Connect with us

Hirdetés

technokrata

Óriáspingvinek a parlamentben: beöltözve tiltakoztak a Windows ellen

Laptop

Óriáspingvinek a parlamentben: beöltözve tiltakoztak a Windows ellen

Embernagyságú „pingvinek” lopakodtak be a berlini parlamentben tartott Microsoft előadásra. Transzparenssel, hangosítással fejezték ki ellenvéleményüket.


Abba a kérdésbe, hogy melyik a jobb, a Linux vagy a Windows, nem kívánunk belemenni, de az tény, hogy a két operációs rendszer (és azok fejlesztői) között feszülő ellentétek már hosszú évek óta fennállnak. Különösen azóta erősödik ez a jelenség, amióta a Linux egyre elfogadottabbá válik a desktop környezetben is. A két tábor közötti érdekkülönbségekre nemrég Németországban láthattak az érdeklődők ékes példát.

Többször beszámoltunk már, hogy a Linux komoly előnyökre tett szert a kormányzati szférában – a korábban a Windows fellegvárának, hatalmas bevételi piacának számító szektorban egyre erősebbé vált a konkurencia. Különösen jelentős mértékben jelentkezett ez Németországban, így nem csoda, hogy a Microsoft igyekezett, igyekszik megnyerni (visszanyerni) magának a német városvezetéseket. Például Berlin elöljáróit – a városban komolyan gondolkodnak az önkormányzati számítógépek Linuxra való átállításáról.

Habár mindkét fél (a Microsoft és a német főváros városvezetése is) cáfolta, hogy a fenti okból kifolyólag került volna sor a múlt csütörtökön a berlini parlament egyik termének kibérlésére és egy, a Windows előnyeit ecsetelni hivatott bemutatóra, sokan „átláttak a szitán”. A német zöldek ifjúsági csoportjának néhány tagja úgy döntött, hogy ők is kifejtik véleményüket. A germán származású CCC hacker társasággal együtt ezért pingvinruhát húztak és egy gondosan összehajtogatott nagy zászlóval beosontak a parlament épületébe. Egy Powerbook és egy UMTS mobil Internet-csatlakozás révén még hangaláfestést is adtak tiltakozásuknak, ahol többek között kiderült az is, milyen üzenetet hordozott a transzparensük.

Arról nem érkezett hír, hogy mit szóltak ehhez a Microsoft előadói illetve a német honatyák.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés