Connect with us

technokrata

„Az egész világ számára elérhetővé akarjuk tenni a Linuxot”

Laptop

„Az egész világ számára elérhetővé akarjuk tenni a Linuxot”

A Novell bejelentette legújabb, openSUSE projektjének elindítását, amelynek célja a Linux szélesebb körű elterjesztése és elismertségének növelése világszerte.

Minden érdeklődő egyszerűen és díjmentesen hozzáférhet a világ egyik legkönnyebben használható Linux disztribúciójához, a SUSE Linuxhoz. Ez a projekt újabb lendületet ad a SUSE Linux fejlesztési folyamatának, mivel a nyílt forráskód közösség minden tagjának hozzáférést biztosít a SUSE Linux disztribúció kiadásra kerülő változatához, a teszteléshez, és fejlesztéshez. A közösség bevonása augusztus elején indult, a SUSE Linux 10.0 első béta verziójának megjelenésével. A projekt eredményeként a fejlesztők a világ minden táján hozzátehetik tudásukat a jövőbeli verziókhoz.

„2003-ban azt a célt tűztük ki, hogy az egész vállalat álljon át Linuxra. Most az egész világ számára elérhetővé akarjuk tenni a Linuxot” – mondta David Patrick, a Novell alelnöke és a Linux nyílt forráskódú platformokért és szolgáltatásokért felelős vezérigazgatója. „Az openSUSE projekt megvalósításával több célunk is van: egyrészt hogy minden felhasználónak megkönnyítsük a hozzáférést a SUSE Linuxhoz, másrészt egy olyan közös fórumot, egy olyan helyet biztosítsunk a fejlesztők számára, ahol a Linux továbbfejlesztését művészi szintre emelhetik. Ez a projekt egy olyan hátteret biztosít, ahol szívesen fogadjuk, támogatjuk, és megvalósítjuk az új ötleteket” – tette hozzá Patrick.

„Kétségtelen, hogy a Linux egyre népszerűbb mind desktop, mind szerver oldali operációs rendszerként “ – nyilatkozta Dan Kusnetzky, az IDC rendszerszoftverek kutatásért felelős alelnöke. „Két nehézséget kell leküzdenie a Linux közösségnek: az egyik a kulcsfontosságú alkalmazások elérhetősége, a másik a Linux szakértelem szintjének növelése a szervezetekben, annak méretétől függetlenül. A Novell azt reméli, hogy az új openSUSE projekt segítségével a felhasználók, és a fejlesztők számára egyaránt megkönnyíti a hozzáférést egy működő Linux környezethez. Úgy tűnik, az openSUSE projekt a Linux használatának elterjedése előtt álló két akadály elhárítását tűzte ki célul” – tette hozzá Kusnetzky.

A SUSE Linux 10.0 első béta verziójának megjelenése óta az openSUSE projekt hozzáférést biztosít a SUSE Linux fejlesztői változataihoz is. A béta verzió a legkorszerűbb funkciókat kínálja, többek között új munkaállomás környezeteket és a munkaállomások teljesítménynövelésére szolgáló alkalmazásokat, a Novell AppArmor alkalmazáson alapuló Linux alkalmazásbiztonságot, továbbfejlesztett keresést, a legfrissebb Xen virtuális technológiát, továbbfejlesztett Mono és Eclipse fejlesztői csomagokat és kibővített multimédiás képességeket. Az őszi megjelenést követően a SUSE Linux 10.0 kiadásra kerülő változata ingyenesen lesz letölthető az openSUSE.org honlapról. A Novell meglévő ügyfeleinek, és a kezdő felhasználóknak továbbra is biztosítja kiskereskedelmi egységekben és online boltokban is a SUSE Linux 10.0 termékcsomagot, amely telepíthető médiát, extra kiegészítő szoftvereket és plug-in-eket, átfogó dokumentációt és telepítési tanácsadást is tartalmaz.

„Örömmel látom, hogy a Novell ilyen korai fázisban, már az első béta verzió kiadásakor hozzáférést ad a fejlesztőknek népszerű SUSE Linux disztribúciójához. Ez egy hasznos kezdeményezés, amelytől azt reméljük, több fejlesztő járul hozzá a kernelhez, és több felhasználó próbálja ki a Linuxot”- nyilatkozta Andrew Morton, a Linux 2.6 kernel fenntartója.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd