Connect with us

technokrata

Sikeresen pályázott az econet.hu Rt.

Laptop

Sikeresen pályázott az econet.hu Rt.

Sikeresen pályázott a Regionális Egyetemi Tudásközpontok kialakítására kiírt 2005. évi Pázmány Péter Program pályázatán az econet.hu Rt. részvételével alakult konzorcium. A támogatott projektben kiemelt szerepet kap az econet.hu Rt. által biztosított grid technológia, mint a nagy számítási igényű feladatok hatékony megoldásának úttörő alkalmazása. A komoly szakmai érdeklődést kiváltott technológia fejlesztésére és gyakorlati alkalmazására több tízmillió forintos nagyságrendű támogatás jut a pályázat költségvetése szerint.

2005. augusztus 26-án jelentették be a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatalban, hogy a Pázmány Péter Program keretében 800 millió forint támogatást nyert az econet.hu részvételével alakult konzorcium, A hároméves projekt a bonyolult struktúrákba szervezett adatok hatékony feldolgozásához szükséges technológia kidolgozását tekinti fő célkitűzésének. Ehhez nagy mennyiségű adatok automatikus gyűjtésére vonatkozó stratégiákra, azok optimális adatbázisba rendezésére, rendkívül nagy számítástechnikai kapacitást igénylő feldolgozására, és a lényeget megragadó vizualizációjára van szükség.

„A pályázat sikere megerősíti az econet.hu elkötelezettségét a grid technológia üzleti életben történő alkalmazása mellett” – mondta Balázs Csaba vezérigazgató. A pályázatról szólva kiemelte, hogy „az econet.hu Rt. által biztosított grid technológia alkalmazásával lehetővé válik, hogy itthon is elvégezzenek olyan, nagy számítási igényű feladatokat, amelyeket eddig nem, vagy csak a rendkívül drágán és korlátozottan elérhető külföldi szuperszámítógépeken lehetett megvalósítani. Az econet.hu Rt. módszere nemcsak hatékonyságával, hanem kedvezőbb díjaival is növeli az adatfeldolgozási szakfeladatot igénybe vevő felhasználók versenyképességét.”

A sikeresen pályázó konzorcium vezetője az Eötvös Loránd Tudományegyetem, az econet.hu Rt. mellett további tagjai pedig a Delta Elektronik Műszaki Kft., az ESRI Magyarország Informatikai Műszaki Fejlesztő és Kereskedelmi Kft., valamint a MultiRáció Kft.

Mint ismert, az econet.hu Rt. augusztus 11-én jelentette be, hogy a jövőben az Internet-hozzáférés biztosítása és az internetes tartalomszolgáltatás mellett üzleti tevékenységének harmadik ágát a grid technológiához kapcsolható szolgáltatások jelentik majd. Ennek keretében a globális desktop grid fejlesztésére és üzleti hasznosítására helyezi a fő hangsúlyt és együttműködik a kapcsolódó kutatásokat folytató meghatározó hazai és nemzetközi tudományos műhelyekkel.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd