Connect with us

technokrata

Intel: még mélyebben alvó notebookok

Laptop

Intel: még mélyebben alvó notebookok

A hordozható számítógépek egyik legfontosabb energiatakarékos funkciója az úgynevezett „alvó” üzemmód – ennek továbbfejlesztésével kitolható a készülék használati ideje.

Enhanced Intel Deeper Sleep – ez lett az Intel új technológiájának neve, mely jövőre jelenhet meg a noteszgépekben, hangzott el az Intel Developer Forumon a múlt héten. A funkció révén a jelenleg alkalmazott alvó üzemmód szintjéhez képest még alacsonyabbra csökkentik le a processzor tápfeszültségét akkor, amikor a notebook tulajdonosa nem használja. Minderről Mooly Eden, az Intel mobil platformok fejlesztéséért felelős részlegének alelnöke számolt be.

Emellett más, szintén a hordozható számítógépeket érintő részletről is beszámoltak az IDF keretei között. Például a következő generációs, Napa kódnevű platformról, amely továbbfejlesztett grafikus gyorsítóval, magasabb szintű videolejátszási képességekkel illetve a nagyfelbontású képernyők támogatásával rendelkezik majd. Ez lesz az első olyan fejlesztése az Intelnek, amelyben megjelenik a High-Bandwith Digital Content Protection technológia, amely a tartalomvédelmet hivatott szolgálni.

A Napa a következő generációs Pentium M processzorból, a Yonah-ból, illetve a Calistoga chipkészletből, valamint a 802.11a/b/g vezetékmentes kapcsolatot támogató modulból áll. Az új processzorról érdemes tudni, hogy ez lesz az első olyan mobil CPU-ja a vállalatnak, mely már kétmagos változatban (is) rendelkezésére fog állni a felhasználóknak – de természetesen egymagos kivitelben is készül majd. A lapkák órajele kezdetben a 2 GHz-es érték alatt marad, FSB-jük pedig 667 MHz lesz. A teljesség kedvéért el kell árulnunk, hogy a wireless funkció nem csak a fenti három standardot adoptálta, hanem a 802.11e-t is támogatni fogja.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd