Connect with us

technokrata

Canon Speedlite 430EX: villantsunk nagyot!

Laptop

Canon Speedlite 430EX: villantsunk nagyot!

A Canon bejelentette a népszerű Speedlite 420EX helyébe lépő vakuegységét, a Speedlite 430EX-et.

A Speedlite 430EX több tekintetben is fejlettebb elődjénél, és olyan újításokat tartalmaz, amelyek a lehető legnagyobb mértékben hozzájárulnak a vakuval készített digitális képek jó minőségéhez.


Ezek közé tartozik a fényképezőgép fehéregyensúly-beállításának automatikus megválasztása, és a zoomvaku pozíciójának automatikus beállítása a vakuhoz csatolt gép érzékelőjének méretétől függően. A Speedlite 430EX megnövelt kulcsszámmal rendelkezik, hatótávolsága 43 méter (ISO 100, 105mm), és több mint 40 százalékkal csökkent az újratöltés ideje.

A megnövelt fényű 2 LED-es kialakítású fókusz-segédfény kompatibilis az összes EOS AF rendszerben található autofókusz minden fókuszpontjával, még a 9 pontos AF esetén is.

Optimális vakulefedés
A vakufej zoom 24-105 mm-es területet fed le, a beépített diffúziós panel pedig akár 14 mm-re növelt nagylátószögű lefedést is lehetővé tesz. A teljes méretűnél kisebb szenzorral rendelkező digitális EOS fényképezőgépekhez (mint pl. az EOS-1D Mark II N, EOS 20D vagy EOS 350D) csatlakoztatva a Speedlite 430EX pontosabb vakulefedést tesz lehetővé, ugyanis felismeri a csatlakoztatott modellt, és ennek megdelelően szűkíti le a lefedés szögét. Ezzel megszünteti a kép szélein jelentkező fényvesztés jelenségét, és kiterjeszti az effektív vakuterületet.

Megfelelő fehéregyensúly
A Speedlite 430EX automatikusan átviszi a színhőmérséklettel kapcsolatos információkat az újabb digitális tükörreflexes fényképezőgépekbe . A fényképezőgép ezután beállítja a vakus képhez legmegfelelőbb fehér-egyensúlyt. Ez a mód akkor működik, ha a fényképezőgép fehér-egyensúlya automatikus (Auto White Balance – AWB) vagy vaku módra van kapcsolva.

E-TTL II
A Speedlite 430EX teljes mértékben kompatibilis az újabb EOS fényképezőgépekben található távcsatolásos E-TTL II rendszerrel, és szükség esetén kisegíti azokat az EOS gépeket, amelyek nem támogatják az E-TTL II-t. Egy teljes többvakus rendszer esetén a Speedlite 430EX vezeték nélküli segéd-vakuként működik, ilyenkor a Speedlite 580EX, a Macro Ring Lite MR-14EX, a Macro Twin Lite MT-24EX vagy a Speedlite Transmitter ST-E2 vakuk használhatók rendszervakuként.

Jobb kezelhetőség
Az ergonómikus, könnyen megismerhető kezelőfelület a beállítások egyszerű értelmezése érdekében egy LCD panelt is tartalmaz, az egyszerű zárfeloldó gomb segítségével pedig a mozgatható fej dőlésszöge azonnal megváltoztatható. A vakufej felfelé 0-90 fokos szögben (5 állásban), balra 0-180 fokban (7 állással), és jobbra 0 és 90 fok között (4 állásban) mozgatható. A kézi funkciók elősegítik a vaku működésének egyéni beállítását. A nagy fényerő és a gyors újratöltési idő ellenére a vakuegység kicsi és könnyű. Lehetőség nyílik az első és második redőnyös szinkronizálásra, valamint a vaku fényerejének 7 állású kézi beállítására, egészen 1/64 fényerőig.

Kiegészítők
Az opcionális Speedlite Bracket SB-E1 vakukerettel az egység a fényképezőgép oldalához kapcsolható. Ez a keret kifejezetten sajtó- és esküvői fotókhoz ajánlott, mivel kiküszöböli a vörösszem-effektust, ami főként akkor jelentkezhet, amikor a vaku az optika tengelye fölé van rögzítve, például a fényképezőgép vakupapucsára. A vaku akkumulátorai anélkül is kicserélhetők, hogy ki kellene venni a vakut a keretből.

A Speedlite 430EX szeptembertől kapható Magyarországon.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd