Connect with us

technokrata

Óriáspingvinek a parlamentben: beöltözve tiltakoztak a Windows ellen

Laptop

Óriáspingvinek a parlamentben: beöltözve tiltakoztak a Windows ellen

Embernagyságú „pingvinek” lopakodtak be a berlini parlamentben tartott Microsoft előadásra. Transzparenssel, hangosítással fejezték ki ellenvéleményüket.


Abba a kérdésbe, hogy melyik a jobb, a Linux vagy a Windows, nem kívánunk belemenni, de az tény, hogy a két operációs rendszer (és azok fejlesztői) között feszülő ellentétek már hosszú évek óta fennállnak. Különösen azóta erősödik ez a jelenség, amióta a Linux egyre elfogadottabbá válik a desktop környezetben is. A két tábor közötti érdekkülönbségekre nemrég Németországban láthattak az érdeklődők ékes példát.

Többször beszámoltunk már, hogy a Linux komoly előnyökre tett szert a kormányzati szférában – a korábban a Windows fellegvárának, hatalmas bevételi piacának számító szektorban egyre erősebbé vált a konkurencia. Különösen jelentős mértékben jelentkezett ez Németországban, így nem csoda, hogy a Microsoft igyekezett, igyekszik megnyerni (visszanyerni) magának a német városvezetéseket. Például Berlin elöljáróit – a városban komolyan gondolkodnak az önkormányzati számítógépek Linuxra való átállításáról.

Habár mindkét fél (a Microsoft és a német főváros városvezetése is) cáfolta, hogy a fenti okból kifolyólag került volna sor a múlt csütörtökön a berlini parlament egyik termének kibérlésére és egy, a Windows előnyeit ecsetelni hivatott bemutatóra, sokan „átláttak a szitán”. A német zöldek ifjúsági csoportjának néhány tagja úgy döntött, hogy ők is kifejtik véleményüket. A germán származású CCC hacker társasággal együtt ezért pingvinruhát húztak és egy gondosan összehajtogatott nagy zászlóval beosontak a parlament épületébe. Egy Powerbook és egy UMTS mobil Internet-csatlakozás révén még hangaláfestést is adtak tiltakozásuknak, ahol többek között kiderült az is, milyen üzenetet hordozott a transzparensük.

Arról nem érkezett hír, hogy mit szóltak ehhez a Microsoft előadói illetve a német honatyák.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd