Connect with us

technokrata

Intel: még mélyebben alvó notebookok

Laptop

Intel: még mélyebben alvó notebookok

A hordozható számítógépek egyik legfontosabb energiatakarékos funkciója az úgynevezett „alvó” üzemmód – ennek továbbfejlesztésével kitolható a készülék használati ideje.

Enhanced Intel Deeper Sleep – ez lett az Intel új technológiájának neve, mely jövőre jelenhet meg a noteszgépekben, hangzott el az Intel Developer Forumon a múlt héten. A funkció révén a jelenleg alkalmazott alvó üzemmód szintjéhez képest még alacsonyabbra csökkentik le a processzor tápfeszültségét akkor, amikor a notebook tulajdonosa nem használja. Minderről Mooly Eden, az Intel mobil platformok fejlesztéséért felelős részlegének alelnöke számolt be.

Emellett más, szintén a hordozható számítógépeket érintő részletről is beszámoltak az IDF keretei között. Például a következő generációs, Napa kódnevű platformról, amely továbbfejlesztett grafikus gyorsítóval, magasabb szintű videolejátszási képességekkel illetve a nagyfelbontású képernyők támogatásával rendelkezik majd. Ez lesz az első olyan fejlesztése az Intelnek, amelyben megjelenik a High-Bandwith Digital Content Protection technológia, amely a tartalomvédelmet hivatott szolgálni.

A Napa a következő generációs Pentium M processzorból, a Yonah-ból, illetve a Calistoga chipkészletből, valamint a 802.11a/b/g vezetékmentes kapcsolatot támogató modulból áll. Az új processzorról érdemes tudni, hogy ez lesz az első olyan mobil CPU-ja a vállalatnak, mely már kétmagos változatban (is) rendelkezésére fog állni a felhasználóknak – de természetesen egymagos kivitelben is készül majd. A lapkák órajele kezdetben a 2 GHz-es érték alatt marad, FSB-jük pedig 667 MHz lesz. A teljesség kedvéért el kell árulnunk, hogy a wireless funkció nem csak a fenti három standardot adoptálta, hanem a 802.11e-t is támogatni fogja.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle