Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intel: még mélyebben alvó notebookok

Laptop

Intel: még mélyebben alvó notebookok

A hordozható számítógépek egyik legfontosabb energiatakarékos funkciója az úgynevezett „alvó” üzemmód – ennek továbbfejlesztésével kitolható a készülék használati ideje.

Enhanced Intel Deeper Sleep – ez lett az Intel új technológiájának neve, mely jövőre jelenhet meg a noteszgépekben, hangzott el az Intel Developer Forumon a múlt héten. A funkció révén a jelenleg alkalmazott alvó üzemmód szintjéhez képest még alacsonyabbra csökkentik le a processzor tápfeszültségét akkor, amikor a notebook tulajdonosa nem használja. Minderről Mooly Eden, az Intel mobil platformok fejlesztéséért felelős részlegének alelnöke számolt be.

Emellett más, szintén a hordozható számítógépeket érintő részletről is beszámoltak az IDF keretei között. Például a következő generációs, Napa kódnevű platformról, amely továbbfejlesztett grafikus gyorsítóval, magasabb szintű videolejátszási képességekkel illetve a nagyfelbontású képernyők támogatásával rendelkezik majd. Ez lesz az első olyan fejlesztése az Intelnek, amelyben megjelenik a High-Bandwith Digital Content Protection technológia, amely a tartalomvédelmet hivatott szolgálni.

A Napa a következő generációs Pentium M processzorból, a Yonah-ból, illetve a Calistoga chipkészletből, valamint a 802.11a/b/g vezetékmentes kapcsolatot támogató modulból áll. Az új processzorról érdemes tudni, hogy ez lesz az első olyan mobil CPU-ja a vállalatnak, mely már kétmagos változatban (is) rendelkezésére fog állni a felhasználóknak – de természetesen egymagos kivitelben is készül majd. A lapkák órajele kezdetben a 2 GHz-es érték alatt marad, FSB-jük pedig 667 MHz lesz. A teljesség kedvéért el kell árulnunk, hogy a wireless funkció nem csak a fenti három standardot adoptálta, hanem a 802.11e-t is támogatni fogja.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés