Connect with us

technokrata

Intel: kétmagos chipek, HDTV és egyéb újdonságok

Laptop

Intel: kétmagos chipek, HDTV és egyéb újdonságok

Don MacDonald – az Intel Digital Home Group alelnöke és vezérigazgatója -, az IDF-en tartott beszédében a növekvő digitális szórakoztatóipar fő lehetőségeire és kihívásaira fókuszálva elmondta, hogy a technológiai innovációk, új online szolgáltatások és az iparági szabványok könnyebb hozzáférhetőséget és nagyobb élvezetet biztosítanak akár otthon ülve, akár út közben.

A felhasználóknak több lehetőségük nyílik arra, hogy a digitális élményt megtapasztalják bármilyen formájú és méretű eszközökön, megjelenítőkön.

Az Intel Developer Forumon tartott előadásában MacDonald elmondta, hogy az Intel PC-k széles körét, szórakoztató elektronikai cikkeket, mobil platformokat és technológiákat fejleszt. A vállalat elkötelezett híve az otthoni digitális technológiában kialakítandó iparági szabványoknak, kezdve a digitális kijelzőktől a vezetékes és vezeték nélküli technológiákig. Macdonald leleplezte az Intel Viiv technológiát, az Intel platform márkáját, amely arra hivatott, hogy emelje a fogyasztók digitális szórakozási élményét.

Az Intel technológiával ellátott és a jövőben a megfelelő szórakoztatóipari eszközökkel, szoftverekkel és online tartalmakkal (film, zene, fotó, játék) körülölelt Intel Viiv (ejtsd: vájv) alapú PC-k kezelését megkönnyíti a távirányíthatóság. Az Intel Viiv technológia a szórakozási lehetőségek új tárházát biztosítja a felhasználóknak.

Az Intel bemutatott egy kicsi, a cég új-generációs, ˝Yonah˝ kódnevű ikermagos processzorával ellátott felhasználóbarát PC-t, amely a ˝Golden Gate˝ nevet viseli. A kétmagos technológiának köszönhető teljesítmény és az energiatakarékos platform kombinációja egy sor designra vonatkozó lehetőséget hordoz magában. A Golden Gate PC lehetővé teszi HD videók futtatását, a játékok élethűbbé tételét, és mégis tökéletesen elfér a tévéállványon.

Az Intel a szórakoztató elektronikai cikkekhez, plazma TV-hez és személyi médialejátszókhoz is fejleszt platformokat. MacDonald bejelentette az Intel Oplus MN301-et, amely a fokozott teljesítményű, ˝egy chipbe zárt rendszerű˝ (system-on-a-chip, SoC) multimédiás megjelenítő processzorok új szériája, ami éles és valósabb színű megjelenítést biztosít a sík képernyők számára. A kétcsatornás HDTV gyártásra kész tervei már elérhetőek. Az Oplus MN301 képfeldolgozó egység és az Oplus Image Perfecting Engine az Intel által 2005. áprilisában felvásárolt és az Oplus Technologies Inc. izraeli leányvállalatának, az Oplus Technologies Ltd.-nek a terméke.

Az Intel együttműködik az iparággal, egy egységesített grafikus felület létrehozásában, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók kereskedelmi tartalmakhoz és nagy felbontású videókhoz férjenek hozzá folyamatosan. A vállalat meggyőződése, hogy egy szabványos kijelző interfész bármely digitális otthon kiépítésében létfontosságú.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd