Connect with us

technokrata

Spéci strapabíró számítógép: jöhet akár homokvihar is!

Laptop

Spéci strapabíró számítógép: jöhet akár homokvihar is!

Az Intel olyan, a fejlődő országok számára készített robosztus személyi számítógépet mutatott be, amely képes ellenállni a szélsőséges időjárási viszonyoknak, pornak és rovaroknak, kezelni tudja az áram-kimaradásokat, mialatt vezeték nélküli Internet kapcsolat is létesíthető vele.

A fejlesztés a cégnek azon stratégiáját példázza, amelynek keretében a világ bármely pontján felmerülő speciális földrajzi és egyedi technológiai igényeket kívánják kielégíteni.

Az Intel Developer Forum pódiumán és videón keresztül Indiából bemutatott, Intel- alapú személyi számítógép vagy más néven ˝közösségi PC˝ vidéki és távoli közösségek, falvak egészének biztosít Internet- hozzáférést. Felkészülve az esetleges áramkimaradásokra, a számítógép tartalék- energiaforrással is rendelkezik egy autó-akkumulátor formájában, valamint számos olyan speciális szűrőt tartalmaz, amelyek megakadályozzák a megbízhatósági problémákat okozó por vagy rovarok bejutását a gépbe. A számítógép tervezése során különös figyelmet fordítottak arra, hogy képes legyen a szokatlanul nagy hőség (több, mint 38 Celsius fok) elviselésére is.

A bemutatott PC az Internetre is képes kapcsolódni WiMAX vezeték nélküli hálózat segítségével. A WiMAX, amely a Worldwide Interoperability for Microwave Access (˝világméretű együttműködés a mikrohullámú hozzáférésért˝) kifejezés rövidítése, egy olyan szabványos, vezeték nélküli szélessávú technológia, amely nagy sebességű Internet-hozzáférést biztosít az otthoni felhasználók, közösségek, üzleti szervezetek és mobil vezeték nélküli hálózatok számára akár több kilométeres távolságból is. Így a technológia ideális arra, hogy egész közösségeket és városokat tegyen vezeték nélkülivé.

Az Intel nem erősítette meg, hogy a tervezett platformot indiai vagy más PC-gyártók fejlesztenék, valamint nem ismertetett további részleteket sem.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle