Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tucatnál is több új Canon PIXMA nyomtató

Laptop

Tucatnál is több új Canon PIXMA nyomtató

A Canon a nagysikerű PIXMA termékcsalád 14 új modelljét indította útjára: a személyi fotónyomtatók mellett a közeljövőben 5 multifunkciós készülékkel is megjelenik a piacon.

2004-ben 123 százalékkal emelkedett a fotónyomtatók értékesítése – a most bejelentett új eszközökkel éppen a dinamikusan növekvő fotónyomtató piac minőségi igényeit kívánták kielégíteni a fejlesztők.


Az újgenerációs PIXMA-nyomtatók akár 58 százalékkal gyorsabbak az elődöknél, egyes modellek 36 másodperc alatt állítják elő a 10×15 centiméteres, labor-minőségű szegélynélküli nyomatokat. A FINE a Canon által szabadalmaztatott, a félvezető-gyártásban alkalmazott technológiája, amellyel minden korábbinál sűrűbb fúvóka-elhelyezés érhető el, így egyetlen nyomtatófej akár 6.144 mikroszkopikus méretű fúvókát is tartalmazhat.

A fejlesztők szándéka azt volt, hogy az új modellek a piac minden szegmensét lefedjék, egyben minden fogyasztói igényt kielégítsenek, ezért az új PIXMA-sorozat a következő modelleket foglalja magában:
-5 multifunkciós fotócentrum: akár 9.600×2.400 dpi felbontású, 1 pikoliteres cseppméretű fotónyomtatás – a belépőszintű MP150-től egészen a prémium osztályba sorolt MP800-as modellig valamennyi típus széleskörű csatlakoztathatóságot és önálló fotó-funkciókat kínál.
-3 új, kifejezetten fotónyomtatásra tervezett modell: 6 különálló tinta-patronnal, széleskörű csatlakoztathatósággal, akár 9.600×2.400 dpi felbontással és 1 pikoliteres cseppmérettel.
-3 prémium-kategóriás fotónyomtató: 9.600×2.400 dpi felbontás, 1 pikoliter cseppméret, 5 különálló tinta-patron, PictBridge és vezeték-nélküli csatlakoztathatóság (az iP5200R esetében)
-3 kezdőnek szánt, 4.800×1.200 dpi felbontással és 2 pikoliteres cseppmérettel dolgozó fotónyomtató.

A FINE jövője
A 2004. júliusában bevezetett PIXMA márkanév az elegáns stílust és a FINE technológiával elérhető szupergyors, ugyanakkor fotó-minőségű nyomatait kombinálja.
A FINE technológia garantálja, hogy minden PIXMA nyomtató kivételes dokumentumnyomtatási sebességgel és minőséggel bír. A FINE technológiából fakadó jelentős sebességnövekedés és kiemelkedő minőség az egész sorozatra jellemző, e képességhez olyan kiterjesztett csatlakoztatási lehetőségek társulnak, mint a PictBridge, az IrDA, a memóriakártya-olvasó és az opcionális Bluetooth. Mindezek az egyszerűen kiépíthető közvetlen kapcsolat lehetőségét kínálják a digitális fényképezőgépek, a digitális videokamerák és az egyes mobiltelefonok felhasználói számára.
Mindegyik új modell jellemzői:
-Gyorsabb, szegélynélküli, A4-es méretű fotónyomtatás
-4.800 dpi-s vagy annál jobb maximális felbontás 2, vagy 1 pikoliteres cseppmérettel
-Gazdag funkció-kínálatot biztosító szoftverkészlet: e programok tökéletes kompatibilitással dolgoznak a nyomtatókkal, így a lehető legjobb minőséget és a könnyed kezelhetőséget biztosítják.

Hosszútávú színtartósság
A Canon új ChromaLife100 kellékanyag-rendszerét minden új modell használhatja, így új lehetőségek nyílnak a kinyomtatott képek színtartósságának megőrzésére, a fakulás megakadályozására. A ChromaLife100 olyan nyomatokat eredményez, amelyek albumban 100 évig megőrzik eredeti színüket, a keretezés nélküli (levegőnek kitett) nyomatok pedig 10 évig állnak ellen a fakulásnak PhotoPaper Pro PR-101 médián.

A tavalyi évben bejelentett PIXMA termékvonallal megegyezően a legtöbb termék továbbfejlesztett médiakezeléssel is dicsekedhet. A Canon által használt kifejezés (advanced media handling) a kiterjedt média-alkalmazási lehetőségeket takarja, amely a legtöbb modell esetében elérhető és a gyakorlatban az alábbiakat jelenti:
-A speciális CD/DVD médiákra való nyomtatás lehetősége
-A ˝J˝- és ˝U˝-alakú papírvezetési útvonal egyaránt használható, így akár könyvespolcokon, vagy egyéb szűk helyeken is gond nélkül alkalmazhatók
-Automatikus kétoldalas (duplex) nyomtatás.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés