Connect with us

technokrata

Az Intellel erősít a Skype

Laptop

Az Intellel erősít a Skype

A chipgyártó vállalat úgy döntött, hogy befektetést eszközöl a Skype-ba annak érdekében, hogy a VoIP-szolgáltatást nyújtó cég szoftvertermékei zökkenőmentesen működjenek együtt az Intel következő generációs, kétmagos processzoraival.

Az Inteltől Pat Gelsinger jelentette be, hogy a két vállalat együttműködésbe kezdett kutatási és fejlesztési szinten, hogy magas színvonalú hangzást hozhassanak létre az internetes hangtovábbítás területén. Az Intel Developer Forumon elhangzottak szerint mind a hívások mennyiségében, mind azok minőségében előrelépés várható; az azonban nem derült ki, hogy a chipgyártó vállalat pontosan mekkora összeggel is járult hozzá a kompatibilitás kiterjesztéséhez.

Gelsinger beszédében úgy méltatta a Skype-ot, mint az egyik legsikeresebb VoIP-klienst. Az Intel egyik alelnöke szerint már több mint 150 millióan töltötték le a szoftvert az elmúlt két év alatt, és ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni. Nap mint nap körülbelül 3 millió felhasználó használja párhuzamosan az alkalmazást (a cikk írásának időpontjában például 3.061.855 számítógépen fut a kliens), és habár azt eddig sosem árulták el a Skype működtetői, mekkora bevételük származik az extraszolgáltatások értékesítéséből, az egész vállalkozás értéke – becslések szerint – akár 6-10 milliárd (!) dollár is lehet.

Mégis miért van szükség az együttműködésre, mikor már napjainkban is szépen fut a szoftver az Intel processzort tartalmazó számítógépeken? Nos, a lapkagyártó vállalat a következő generációs mobilplatformjának, a Napának a sikerét akarja egy újabb szempontból bebiztosítani. A következő év első felében debütáló Yonah processzor ugyanis az első olyan CPU lesz az Intel kínálatában, ami mobil lapka ellenére két magot tartalmaz (illetve ezzel párhuzamosan jelenik meg a multimédiás képességekkel alaposan felruházott Calistoga chipkészlet).

Az Intel azonban nem (csak) a Skype-ot favorizálja: hasonló VoIP-fejlesztési megállapodásokat kötött a Cisco-val és az Avayával is.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd