Connect with us

technokrata

Könnyű, képstabilizátoros Canon objektív profiknak

Laptop

Könnyű, képstabilizátoros Canon objektív profiknak

A Canon bejelentette új professzionális L-szériás optikáját, a pehelysúlyú EF 24-105mm f/4L IS USM képstabilizátoros objektívet.

A por- és nedvességálló EF 24-105mm f/4L IS USM megfelel a Canon precíziós optikáknál alkalmazott legmagasabb szintű irányelveinek. Ideális riportok, események, utazások és hírességek fotózására, amikor a fotós egy könnyű és mozgékony optikát keres, de a képminőség terén sem akar kompromisszumot kötni.


Az EF 17-40mm f/4L USM és az EF 70-200mm f/4L USM optikák közötti űr kitöltésével ez az optika teszi teljessé a Canon f/4L zoom-objektív sorozatát. Ezeket az objektíveket professzionális fotósoknak tervezték, akik egy könnyű zoom-objektívet szeretnének, fix fényerővel az egész zoom-tartományban. A bemozdulás hatását csökkentő képstabilizátorral a záridő az egyébként szokásosnál akár 3 értékkel is hosszabbra állítható az elmosódás észlelhető növekedése nélkül. Az L-szériát (a Canon professzionális objektív-kínálatának modelljeit) arra tervezték, hogy kiemelkedő képminőséget, valamint maximális kezelhetőséget biztosítsanak, mindezt víz- és porálló vázban.

Képstabilizátor
A képstabilizátor (Image Stabilizer – IS) nagymértékben csökkenti a bemozdulásból eredő elmosódás veszélyét: giroszenzorok érzékelik a véletlenszerű rezgéseket, és mozgásba hozzák az optikai tengelyre merőlegesen elhelyezkedő korrekciós lencsecsoportot. Ez megváltoztatja a fény irányát, visszaterelve a képet a megfelelő helyre a szenzoron vagy a film felületén.

A ˝három-rekesznyi˝ előny a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy 105mm-es objektívet kézben fogva is remegésmentes kép készülhet: az általában megfelelő 1/125-ös záridő helyett akár 1/15 másodperces érték is használható, megsokszorozva ezzel a lehetőségek számát gyengébb megvilágítás esetén.

Remek autofókusz
Az EF 24-105mm f/4L IS USM gyűrűs USM motorja rendkívül magas frekvenciát használva egyedülállóan gyorssá és majdnem tökéletesen csöndessé teszi az autofókuszálást. Az erős processzor és a továbbfejlesztett AF algoritmus szintén hozzájárulnak a gyorsabb működéshez. A megfelelő fékezőnyomaték precízen és pontosan, túlfutás nélkül állítja meg az objektívet, amint az a megfelelő fókusztávolsághoz ér. A fotósok a kézi fókuszgyűrűt elforgatva akármikor használhatják a kézi élességállítást anélkül, hogy előtte ki kellene kapcsolniuk az autofókusz módot.

Állandó f/4 fényerő 24-105mm-ig
Az EF 24-105mm f/4L IS USM a lehető legmagasabb optikai minőséget nyújtja, változatlan fényerővel, az objektív teljes gyújtótávolság-tartományában. Ezt kihasználva a fotósok a lehető legnagyobbra állíthatják a blendét, és egészen 105mm-ig zoomolhatnak anélkül, hogy változtatniuk kellene a záridőn. Ez az objektív tökéletes választás azoknak a profi fotósoknak, akik egy könnyű és kibővített gyújtótávolság-tartományú zoom objektívet keresnek az EF 24-70mm f/2.8L USM mellé. Az objektív majdnem tökéletesen kör alakú blendéje segítségével izgalmas, elmosódott hátterek készíthetők.

Képminőség
Az objektív méretének csökkentése és a kép világosságának javítása érdekében egy alacsony szórású (Ultra-Low Dispersion – UD) lencsetag küszöböli ki a másodlagos kromatikus aberrációt, ami rontaná az élességet és idegen színcsíkokat okozna. Az aszférikus lencsetagok kijavítják a gömbtorzítást a saroktól sarokig tartó éles, kontrasztos képminőség érdekében. A lencsetagok formájának kialakításával és a Super Spectra bevonat optimális alkalmazásával a Canon mérnökei sikeresen csökkentették a becsillanás vagy a szellemkép kialakulásának esélyét – ezek a jelenségek az érzékelőről visszatükröződő kép miatt gyakoribbak a digitális fényképezőgépek esetében. A megnövelt fényelnyelésű borítás csökkenti a lencsetagok becsillanásának mértékét, így torzítatlan, természetes színű képek készülhetnek.

EOS rendszerintegráció
Az EF 24-105mm f/4L IS USM távolságmérő funkciója kompatibilis az újabb gépek, mint például az EOS-1D Mark II N és az EOS 5D E-TTL II vakurendszerével. Amikor a Canon EX Speedlite vakuegységeivel használják, az objektív átküldi a távolságra vonatkozó információkat a vaku-algoritmusnak, szemmel látható javulást eredményezve a vakus távolságmérés terén. Az EOS-1 professzionális vázak vízállóságához alkalmazkodva egy O-gyűrű zárja le az optika és a váz közötti helyet, valamint számos tömítés került az optika mozgó részeihez, hogy védelmet biztosítsanak a behatoló por és nedvesség ellen. Az AF mód és a képstabilizátor kapcsolóit átalakították, hogy nehezebb legyen véletlenül be- vagy kikapcsolni azokat. Az EF 24-105mm f/4L IS USM tartozékai a bajonett rendszerű EW-83H napellenző és az LP1219 puha objektívtartó.

Az EF 24-105mm f/4L IS USM várhatóan szeptemberben jelenik meg a hazai szaküzletekben.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd