Connect with us

technokrata

Intel: teljesítménynövelés + fogyasztáscsökkentés = siker

Laptop

Intel: teljesítménynövelés + fogyasztáscsökkentés = siker

A teljesítmény növelése és az energiafelhasználás csökkentése új lehetőségeket és konvergáló eszközöket eredményez.

A piacra dobott új, sikeres termékek eredményeként a high-tech cégek újra növekedésnek indultak. Erre a tényre alapozva Paul S. Otellini, az Intel vezérigazgatója megállapította, hogy az iparág egy új, leginkább a ˝watt alapú teljesítmény˝ kifejezéssel leírható pályára lépett, amely jelentősen kisebb méretű, fejlettebb és hatékonyabb energia-felhasználású, Intel- alapú számítógépeket eredményez majd.

Az Intel Developer Forumon az Intel innovációban betöltött vezető szerepét ismertetve, Otellini bemutatta a cég következő generációs, energiafelhasználás szempontjából optimalizált, a jövő digitális otthonai, vállalatai, mobil és fejlődő piaci platformjai számára kifejlesztett mikroarchitektúráját, amely a többfunkciós eszközök egy új kategóriáját teszik lehetővé.

Az Intel a mikro- architektúráját, amely a cég jelenlegi NetBurst és Pentium M mikro-architektúrájának erősségeit viszi tovább, valamint új tulajdonságokat is tartalmaz, 2006 második felében vezeti be. A több magos alap egyedi számítógép-dizájnt tesz lehetővé, amely az iparág legkifinomultabb és leginkább felhasználóbarát digitális otthoni és vállalati PC-it látja el energiával. Ugyanakkor segíteni fogja az IT menedzsereket abban, hogy növeljék a válaszadási képességet és produktivitást, valamint csökkentsék a szerver adatközpontok növekedéséből származó fizikai (az iroda méretéből adódó) és elektronikai akadályokat.

A mai gazdasági környezetben, folyamatosan növekvő energiafelhasználás és emelkedő árak mellett, a számítógépek áramfelhasználásának jelentős csökkentésével akár dollár-milliárdok takaríthatóak meg, hiszen az elkövetkezendő években is új PC-k és szerverek százmillióit értékesítik majd. Az Intel és elemzők előrejelzése szerint csak az idei évben mintegy 200 millió számítógépet adnak majd el világszerte.

A fejlesztés és az igények metszéspontjában – akkumulátortól a jobb kezelhetőségig
Az Intel digitális otthonok, vállalatok és fejlődő országok számára kifejlesztett, technológiai áttörést jelentő platformok szállítására irányuló stratégiáját hangsúlyozandó, Otellini videón keresztül, India egyik távoli falujából bemutatta az Intel ˝közösségi PC˝ koncepcióját. A fejlődő piacokat célzó számítógép hosszú órákig képes működni egy egyszerű autóakkumulátorról és kibír akár 40 Celsius fokos hőmérsékletet is, emellett olyan képernyőt és szűrőket tartalmaz, amelyek ellenállnak a szélviharok, a por és a rovarok hatásainak. A közösségi PC vezeték nélküli hálózatok, például WiMAX segítségével képes Internet-kapcsolatot is biztosítani.

Otellini hangsúlyozta, hogy a WiMAX kulcsszerepet játszik mind a digitális otthonok számára nyújtott széles sávú, első osztályú szórakozás, mind pedig a vidéki területeken biztosított Internet-elérés szempontjából.

Az Intel digitális vállalati fókuszában az üzleti igényekre alapozott műszaki innovációk megalkotása és gyors adaptálása áll. Ebbe a körbe tartoznak például a cég *T technológiái. A *T-k többek között menedzselhetőséget és virtualizációt nyújtanak az Intel platform portfolióján – kezdve az Intel- alapú kliensektől a szervereken át a hálózatokig -, és egyaránt új előnyöket biztosítanak az otthoni felhasználóknak és a vállalatoknak.

Az Intel és a Lenovo bemutatta az Intel VT-t, amely a *T-hez hasonló. Más egyéb funkciók mellett, a virtualizáció lehetővé teszi az IT menedzserek számára, hogy a szerver egy részét ˝elkerítsék˝ karbantartás, probléma-elhárítás vagy szoftverletöltés céljából, mindezt a számítógép funkcióinak zavarása nélkül. A tulajdonság az Intel következő generációs irodai PC-iben jelenik majd meg.

Az Intel emellett szorosan együttműködik a fejlődő digitális szórakoztató iparral az otthoni innováció ösztönzése érdekében, beleértve ebbe az olyan személyi számítógépeket és a fogyasztói elektronikai eszközöket, amelyek képesek problémamentesen együtt dolgozni és segítségükkel az online tartalomszolgáltatások bárhol, bármikor elérhetőek lesznek. Pontosabban, az Intel platformot és kapcsolódó technológiákat fejleszt ezen számítógépek és fogyasztói elektronikai eszközök számára, valamint együttműködik a szórakoztató és informatikai iparral az interoperabilitási szabványokon és tartalom- digitalizáláson.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd