Connect with us

technokrata

Biztos háttér a nyílt forráskódú megoldásokat szállító cégeknek

Laptop

Biztos háttér a nyílt forráskódú megoldásokat szállító cégeknek

A Novell Market Start programja a vezető nyílt forráskódú megoldásszállítók támogatásával életképes és értékes informatikai megoldásokat kínál az ügyfeleknek.

A Novell a LinuxWorld konferencián bejelentette, hogy a vezető nyílt forráskódú alkalmazásszállítók is aktívan részt vesznek a Novell Market Start programjában. Az év elején bejelentett Market Start program a Novell nyílt forráskódú operációs infrastruktúrájához sorakoztat fel nyílt forráskódú megoldásokat, új és költséghatékony szoftvermegoldásokat szállítva ezzel a piacra. A program első partnerei között szerepel az Astaro, a GroundWork, az InsynQ, a Lumen Software, a Pentaho és a SugarCRM. Ennek eredményképpen az ügyfelek kiaknázhatják a nagyvállalati szintű, nyílt forráskódú alkalmazások előnyeit, és rendkívül versenyképes áron növelhetik hatékonyságukat, mindehhez a Novell vállalati szintű terméktámogatása biztosítja a hátteret.

„Minden Linux disztribúció számára kritikus fontosságú a közösség építése és fenntartása ” – nyilatkozta Dan Kusnetzky, az IDC rendszerszoftver-kutatásokért felelős alelnöke. „A Novell egy erős közösséget szeretne kiépíteni, a régóta tartó partneri együttműködésekre és a nagyvállalati szoftverszállítóként betöltött vezető pozíciójára alapozva.” – tette hozzá Kusnetzky.

David Axmark, a MySQL AB egyik alapítója és nyílt forráskódú kapcsolatokért felelős alelnöke szerint: „A Novell innovatív programja keretében a Novell megosztja tapasztalatait és értékesítési hálózatát a gyorsan fejlődő nyílt forráskódú és Linux szoftverszállítókkal, így ismertséget szerezhetnek, és kapcsolatokat építhetnek ki az üzleti informatika világában. A Novell arra biztatja ügyfeleit, viszonteladóit és partnereit, hogy ismerjék meg és használják ki a nyílt forráskód előnyeit. Ez a gazdasági rendszer minden tagját segíti, a legnagyobb vállalatoktól kezdve a szabadúszó programozókig” – tette hozzá Axmark.

A Novell Market Start program létrehozásának célja volt, hogy azon cégek egyre növekvő igényeit kiszolgálják, ahol a működő rendszerbe nyílt forráskódú alkalmazásokat szeretnének bevezetni és integrálni. Annak ellenére, hogy ma már számos nyílt forráskódú alkalmazásszállító létezik, a globális értékesítési és támogatási infrastruktúra hiányában szoftvermegoldásaik nem eléggé elfogadottak. A Market Start program keretében e szállítóknak a Novell biztosítja a kellő marketing, értékesítési, valamint terméktámogatási szolgáltatásokat. Így a piaci bevezetéshez szükséges infrastruktúra kiépítése helyett technológiájuk, termékeik és szolgáltatásai fejlesztésre koncentrálhatnak.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek