Connect with us

Hirdetés

technokrata

120 GB-nyi hordozhatóság

Laptop

120 GB-nyi hordozhatóság

A Seagate hónapok óta beharangozott, notebookokba szánt merevlemeze végre piacra került.

Április közepén írtunk arról, hogy a Seagate felfrissítette noteszgépekbe szánt merevlemezeinek családját – megjelentette az addig kínálatában legnagyobb kapacitásúnak számító 100 GB-os modell 20 GB-tal nagyobb „testvérét”. Ennek további érdekessége volt, hogy magas a rázkódással, külső környezeti behatással szembeni ellenálló képessége: kikapcsolt állapotban 900G, működés alatt pedig 250G. Emellé halk működés társult (a SoftSonic technológia révén), illetve megjelent a soros ATA interfész. Ezen merevlemezekre öt év garanciát vállal a gyártó, írtuk négy hónapja.

Nos, immár kézzelfoghatóan elérhetővé vált a Momentus család legújabb tagja, amely asztali PC-kben teljesítő winchestereknél megszokott nagyméretű gyorsítótárral került forgalomba. A Seagate merevlemeze ugyanis 8 MB-nyi cahce-t kapott, így ennek – és az 5400 RPM-re gyorsított lemezforgási sebességnek – köszönhetően az egyik leggyorsabb adatátvitelre képes meghajtó lett a mobil számítógépek szegmensében. Összehasonlításképp: a Hitachi által forgalmazott 7k60-as modellel (amelynek lemezei egy perc alatt 7200-at fordulnak) szemben is nagyobb teljesítményűnek bizonyult e tekintetben (legalábbis a Seagate közlése szerint). A 40 MB/sec-es adatátviteli csúcssebesség már az asztali PC-kben használt winchesterekkel teszi összehasonlíthatóvá.

A korábbi változathoz képest 20 GB-nyi kapacitásbővülést nem extra lemez beiktatásával, hanem az elődnél alkalmazott korongok adattárolási sűrűségének megnövelésével érték el a Seagate mérnökei. A vállalat egyébként olyan notebookokba ajánlja winchesterét, melyeket az asztali számítógépek lecserélése végett hoznak forgalomba (desknote).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés