nyomtatófejek rövidebb idő alatt több festéket képesek a médiára juttatni, mint a hagyományos tintasugaras nyomtatók, másodpercenként több millió mikroszkopikus, 2 pikoliteres cseppet festve a papírra a 10 mikrométer átmérőjű mikro-fúvókákból – extrém pontossággal és precizitással. A fotók kifakulásának megelőzésére a SELPHY DS810 a Canon új ChromaLife100 rendszerét alkalmazza: a rendszer az eredeti Canon hőszublimációs festékpatronokat és speciális fotópapírjait tartalmazza, amelyeket a FINE nyomtatófejekkel való használatra fejlesztettek.

Mindkét nyomtatófolyamat szemcsék nélküli, lágy színű nyomatokat készít, nagyszerű színhűséggel és akár 100 évnyi élettartammal, amely vetekszik az ezüst-halid minőséggel és tartóssággal.

Egyszerű nyomtatás
A SELPHY CP710 és SELPHY CP510 fotónyomtatók támogatják a Canon közvetlen nyomtatási szabványát, valamint a PictBridge funkciók széles skáláját, beleértve a Teljes keret nélküli nyomtatást, valamint a Dátum és Index nyomtatást. Emellett igazolványképek és egyedi videó képkockák nyomtatása is lehetséges ezekkel a nyomtatókkal a kompatibilis Canon fényképezőgépekről. A Canon vagy PictBridge kompatibilis fényképezőgéppel nem rendelkező felhasználók számára a SELPHY CP710 fotónyomtató az ideális választás, amely beépített memóriakártya nyílással rendelkezik a legnépszerűbb memóriakártyák befogadására.5 A képek kiválasztása és a nyomtatás a 1,5 colos LCD monitorról vezérelhető.

A SELPHY DS810 kompakt fotónyomtatóval az összes PictBridge kompatibilis digitális fényképezőgépről kinyomtathatja képeit, valamint a legtöbb memóriakártyáról is közvetlenül nyomtathat5. Amennyiben memóriakártyáról nyomtat, a nagy méretű, 2,5 colos LCD monitor segítségével használhatja a beépített szerkesztési funkciókat: a vörös-szem effektus csökkentést, a zajcsökkentést és az arcvilágosító funkciót.

A mobiltelefonokról való nyomtatás egyre nagyobb népszerűségnek örvend Európában. A fényképezőgépes telefonokról nyomtatott képek száma várhatóan a 2004-es 1,4 milliárdról 2008-ra 9 milliárdra emelkedik. A mobiltelefonok közül egyre több támogatja a PictBridge funkciót, így a telefonok akár a három új SELPHY kompakt fotónyomtatóhoz is csatlakoztathatók. A SELPHY DS810 kompakt fotónyomtató IrDA és opcionális BlueTooth csatlakozást is kínál a kompatibilis telefonok számára, valamint rendelkezik egy Képoptimalizáló funkcióval is a telefonnal készített képek nyomtatási minőségének javítására.

Stílusos és hordozható
Az A5-ös lapnál kisebb méretű SELPHY CP710 és SELPHY CP510 kompakt fotónyomtatók elegendően kis méretűek ahhoz, hogy a könyvespolcon vagy az íróasztal fiókjában tárolja őket. Stílusos, keskeny vonalvezetésük bármelyik modern lakás dísze lehet. Az opcionális NB-CP2L akkumulátor készlettel pedig teljesen mobillá tehetők, és bárhol használhatók. A hordozhatóságot az opcionális DCC-CP1 hordozótáska is segíti. A felcsévélhető USB kábellel a SELPHY CP710 és SELPHY CP510 fotónyomtatók megkímélik a felhasználókat a hiányzó kábelek okozta bosszúságoktól. Lágy, modern vonalvezetésének köszönhetően a SELPHY DS810 kompakt fotónyomtató dizájnja kellemes összhangban áll a nappali egyéb elektromos eszközeivel – a televízióval vagy a Hi-Fi rendszerrel. A stílus és könnyű kezelhetőség érdekében a nagy, fényes LCD monitor középen, a nyomtató vezérlőgombjai mellett található, így a képkiválasztás, szerkesztés és nyomtatás pillanatok alatt elvégezhető.

Szoftver
Az új SELPHY kompakt fotónyomtatókhoz az Easy-PhotoPrint nyomtatószoftvert mellékelik a Windows platformon való nyomtatáshoz. A szoftver többek között arcvilágosító funkcióval, életlen arckorrekcióval, vörös-szem effektus csökkentő funkcióval és digitális arclágyító funkcióval rendelkezik a ráncok láthatatlanná tételére. Macintosh rendszeren való nyomtatáshoz a SELPHY CP710 és SELPHY CP510 kompakt fotónyomtatókhoz az ImageBrowser 5.5 programot mellékelik. A SELPHY DS810 kompakt fotónyomtatóhoz az Easy-PhotoPrint Macintosh verzióját mellékelik.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek