Connect with us

technokrata

Spéci strapabíró számítógép: jöhet akár homokvihar is!

Laptop

Spéci strapabíró számítógép: jöhet akár homokvihar is!

Az Intel olyan, a fejlődő országok számára készített robosztus személyi számítógépet mutatott be, amely képes ellenállni a szélsőséges időjárási viszonyoknak, pornak és rovaroknak, kezelni tudja az áram-kimaradásokat, mialatt vezeték nélküli Internet kapcsolat is létesíthető vele.

A fejlesztés a cégnek azon stratégiáját példázza, amelynek keretében a világ bármely pontján felmerülő speciális földrajzi és egyedi technológiai igényeket kívánják kielégíteni.

Az Intel Developer Forum pódiumán és videón keresztül Indiából bemutatott, Intel- alapú személyi számítógép vagy más néven ˝közösségi PC˝ vidéki és távoli közösségek, falvak egészének biztosít Internet- hozzáférést. Felkészülve az esetleges áramkimaradásokra, a számítógép tartalék- energiaforrással is rendelkezik egy autó-akkumulátor formájában, valamint számos olyan speciális szűrőt tartalmaz, amelyek megakadályozzák a megbízhatósági problémákat okozó por vagy rovarok bejutását a gépbe. A számítógép tervezése során különös figyelmet fordítottak arra, hogy képes legyen a szokatlanul nagy hőség (több, mint 38 Celsius fok) elviselésére is.

A bemutatott PC az Internetre is képes kapcsolódni WiMAX vezeték nélküli hálózat segítségével. A WiMAX, amely a Worldwide Interoperability for Microwave Access (˝világméretű együttműködés a mikrohullámú hozzáférésért˝) kifejezés rövidítése, egy olyan szabványos, vezeték nélküli szélessávú technológia, amely nagy sebességű Internet-hozzáférést biztosít az otthoni felhasználók, közösségek, üzleti szervezetek és mobil vezeték nélküli hálózatok számára akár több kilométeres távolságból is. Így a technológia ideális arra, hogy egész közösségeket és városokat tegyen vezeték nélkülivé.

Az Intel nem erősítette meg, hogy a tervezett platformot indiai vagy más PC-gyártók fejlesztenék, valamint nem ismertetett további részleteket sem.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd