Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intel: kétmagos chipek, HDTV és egyéb újdonságok

Laptop

Intel: kétmagos chipek, HDTV és egyéb újdonságok

Don MacDonald – az Intel Digital Home Group alelnöke és vezérigazgatója -, az IDF-en tartott beszédében a növekvő digitális szórakoztatóipar fő lehetőségeire és kihívásaira fókuszálva elmondta, hogy a technológiai innovációk, új online szolgáltatások és az iparági szabványok könnyebb hozzáférhetőséget és nagyobb élvezetet biztosítanak akár otthon ülve, akár út közben.

A felhasználóknak több lehetőségük nyílik arra, hogy a digitális élményt megtapasztalják bármilyen formájú és méretű eszközökön, megjelenítőkön.

Az Intel Developer Forumon tartott előadásában MacDonald elmondta, hogy az Intel PC-k széles körét, szórakoztató elektronikai cikkeket, mobil platformokat és technológiákat fejleszt. A vállalat elkötelezett híve az otthoni digitális technológiában kialakítandó iparági szabványoknak, kezdve a digitális kijelzőktől a vezetékes és vezeték nélküli technológiákig. Macdonald leleplezte az Intel Viiv technológiát, az Intel platform márkáját, amely arra hivatott, hogy emelje a fogyasztók digitális szórakozási élményét.

Az Intel technológiával ellátott és a jövőben a megfelelő szórakoztatóipari eszközökkel, szoftverekkel és online tartalmakkal (film, zene, fotó, játék) körülölelt Intel Viiv (ejtsd: vájv) alapú PC-k kezelését megkönnyíti a távirányíthatóság. Az Intel Viiv technológia a szórakozási lehetőségek új tárházát biztosítja a felhasználóknak.

Az Intel bemutatott egy kicsi, a cég új-generációs, ˝Yonah˝ kódnevű ikermagos processzorával ellátott felhasználóbarát PC-t, amely a ˝Golden Gate˝ nevet viseli. A kétmagos technológiának köszönhető teljesítmény és az energiatakarékos platform kombinációja egy sor designra vonatkozó lehetőséget hordoz magában. A Golden Gate PC lehetővé teszi HD videók futtatását, a játékok élethűbbé tételét, és mégis tökéletesen elfér a tévéállványon.

Az Intel a szórakoztató elektronikai cikkekhez, plazma TV-hez és személyi médialejátszókhoz is fejleszt platformokat. MacDonald bejelentette az Intel Oplus MN301-et, amely a fokozott teljesítményű, ˝egy chipbe zárt rendszerű˝ (system-on-a-chip, SoC) multimédiás megjelenítő processzorok új szériája, ami éles és valósabb színű megjelenítést biztosít a sík képernyők számára. A kétcsatornás HDTV gyártásra kész tervei már elérhetőek. Az Oplus MN301 képfeldolgozó egység és az Oplus Image Perfecting Engine az Intel által 2005. áprilisában felvásárolt és az Oplus Technologies Inc. izraeli leányvállalatának, az Oplus Technologies Ltd.-nek a terméke.

Az Intel együttműködik az iparággal, egy egységesített grafikus felület létrehozásában, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók kereskedelmi tartalmakhoz és nagy felbontású videókhoz férjenek hozzá folyamatosan. A vállalat meggyőződése, hogy egy szabványos kijelző interfész bármely digitális otthon kiépítésében létfontosságú.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés