Connect with us

technokrata

Canon Speedlite 430EX: villantsunk nagyot!

Laptop

Canon Speedlite 430EX: villantsunk nagyot!

A Canon bejelentette a népszerű Speedlite 420EX helyébe lépő vakuegységét, a Speedlite 430EX-et.

A Speedlite 430EX több tekintetben is fejlettebb elődjénél, és olyan újításokat tartalmaz, amelyek a lehető legnagyobb mértékben hozzájárulnak a vakuval készített digitális képek jó minőségéhez.


Ezek közé tartozik a fényképezőgép fehéregyensúly-beállításának automatikus megválasztása, és a zoomvaku pozíciójának automatikus beállítása a vakuhoz csatolt gép érzékelőjének méretétől függően. A Speedlite 430EX megnövelt kulcsszámmal rendelkezik, hatótávolsága 43 méter (ISO 100, 105mm), és több mint 40 százalékkal csökkent az újratöltés ideje.

A megnövelt fényű 2 LED-es kialakítású fókusz-segédfény kompatibilis az összes EOS AF rendszerben található autofókusz minden fókuszpontjával, még a 9 pontos AF esetén is.

Optimális vakulefedés
A vakufej zoom 24-105 mm-es területet fed le, a beépített diffúziós panel pedig akár 14 mm-re növelt nagylátószögű lefedést is lehetővé tesz. A teljes méretűnél kisebb szenzorral rendelkező digitális EOS fényképezőgépekhez (mint pl. az EOS-1D Mark II N, EOS 20D vagy EOS 350D) csatlakoztatva a Speedlite 430EX pontosabb vakulefedést tesz lehetővé, ugyanis felismeri a csatlakoztatott modellt, és ennek megdelelően szűkíti le a lefedés szögét. Ezzel megszünteti a kép szélein jelentkező fényvesztés jelenségét, és kiterjeszti az effektív vakuterületet.

Megfelelő fehéregyensúly
A Speedlite 430EX automatikusan átviszi a színhőmérséklettel kapcsolatos információkat az újabb digitális tükörreflexes fényképezőgépekbe . A fényképezőgép ezután beállítja a vakus képhez legmegfelelőbb fehér-egyensúlyt. Ez a mód akkor működik, ha a fényképezőgép fehér-egyensúlya automatikus (Auto White Balance – AWB) vagy vaku módra van kapcsolva.

E-TTL II
A Speedlite 430EX teljes mértékben kompatibilis az újabb EOS fényképezőgépekben található távcsatolásos E-TTL II rendszerrel, és szükség esetén kisegíti azokat az EOS gépeket, amelyek nem támogatják az E-TTL II-t. Egy teljes többvakus rendszer esetén a Speedlite 430EX vezeték nélküli segéd-vakuként működik, ilyenkor a Speedlite 580EX, a Macro Ring Lite MR-14EX, a Macro Twin Lite MT-24EX vagy a Speedlite Transmitter ST-E2 vakuk használhatók rendszervakuként.

Jobb kezelhetőség
Az ergonómikus, könnyen megismerhető kezelőfelület a beállítások egyszerű értelmezése érdekében egy LCD panelt is tartalmaz, az egyszerű zárfeloldó gomb segítségével pedig a mozgatható fej dőlésszöge azonnal megváltoztatható. A vakufej felfelé 0-90 fokos szögben (5 állásban), balra 0-180 fokban (7 állással), és jobbra 0 és 90 fok között (4 állásban) mozgatható. A kézi funkciók elősegítik a vaku működésének egyéni beállítását. A nagy fényerő és a gyors újratöltési idő ellenére a vakuegység kicsi és könnyű. Lehetőség nyílik az első és második redőnyös szinkronizálásra, valamint a vaku fényerejének 7 állású kézi beállítására, egészen 1/64 fényerőig.

Kiegészítők
Az opcionális Speedlite Bracket SB-E1 vakukerettel az egység a fényképezőgép oldalához kapcsolható. Ez a keret kifejezetten sajtó- és esküvői fotókhoz ajánlott, mivel kiküszöböli a vörösszem-effektust, ami főként akkor jelentkezhet, amikor a vaku az optika tengelye fölé van rögzítve, például a fényképezőgép vakupapucsára. A vaku akkumulátorai anélkül is kicserélhetők, hogy ki kellene venni a vakut a keretből.

A Speedlite 430EX szeptembertől kapható Magyarországon.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle