Connect with us

technokrata

Forradalmian új digitális otthoni szórakoztatás

Laptop

Forradalmian új digitális otthoni szórakoztatás

A jövő év elején a személyi számítógépek egy új típusa debütál majd az otthonokban, amikor is az Intel bemutatja a vásárlók digitális szórakozási élményét emelni hivatott Intel Viiv (ejtsd: vájv) technológiát.

Számos Intel által bevizsgált fogyasztói elektronikai cikket, szoftvert és online szolgáltatásokat által igénybe véve, kezdve a filmektől a zenéken és fényképeken át a játékokig, az elsőként az Intel Developer Forumon bemutatott Intel Viiv technológia a szórakozás új korszakát nyitja meg a felhasználók előtt. Az Intel Viiv technológián alapuló otthoni számítógépek könnyen kezelhetőek egy távirányító segítségével, valamint számos Intel technológiát tartalmaznak, beleértve ebbe a kétmagos processzort, a lapkakészletet, a platform szoftvert és a vezetékes hálózati lehetőségeket.


Az Intel Viiv technológia márkanév vibrálást, élénkséget és a legújabb technológia iránt mutatott lelkesedést hivatott sugározni, amely lehetővé teszi az egyének számára a remek otthoni szórakozást.

A digitális otthonok személyi számítógépei számára kifejlesztett Intel-márkás platform előzetes bemutatása
A vásárlók az Intel Viiv technológián alapuló rendszerekhez számos különböző formában juthatnak hozzá, kezdve a sztereó eszközökhöz, illetve DVD- lejátszókhoz hasonló kicsi, formatervezett fogyasztói elektronikai cikk-szerű megjelenéstől a hagyományosabb desktop vagy torony kialakításig.

A könnyebb használhatóság, valamint az általános szórakozási élmény emelése érdekében az Intel fogyasztói elektronikai tulajdonságokat is beleintegrált az Intel Viiv technológia platformba. Az Intel Viiv technológián alapuló valamennyi PC rendelkezik távirányítóval, valamint Microsoft Windows Media Center Edition operációs rendszerrel, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy PC-jüket ugyanúgy kezeljék, mint tévékészüléküket. A felhasználók filmet nézhetnek vagy játszhatnak, miközben a legújabb zenéket töltik le, mindezt egyetlen integrált rendszer és egy távirányító segítségével.

Köszönhetően a platformba integrált új, Intel Quick Resume Technology névre hallgató technológiának, a felhasználók a tévékészülékhez hasonlóan gyorsan ki- és bekapcsolhatják PC-jüket (a boot-up-ot követően) egyetlen gomb megnyomásával. A színház-jellegű hanghatás elérése otthoni elérése érdekében az Intel Viiv technológián alapuló személyi számítógépeket 5.1.-es térhatású hangrendszerrel árusítják majd (opcionális támogatással a 7.1.-es térhatású hangzás számára).

Az opcionális tv tuner kártyával ugyanez a személyi számítógép képes felvenni, megállítani és visszacsévélni élő TV programokat és a merevlemezen eltárolni azokat későbbi levetítés céljából. A felhasználók élvezhetik továbbá az igény alapú tartalmat is. Az Intel Viiv technológián alapuló PC-k könnyedén kapcsolódnak a legújabb online szórakozási szolgáltatásokhoz, lehetővé teszik filmek és zenék letöltését, valamint hozzáférési lehetőséget biztosítanak a legfrissebb játékokhoz is – mindezt úgy, hogy nézni és játszani is a fotel kényelméből lehet.

A digitális tartalmak gyakoribbá válásával párhuzamosan felmerül az igény a fogyasztókban arra, hogy otthoni hálózatukon belül szabadon ˝hozhassák-vihessék˝ a tartalmakat a különböző eszközök között. Az otthoni hálózatok könnyebb kiépítése érdekében az Intel Viiv technológia egy speciálisan kialakított szoftvert is magában foglal majd. A szoftver tartalmaz egy hálózati konfigurációs varázslót, amely a rendszer távirányítójával irányítható, így megkönnyíti a felhasználók számára, hogy különböző eszközöket kössenek össze, mint például hordozható média lejátszókat, DVD lejátszókat, televíziókat, és sztereó berendezéseket. Az Intel Viiv technológia tartalmaz továbbá integrált egy média szerver ˝motort˝, amely segít a digitális tartalmak más formátumúvá alakításában, hogy az Intel által bevizsgált eszközökön lejátszhatóak legyenek. Emellett az Intel, együttműködésben a PC, a fogyasztói elektronikai és a tartalom-iparral, olyan specifikációkat dolgozott ki, amelyek segítségével a felhasználók képesek lesznek arra, hogy az Internetről letöltött anyagokat könnyedén hordozzák a különböző eszközök között házon belül az otthoni hálózaton.

Az Intel által végzett, a fogyasztók otthoni technológiához való viszonyulását, az erre irányuló növekvő elvárásokat vizsgáló több éves kutatás eredményeit figyelembe véve, az Intel Viiv technológián alapuló rendszereken számos számítógép-intenzív feladatot képesek elvégezni egy időben. Az Intel kétmagos processzorai lehetővé teszik, hogy ugyanabban az időben, a ház különböző helyiségekben több személy használja ugyanazt a számítógépet. Például a gyerekek a nappaliban letölthetnek és megnézhetnek egy filmet az Intel Viiv technológián alapuló személyi számítógépen, míg a szülők egy másik szobában az ugyanarról a PC-ról származó zenét hallgathatják a sztereó berendezéshez kapcsolódó digitális média adapteren keresztül.

Otthoni színházi élmény, 2006: Intel Viiv Technology
A technológiában jártas és digitális média iránt érdeklődő felhasználókat megcélozva az Intel Viiv technológián alapuló személyi számítógépe világszerte 2006 első negyedévében számos rendszergyártótól elérhető lesz, különböző kialakításban és stílusban annak érdekében, hogy igazodjon az egyes otthonok stílusához és méretéhez.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák