Connect with us

technokrata

Sossaman: az Intel legújabb processzora

Laptop

Sossaman: az Intel legújabb processzora

Az Intel 2006-ben érkező, jelenleg ˝Sossaman˝ fejlesztési kódnevet viselő mikroprocesszora nem csak nagy teljesítményű, hanem egyben hatékony működésű is.

Pat Gelsinger, az Intel Corporation alelnöke és a Digital Enterprise Group ügyvezető igazgatója a napokban zajló IDF-en bemutatta, miként biztosít az Intel nagyobb reagálókészséget az IT-vezetők számára cégük informatikai infrastruktúrájának üzemeltetése terén. A vállalat több fontos képesség fejlesztésével javítja az egy wattra jutó számítási teljesítményt, és különféle beágyazott IT-megoldások és szakmai együttműködések segítségével fokozza a produktivitást.


Az Intel szerverplatformjainak különleges kihasználtság-optimalizáló technológiái akár 24 százalékkal is mérsékelhetik az energiaköltségeket, ami számszerűsítve évi 100 ezer dollár megtakarítást jelent egy 500 szervert üzemeltető nagyvállalatnál. Az új, ˝Sossaman˝ kódnevű processzor jól érzékelteti a vállalat elkötelezettségét a teljesítmény és az energiahatékonyság javítása iránt. A 2006 első felében piacra kerülő Sossaman kimondottan a helytakarékos szerverkeretes (rackes) illetve pengeszerveres (blade) környezetekhez készült – és csupán egy az Intel gazdaságos energiafogyasztású megoldásokra koncentráló fejlesztési ütemtervében szereplő termékek közül.

Vitaindító előadásában Gelsinger kiemelt hangsúlyt fektetett a cége által kidolgozott ˝beágyazott informatika˝ koncepcióra, amelynek értelmében az Intel az IT-képességeket közvetlenül a platformokba építve mérsékli a karbantartási igényt és a telepítési költségeket. Ilyen képesség jelenleg az Intel technológiáinál az ˝out-of-band˝ diagnosztika. Az Intel Active Management néven ismert technológia automatikusan észleli a platform működési problémáit, és lehetővé teszi az informatikusok számára a javítások távoli diagnosztizálását és elvégzését. Ezt a megoldást az idén szállított, új PC-knél fogják első ízben alkalmazni.

A többmagos platformok központi szerepet játszanak a technológia új alkalmazási lehetőségeinek hasznosításában és a beágyazott IT-képességek által igényelt teljesítmény elérésében. Az IDF-en ma több platform bemutatására is sor került. Az érdeklődők egyebek mellett olyan megoldásokkal is megismerkedhettek, amelyek az Intel új mikroarchitektúráját alkalmazó, rendkívül méretrugalmas, jövőbeni kétmagos Intel Xeon processzorokra épülnek.

Az új mikroarchitektúra számos kialakításbeli újdonságot és innovációt tartalmaz az Intel jelenlegi NetBurst és Pentium M architektúráihoz képest, és ily módon az eddiginél nagyobb teljesítményű, szuperhalk, elegáns és kis fogyasztású laptop, desktop és szervermodellek létrehozását teszi majd lehetővé.

Gelsinger többek között kiemelte, milyen lendületesen terjednek az Intel Itanium-alapú platformjai a felső kategóriás szerverek piacán, és bemutatta a vállalat következő generációs Itanium processzora, a ˝Montecito˝ új fejlesztéseit.

˝Többmagos processzoraink fejlesztési ütemtervébe tekintve elmondhatjuk, hogy a már bevezetésre ütemezett kétmagos processzorok mellett több mint 10 négy- vagy többmagos processzormodellünk van a fejlesztés különböző fázisaiban. Minden esélyünk megvan rá, hogy a jövőben is megőrizzük piacvezető pozíciónkat a többmagos processzorok szegmensében˝ – vélekedett Gelsinger.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd