Connect with us

technokrata

Újfent frissült az AMD processzorkínálata

Laptop

Újfent frissült az AMD processzorkínálata

Két új CPU-t mutatott be a chipgyártó vállalat.

Alig egy hete írtunk arról, hogy az Advanced Micro Devices új, mobil processzort adott ki. A mobil Athlon 64 chip 4000+ 2,6 GHz-es órajelet és 1 MB-nyi másodszintű gyorsítótárat „kapott”, s 382 dolláros indulóáron került forgalomba. Ezzel párhuzamosan, az árérzékeny felhasználók számára kiadta 3300+ jelölésű mobil Sempron processzorát, 125 dolláros áron. Ugyanezen lapka vékony és könnyű noteszgépekhez készített változata is megjelent, 134 dollárért vehető meg (természetesen ezres tételek vásárlása esetén).

Más kategóriát képviselnek a most debütált lapkák, annak ellenére, hogy ezek is a notebookokban való felhasználásra terveztettek. A Turion család gyarapodott ugyanis az MT-40 és az MT-37 jelölésű példányokkal. Míg az előbbi 359 dollárba, az utóbbi 268 dollárba kerül (ezres tétel vétele esetén). A processzorok elsőként az extrém játékigények kiszolgálására szakosodott VoodooPC kínálatában jelennek majd meg, de hamarosan a többi, AMD-t favorizáló forgalmazó, mint például az Acer, is kiadja az erre alapuló noteszgépeit.

A mostani bejelentést követően immár 12-féle 64 bites Turion lapkával rendelkezik az Advanced Micro Devices kínálata. A vékony és könnyű notebookok számára fejlesztett CPU-k korábbi változatai közül három tartozik az alacsonyabb energiaigényű ML, és hét a normál felhasználásra tervezett MT processzorok közé. Ezeket (a most útjára bocsátott példányokkal egyetemben) az AMD kifejezetten az Intel Centrino platformjában hatalmas sikereket elért Pentium M ellenében tartja a piacon.

Érdekesség, hogy az AMD direkt a San Francisco-beli Intel Developer Forum lezajlása előtt pár nappal jelentette be a két új processzort. Az Intel riválisa ugyanis szeret legnagyobb piaci vetélytársának „orra” alá borsot törni: gyakran számol be új CPU-król vagy azzal kapcsolatos fejlesztésekről közvetlenül az Intel show-jai előtt, hogy kifogja annak vitorlájából a szelet.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd