Connect with us

technokrata

Tucatnál is több új Canon PIXMA nyomtató

Laptop

Tucatnál is több új Canon PIXMA nyomtató

A Canon a nagysikerű PIXMA termékcsalád 14 új modelljét indította útjára: a személyi fotónyomtatók mellett a közeljövőben 5 multifunkciós készülékkel is megjelenik a piacon.

2004-ben 123 százalékkal emelkedett a fotónyomtatók értékesítése – a most bejelentett új eszközökkel éppen a dinamikusan növekvő fotónyomtató piac minőségi igényeit kívánták kielégíteni a fejlesztők.


Az újgenerációs PIXMA-nyomtatók akár 58 százalékkal gyorsabbak az elődöknél, egyes modellek 36 másodperc alatt állítják elő a 10×15 centiméteres, labor-minőségű szegélynélküli nyomatokat. A FINE a Canon által szabadalmaztatott, a félvezető-gyártásban alkalmazott technológiája, amellyel minden korábbinál sűrűbb fúvóka-elhelyezés érhető el, így egyetlen nyomtatófej akár 6.144 mikroszkopikus méretű fúvókát is tartalmazhat.

A fejlesztők szándéka azt volt, hogy az új modellek a piac minden szegmensét lefedjék, egyben minden fogyasztói igényt kielégítsenek, ezért az új PIXMA-sorozat a következő modelleket foglalja magában:
-5 multifunkciós fotócentrum: akár 9.600×2.400 dpi felbontású, 1 pikoliteres cseppméretű fotónyomtatás – a belépőszintű MP150-től egészen a prémium osztályba sorolt MP800-as modellig valamennyi típus széleskörű csatlakoztathatóságot és önálló fotó-funkciókat kínál.
-3 új, kifejezetten fotónyomtatásra tervezett modell: 6 különálló tinta-patronnal, széleskörű csatlakoztathatósággal, akár 9.600×2.400 dpi felbontással és 1 pikoliteres cseppmérettel.
-3 prémium-kategóriás fotónyomtató: 9.600×2.400 dpi felbontás, 1 pikoliter cseppméret, 5 különálló tinta-patron, PictBridge és vezeték-nélküli csatlakoztathatóság (az iP5200R esetében)
-3 kezdőnek szánt, 4.800×1.200 dpi felbontással és 2 pikoliteres cseppmérettel dolgozó fotónyomtató.

A FINE jövője
A 2004. júliusában bevezetett PIXMA márkanév az elegáns stílust és a FINE technológiával elérhető szupergyors, ugyanakkor fotó-minőségű nyomatait kombinálja.
A FINE technológia garantálja, hogy minden PIXMA nyomtató kivételes dokumentumnyomtatási sebességgel és minőséggel bír. A FINE technológiából fakadó jelentős sebességnövekedés és kiemelkedő minőség az egész sorozatra jellemző, e képességhez olyan kiterjesztett csatlakoztatási lehetőségek társulnak, mint a PictBridge, az IrDA, a memóriakártya-olvasó és az opcionális Bluetooth. Mindezek az egyszerűen kiépíthető közvetlen kapcsolat lehetőségét kínálják a digitális fényképezőgépek, a digitális videokamerák és az egyes mobiltelefonok felhasználói számára.
Mindegyik új modell jellemzői:
-Gyorsabb, szegélynélküli, A4-es méretű fotónyomtatás
-4.800 dpi-s vagy annál jobb maximális felbontás 2, vagy 1 pikoliteres cseppmérettel
-Gazdag funkció-kínálatot biztosító szoftverkészlet: e programok tökéletes kompatibilitással dolgoznak a nyomtatókkal, így a lehető legjobb minőséget és a könnyed kezelhetőséget biztosítják.

Hosszútávú színtartósság
A Canon új ChromaLife100 kellékanyag-rendszerét minden új modell használhatja, így új lehetőségek nyílnak a kinyomtatott képek színtartósságának megőrzésére, a fakulás megakadályozására. A ChromaLife100 olyan nyomatokat eredményez, amelyek albumban 100 évig megőrzik eredeti színüket, a keretezés nélküli (levegőnek kitett) nyomatok pedig 10 évig állnak ellen a fakulásnak PhotoPaper Pro PR-101 médián.

A tavalyi évben bejelentett PIXMA termékvonallal megegyezően a legtöbb termék továbbfejlesztett médiakezeléssel is dicsekedhet. A Canon által használt kifejezés (advanced media handling) a kiterjedt média-alkalmazási lehetőségeket takarja, amely a legtöbb modell esetében elérhető és a gyakorlatban az alábbiakat jelenti:
-A speciális CD/DVD médiákra való nyomtatás lehetősége
-A ˝J˝- és ˝U˝-alakú papírvezetési útvonal egyaránt használható, így akár könyvespolcokon, vagy egyéb szűk helyeken is gond nélkül alkalmazhatók
-Automatikus kétoldalas (duplex) nyomtatás.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle